1. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Brak ladowania na niskich obrotach

Dyskusja w 'Alternatory i rozruszniki' rozpoczęta przez użytkownika mrozu, 11-08 17.

  1. mrozu

    mrozu Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    26-02 15
    Postów:
    68
    Docenione treści:
    0
    Witam pacjent vw passat b5 2003 niskie napięcie lądowania pod obciążeniem wymieniłem regulator napięcia podniebienia alternator to samo masy wyczyszczone
     
  2. Misiek

    Misiek Administrator

    Offline
    Dołączył:
    6-10 10
    Postów:
    4 398
    Docenione treści:
    1 158
    Miasto:
    Szczecin
    Adres strony:
    Zrobiłeś jakąś diagnozę poza wymianą części na pałę?
     
  3. WOODOO

    WOODOO Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-08 14
    Postów:
    389
    Docenione treści:
    75
    Miasto:
    WWA
    - spróbuj lądować bez obciążenia:p:D

    - images.jpg

    Taa... napewno:shifty: Gość nie potrafi poprawnie sklecić zdania, a co dopiero diagnozować:rolleyes:
    ,,Szfagier,, mu powiedział wymień to wymienił...:meh:
     
  4. mrozu

    mrozu Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    26-02 15
    Postów:
    68
    Docenione treści:
    0
    Tak samochód nie ma żadnego błędu
     
  5. Misiek

    Misiek Administrator

    Offline
    Dołączył:
    6-10 10
    Postów:
    4 398
    Docenione treści:
    1 158
    Miasto:
    Szczecin
    Adres strony:
    OJP
     
  6. mrozu

    mrozu Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    26-02 15
    Postów:
    68
    Docenione treści:
    0
    Komutator na altelnatorze wygląda jak nowy mostek sprawdziłem nie ma też żadnego zwarcia na stojanie i wirniku
     
  7. Misiek

    Misiek Administrator

    Offline
    Dołączył:
    6-10 10
    Postów:
    4 398
    Docenione treści:
    1 158
    Miasto:
    Szczecin
    Adres strony:
    W jaki sposób sprawdziłeś mostek?
     
  8. mrozu

    mrozu Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    26-02 15
    Postów:
    68
    Docenione treści:
    0
    Każda diody sprawdzałem czy przepuszcza prąd
     
  9. brzozaayz

    brzozaayz Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    29-08 13
    Postów:
    1 088
    Docenione treści:
    138
    Czym sprawdzałeś diody i ile ich było?
     
  10. komar200

    komar200 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-01 16
    Postów:
    831
    Docenione treści:
    82
    Miasto:
    grudziadz
    Dajcie mu spokój widać że nie ma pojęcia.
     
  11. mrozu

    mrozu Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    26-02 15
    Postów:
    68
    Docenione treści:
    0
    6diod sprawdzalem je miernikiem
     
  12. Szumek72

    Szumek72 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    17-01 16
    Postów:
    2 785
    Docenione treści:
    412
    Miasto:
    Pajac Kultury
    a podawałeś masę oddzielnie z aku na obudowę? a diody miałeś wylutowane z układu?
     
  13. Stanisław 1946

    Stanisław 1946 Weteran Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    23-08 13
    Postów:
    3 287
    Docenione treści:
    425
    Miasto:
    Szczecin
    OJP- fajny skrót.
     
  14. mrozu

    mrozu Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    26-02 15
    Postów:
    68
    Docenione treści:
    0
    Tak podawałam oddzielnie masę diody wylutowane z układu
     
  15. Markson43

    Markson43 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    380
    Docenione treści:
    13
    Miasto:
    Rzeszów
    Czyli już prawie wszystko sprawdzone to teraz trzeba dać do firmy co naprawiają altki.
    Nie bój się nie zapłacisz więcej jak dasz na następne części które nic nie poprawią.
    Następne badania raczej są robione specjalistycznym sprzętem i wszystko szybko wiadomo.
    Jest też opcja tańsza aby kupić na złomie inny.Ale....
    Aha a co to znaczy,przetłumacz:wymieniłem regulator napięcia podniebienia alternator to samo masy wyczyszczone
     
  16. Stanisław 1946

    Stanisław 1946 Weteran Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    23-08 13
    Postów:
    3 287
    Docenione treści:
    425
    Miasto:
    Szczecin
    To są t. zw. idiomy nieprzetłumaczalne na żaden język.
     
    WOODOO i mechanik.k lubią to.
  17. mechanik.k

    mechanik.k Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    3-02 15
    Postów:
    3 053
    Docenione treści:
    813
    Miasto:
    London Tottenham
    Adres strony:
    Stanisław to jest tak,że dobry Bóg zrobił co mógł a teraz trzeba fachowca
     
    Stanisław 1946 lubi to.
  18. Szumek72

    Szumek72 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    17-01 16
    Postów:
    2 785
    Docenione treści:
    412
    Miasto:
    Pajac Kultury
    a wiesz co? nikt nie zapytał ciebie jakie ty masz te ładowanie pod obciążeniem i czym obciążasz? ile ten twój voltometer ci pokazuje?:D
     
  19. mrozu

    mrozu Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    26-02 15
    Postów:
    68
    Docenione treści:
    0
    Lądowanie pod obciążeniem spada do 12.6v też założyłem alternator inny i na nim to samo obciazalem go zalaczając klime światła radio grzanie szyby
     
  20. Szumek72

    Szumek72 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    17-01 16
    Postów:
    2 785
    Docenione treści:
    412
    Miasto:
    Pajac Kultury
    to sprawdź ładowanie na alternatorze bo domniemam że sprawdzasz na akumulatorze.