1. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

AUTOCOM 2013.1 najnowszy!!

Dyskusja w 'Przybornik mechanika' rozpoczęta przez użytkownika Auto-Port, 5-05 13.

  1. koksiu621

    koksiu621 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    21-08 12
    Postów:
    2 142
    Docenione treści:
    250
    Miasto:
    Kudowa-Zdrój
    Weź zrób 2013.2.2 wersje i po problemie :)
     
  2. Marek_S

    Marek_S Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    10-07 12
    Postów:
    13 733
    Docenione treści:
    1 740
    Miasto:
    Sląsk
    nie jest to zalezne od programu ale od VCI
     
  3. koksiu621

    koksiu621 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    21-08 12
    Postów:
    2 142
    Docenione treści:
    250
    Miasto:
    Kudowa-Zdrój
    Zalezy co on tam namieszal :) ja przy złej instalacji programu miałem to samo :)
     
  4. Marek_S

    Marek_S Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    10-07 12
    Postów:
    13 733
    Docenione treści:
    1 740
    Miasto:
    Sląsk
    no nie do konca , do komunikacji PWM potrzebny jest oslawiony OKI
     
  5. radrad10

    radrad10 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    16-09 13
    Postów:
    1
    Docenione treści:
    0
    Witam mam pytanie czy cdp+ 2013.1 powiniem wyszukac sterowniki w aucie za pomoca ISS w audi A4 b7, moj ma ISS niedostepmy dla tej marki a z oplem vectra C chodzi ladnie. Czy jest gdzies opisame jakich aut nie mozna skanowac za pomoca ISS
     
  6. ludo44

    ludo44 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-11 11
    Postów:
    2 373
    Docenione treści:
    306
    Mój autocom nie wykrywa vci co może być przyczyną? Do tej pory działał bez zastrzeżeń. Może mi ktoś pomóc?
     
  7. koksiu621

    koksiu621 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    21-08 12
    Postów:
    2 142
    Docenione treści:
    250
    Miasto:
    Kudowa-Zdrój
    Kabel usb może masz uszkodzony
     
    ludo44 lubi to.
  8. ludo44

    ludo44 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-11 11
    Postów:
    2 373
    Docenione treści:
    306
    Kabla na usb nie używam bo od początku chodzi na blutaczu może spróbuję na kabelek. Zawsze brak czasu na ale mszę trochę przy nim posiedzieć i wrzucić program na drugiego laptopa. Dzięki koksiu:)
     
  9. koksiu621

    koksiu621 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    21-08 12
    Postów:
    2 142
    Docenione treści:
    250
    Miasto:
    Kudowa-Zdrój
    Ja robię na kablu bo stabilniej nie wiedziałem ze ty jedziesz na bt moze coś z nim juz jest nie tak ?
     
  10. fifer

    fifer Nowy

    Offline
    Dołączył:
    6-10 13
    Postów:
    6
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Rzeszów
    Witam , mam problem ze swoim autocomem cdp+ (100251 2013.1 ) łączy sie jak do tej pory ze wszystkimi osobówkami tylko z moją e 60 z 2003r. jest problem na włączonym zapłonie można robić wszystko podglądać parametry odczytywać błedy jednak po odpaleniu auta gubi łączność co to może być? Pozdrawiam
     
  11. koksiu621

    koksiu621 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    21-08 12
    Postów:
    2 142
    Docenione treści:
    250
    Miasto:
    Kudowa-Zdrój
    Ale masz połączone i w czasie odpalania gubi łączność ? Czy jak już odpalisz i sie łączysz to nie chce sie połączyć ?
     
  12. ludo44

    ludo44 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-11 11
    Postów:
    2 373
    Docenione treści:
    306
    Przez dwa lata nie sprawiał kłopotu, zaczęły się problemy po aktualizacji. Na początku było wszystko ok a teraz nie działa, być może jak byłem latem za granicą to junior wsadził łapy ale się nie przyzna. Dziś mam trochę luzu w trakcie oczekiwania na części to popatrzę czy pójdzie na kablu:)
     
  13. fifer

    fifer Nowy

    Offline
    Dołączył:
    6-10 13
    Postów:
    6
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Rzeszów
    Ale masz połączone i w czasie odpalania gubi łączność ? Czy jak już odpalisz i sie łączysz to nie chce sie połączyć ?

    W chwili odpalenia próbuje przez ok 3 sekundy pokazac np. parametry a za chwile nie widzi auta, jak na zapalonyn silniku próbuje sie połączyc to tez lipa ... sam nie wim o co chodzi.
    Pozatym poszukuje kogoś kto ogarnie reset głowicy autocoma? -pewnego dnia testując volvo FH truck włączyłem aktualizacje przez net i cos tam sie działo do momentu podania klucza wiec przerwałem tą aktualizację, teraz za każdym razem jak odpalam TRUCK wyskakuje mi okno ze mam stary system i trzeba go zaaktualizować w przeciwnym razie bede miał ograniczone możliwości testów i tak jest moge tylko odczytać i skasować błedy. Po zainstalowaniu na innym kompie od nowa systemu problem nie ustąpił prosze o pomoc i ew. kontakt .
     
    Ostatnio edytowano: 8-10 13
  14. koksiu621

    koksiu621 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    21-08 12
    Postów:
    2 142
    Docenione treści:
    250
    Miasto:
    Kudowa-Zdrój
    wina leży w tym że robiłeś aktualizacje przez neta
     
  15. fifer

    fifer Nowy

    Offline
    Dołączył:
    6-10 13
    Postów:
    6
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Rzeszów
    Ale co z tym zrobić ??
     
  16. koksiu621

    koksiu621 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    21-08 12
    Postów:
    2 142
    Docenione treści:
    250
    Miasto:
    Kudowa-Zdrój
    uwaliłeś głowice wiec wyślij do kogoś co naprawia
     
  17. mojea3

    mojea3 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    10-12 13
    Postów:
    3
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    wies
    witam prosze o aktywacje autocoma 2013.2 z góry dziekuje pozdrawiam
     

    Załączone pliki:

  18. grzybol

    grzybol Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    15-03 12
    Postów:
    1 004
    Docenione treści:
    162
    Miasto:
    Piotrków
    A ktoś ogarnia extra moduły:
    - MaxModule
    - DieselMax
    - TurboCharger
    - RTDLogger
    - GWM
    - GWM_MAX
    ?
     
  19. koksiu621

    koksiu621 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    21-08 12
    Postów:
    2 142
    Docenione treści:
    250
    Miasto:
    Kudowa-Zdrój
    a jest to w nowym ac ? czy tylko w delphi ?
     
  20. Auto-Port

    Auto-Port Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    3-02 12
    Postów:
    1 619
    Docenione treści:
    339
    Miasto:
    KALISZ
    Uruchomilem na ac Max module (czyli niby wszystkie dodatki) ale nie widzę roznicy... Na wresji 2012.3.3
     

Użytkownicy odwiedzili tę stronę szukając:

  1. delphi diesel max and turbocharger extra modules