1. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Audi a4 B6 1.8t blad

Dyskusja w 'Silniki benzynowe' rozpoczęta przez użytkownika batekce, 24-10 16.

  1. batekce

    batekce Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    3-02 14
    Postów:
    266
    Docenione treści:
    1
    mam audi a4 b6 1.8t i wywala blad P0340 na delphi lub vagu P1340 i prosze o pomoc
     
  2. mechanik.k

    mechanik.k Grupa Wsparcia Technicznego

    Online
    Dołączył:
    3-02 15
    Postów:
    2 491
    Docenione treści:
    585
    Miasto:
    London Tottenham
    Adres strony:
    Co by nie było do sprawdzenia czujnik wałka rozrządu .czujnik wału , rozrząd,kabloteka od czujnika jednego i drugiego.
     
  3. batekce

    batekce Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    3-02 14
    Postów:
    266
    Docenione treści:
    1
    czujnik walu ok ma 900 ohm , kable tez oki od jednego i drugiego czujnika . rozrzad niby gra na obudowie
     
  4. mechanik.k

    mechanik.k Grupa Wsparcia Technicznego

    Online
    Dołączył:
    3-02 15
    Postów:
    2 491
    Docenione treści:
    585
    Miasto:
    London Tottenham
    Adres strony:
    Łańcuch też sprawdziłeś?
     

    Załączone pliki:

    Ostatnio edytowano: 24-10 16
  5. batekce

    batekce Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    3-02 14
    Postów:
    266
    Docenione treści:
    1
    14 z ma byc?
     
  6. DrCars

    DrCars Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    19-02 12
    Postów:
    211
    Docenione treści:
    15
    Miasto:
    Suwałki
    Sprawdzenie zębów nic nie da. Delikatny luz na nim i wariacje w postaci tego błędu będą wyskakiwać. Do sprawdzenia w pierwszej kolejności łańcuch i jego napinacz. Miałem to. Sprawdź też uszczelkę pod napinaczem czy nie ma przecieku. Wymieniaj za każdym razem na nową i bez silikonu.
     
  7. batekce

    batekce Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    3-02 14
    Postów:
    266
    Docenione treści:
    1
    lancuch jest napinany
     
  8. DrCars

    DrCars Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    19-02 12
    Postów:
    211
    Docenione treści:
    15
    Miasto:
    Suwałki
    ??
     
  9. batekce

    batekce Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    3-02 14
    Postów:
    266
    Docenione treści:
    1
    silownik dziala gora dol i napina lancuch tylko czy sa jakies punkty zeby sprawdzic czy jest dobrze
     
  10. mechanik.k

    mechanik.k Grupa Wsparcia Technicznego

    Online
    Dołączył:
    3-02 15
    Postów:
    2 491
    Docenione treści:
    585
    Miasto:
    London Tottenham
    Adres strony:
    Powiększ zdjęcie i będziesz widział wycięcia i strzałki
     
  11. Szumek72

    Szumek72 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    17-01 16
    Postów:
    2 520
    Docenione treści:
    355
    Miasto:
    Pałac Kultury
    błąd P0340 czujnik wału, jak coś to fotki i piny... IMG_20161025_171853.jpg IMG_20161025_171935.jpg IMG_20161025_172048.jpg
     
  12. Marek_S

    Marek_S Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    10-07 12
    Postów:
    13 869
    Docenione treści:
    1 755
    Miasto:
    Sląsk
    no dzieki programowi to Ty będziesz szpec od elektroniki ... ;)
     
  13. batekce

    batekce Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    3-02 14
    Postów:
    266
    Docenione treści:
    1
    ustawione z tylu na przestawiaczu faz. i chwile bylo ok do kiedy sie nie podgrzal . chodzil rowno i zadnych bledow potem dalej zaczal wyskakiwac ten blad

    i blad moge skasowac podczas pracy silnika
     
  14. Kamil G.

    Kamil G. Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-08 16
    Postów:
    72
    Docenione treści:
    13
    Miasto:
    Wojnowice
    nie 16 ma być.
    upload_2016-10-25_20-13-14.png
     
  15. Szumek72

    Szumek72 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    17-01 16
    Postów:
    2 520
    Docenione treści:
    355
    Miasto:
    Pałac Kultury
    e tam, uczę się, ale fajny...
     
  16. batekce

    batekce Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    3-02 14
    Postów:
    266
    Docenione treści:
    1
    zrobilem tak i bylo przestawione z tyłu na ssacych i teraz jak zimny to rowno chodzi i nie ma bledu jak sie podgrzeje to wtedy . znajomy podlaczyl i wyskoczył P0340 czujnik walka A
     
  17. mechanik.k

    mechanik.k Grupa Wsparcia Technicznego

    Online
    Dołączył:
    3-02 15
    Postów:
    2 491
    Docenione treści:
    585
    Miasto:
    London Tottenham
    Adres strony:
    A jakie masz ciśnienie oleju?
     
  18. batekce

    batekce Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    3-02 14
    Postów:
    266
    Docenione treści:
    1
    tego nie pomierzylem ale nie bylo tego metalicznego dzwieku wczesniej
     
  19. DrCars

    DrCars Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    19-02 12
    Postów:
    211
    Docenione treści:
    15
    Miasto:
    Suwałki
    Masz możliwość sprawdzenia długości nowego i Twojego łańcucha? Dokładnie. I ciśnienie oleju i kanały doprowadzające do napinacz. U mnie skończyło się w końcu wymianą napinacza z łańcuchem.
     
  20. batekce

    batekce Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    3-02 14
    Postów:
    266
    Docenione treści:
    1
    nie znam dlugosci nowego :(
     

Użytkownicy odwiedzili tę stronę szukając:

  1. błąd p0340 audi a4