1. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

CAN ANALIZATOR

Dyskusja w 'Modernsoft - oficjalne wsparcie techniczne' rozpoczęta przez użytkownika killer85, 12-12 13.

  1. killer85

    killer85 Modernsoft

    Offline
    Dołączył:
    2-07 11
    Postów:
    45
    Docenione treści:
    4
    Miasto:
    łódź
    PROJEKT UKOŃCZONY
    NIEDŁUGO POKAŻEMY EFEKT PRAC
    JEST TO NASZE FLAGOWE URZĄDZENIE
    POZWALAJĄCE ODCZYTAĆ DANE SIECI CAN I PO ODPOWIEDNIM OBROBIENIU WYSŁAĆ JE DO URZĄDZENIA KTÓRE CHCEMY WŁĄCZYĆ/ZA SYMULOWAĆ PRACE POZA POJAZDEM


    DZIĘKI TEMU URZĄDZENIU ROZWIJAMY RÓŻNEGO RODZAJU EMULATORY


    JUŻ WKRÓTCE !!!!​
     
    Ostatnio edytowano: 12-12 13
  2. Stanisław 1946

    Stanisław 1946 Weteran Grupa Wsparcia Technicznego

    Online
    Dołączył:
    23-08 13
    Postów:
    3 143
    Docenione treści:
    393
    Miasto:
    Szczecin
    "POKAŻEMY" - zobaczymy.
     
  3. killer85

    killer85 Modernsoft

    Offline
    Dołączył:
    2-07 11
    Postów:
    45
    Docenione treści:
    4
    Miasto:
    łódź
    [​IMG]

    PIERWSZE NOWE CAN ANALIZATORY :)

    OPCJA DODATKOWO PŁATNA
    -PROGRAM ROZBUDOWANY O EMULACJE LICZNIKÓW NA STOLE
     
  4. killer85

    killer85 Modernsoft

    Offline
    Dołączył:
    2-07 11
    Postów:
    45
    Docenione treści:
    4
    Miasto:
    łódź
    Witam w nowym roku
    z okazji sporej przerwy dopracowaliśmy nasz can analizator
    proszę zapoznać się z nowym filmikiem .... filmik nie jest profesjonalny .. no ale samemu inaczej sobie nie mogłem poradzić :p

     
  5. killer85

    killer85 Modernsoft

    Offline
    Dołączył:
    2-07 11
    Postów:
    45
    Docenione treści:
    4
    Miasto:
    łódź
    TAK DZIAŁA EMULACJA A6/Q7
     
  6. killer85

    killer85 Modernsoft

    Offline
    Dołączył:
    2-07 11
    Postów:
    45
    Docenione treści:
    4
    Miasto:
    łódź
    -NOWA WERSJA OPROGRAMOWANIA NA PC(STABILNIEJSZA) -WYMAGANE ODESŁANIE INTERFEJSU (NADANIE NR SERYJNEGO ITD. )
    DZIĘKI FINALNEJ WERSJI FIRMWARE W PROCESORZE JUŻ NIE BĘDZIE TRZEBA WYSYŁAĆ CAN ANALIZATORA DO AKTUALIZACJI
    W PROGRAMIE NA PC DODALIŚMY
    OKNO DO LOGOWANIA RAMEK I MOŻLIWOŚĆ ZAPISU DO PLIKU TXT
    WIĘKSZE MOŻLIWOŚCI BUFORU
    POWRÓT DO EMULACJI PORTU COM (WYMAGANE WSKAZANIE PORTU CAN ANALIZATORA )

    LINK DO PROGRAMU
    http://chomikuj.pl/expertgsm.pl/CAN+ANALYZER/INSTAL


    D
    ZIAŁA TYLKO Z ZAKTUALIZOWANYMI INTERFEJSAMI

    BEZPŁATNIE DLA TYCH KTÓRZY KUPILI WCZEŚNIEJSZĄ AKTUALIZACJĘ


    LADA DZIEŃ DOPISZEMY DO PROGRAMU
    MEGANE 3 AKTUALIZACJA FREE DLA POSIADACZY NAJNOWSZEGO OPROGRAMOWANIA PROCESORA
     
    Ostatnio edytowano: 23-11 15
  7. killer85

    killer85 Modernsoft

    Offline
    Dołączył:
    2-07 11
    Postów:
    45
    Docenione treści:
    4
    Miasto:
    łódź
    Ostatnio edytowano: 23-11 15
  8. killer85

    killer85 Modernsoft

    Offline
    Dołączył:
    2-07 11
    Postów:
    45
    Docenione treści:
    4
    Miasto:
    łódź
    Ostatnio edytowano: 23-11 15
  9. stasiek81

    stasiek81 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    13-07 12
    Postów:
    51
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Białystok
    Przepraszam, czy jest wsparcie techniczne co do obsługi technicznej programu, który dla laika nie wydaje sie być prosty.
     
  10. Stanisław 1946

    Stanisław 1946 Weteran Grupa Wsparcia Technicznego

    Online
    Dołączył:
    23-08 13
    Postów:
    3 143
    Docenione treści:
    393
    Miasto:
    Szczecin
    Jakie jest pytanie ?
     
  11. stasiek81

    stasiek81 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    13-07 12
    Postów:
    51
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Białystok
    Pytanie to ciężko mi zadać, bo nie pracowałem na powyższym urzadzeniu jak i tez na zadnym innym z tego typu.A chodzi mi po głowie ta zabawka od dłuższego czasu, czekałem tylko aż znajomy sie nauczy i pokaże mi co i jak żebym mógł zacząć zabawę ale chyba sie nie doczekam i tu pytanie czy można zacząć pracę z urządzeniem przy waszej pomocy.
    Ów kolega zakupił jeden z pierwszych modeli i do niczego jeszcze nie doszedł. Pokazał mi tylko jak to działa podłaczając się do VOLVO V40, moim oczom sie ukazała lista kodów binarnych , no i to by było na tyle, i jesli dobrze kojarzę to chłopak ma w j. angielskim,a tumanem raczej nie jest, bo jest asesorem stacji ASO. Ale to może kwestia właśnie tego języka.
     
  12. killer85

    killer85 Modernsoft

    Offline
    Dołączył:
    2-07 11
    Postów:
    45
    Docenione treści:
    4
    Miasto:
    łódź
    totalna bzdura ... moge ten soft zrobić nawet po chinsku i dziecko to obcyka w 3 minuty ...
    a to ze ktoś nie potrafi myśleć i odseparować to co potrzebuje to już inna sprawa ..
    po za tym co pokazał ci kolega to juz pozostało
    zapisac plik wyjąć np pompe wspomagania licznik albo cokolwiek innego .. w zależności gdzie się kolega wpiął .. e za symulować albo prace danego elementu w aucie jak go nie ma albo symulować prace auta dla danego elementu

    czyli ..eh ze tez ja to muszę tłumaczyć .. musimy sie zastanowić co chcemy osiągnąć np wiemy które ramki odpowiadają za immo i wysyłamy do sterownika info że mamy spełnione warunki do odpalenia auta ...tak ddl aprzykładu sa ogarniete emulatory immo na can ... inna sytuacja .. mamy odczyt pracy licznia z np volvo v70 2010r to sa 3 znaczniki i przypuśćmy 5 ramek (wczesniej zgrałem wpinając sie w licznik mnóstwo danych-to jest to co kolega ci pokazywał -program ma opcje separowania tych ramek i ni stąd wiem ze 3 znaczniki odpowiadają za to to ze zegar się włącza i są komunikaty ...poświęcasz na to z 6 minut jak nie masz wiedzy który to ...i mozolnie klikasz na kazdy i wreszcie eureka dział ...albo inaczej powoli usuwasz i sprawdzasz po usunieciu którego licznik przestaje sie włączać i wreszcie doszedłeś co i jak )za pomocą kilu ramek bawisz sie praca pompy czy zegara czy .. sterownikiem szyby .... co tam sobie chcesz ...
    i następnie wystawiasz aukcje ze robisz wysyłkowo zegary czy pompy .. bo poprawna prace danego elementu jesteś sobie w stanie za symulować na stole ...proste i przyjemne .... i jak już masz te dane to sie nimi nie dzielisz ... bo po co ja mam zarobić jak dołożę dana emulacje do mojej zabawki ...a ty stracisz bo więcej osób będzie je..o cenę.

    w mojej karierze podzieliła się tylko danymi jedna osoba ..a nie jednokrotnie prosiłem by ktoś podesłał jakieś dane
    nikt się niczym nie dzieli .. bo ci co robią pompy czy liczniki czy immo czy dpf wiedzą ze to konkurencja
    a konkurencja zaniża ceny .. i kolo się zamyka
    małe urządzenie za par pln może zastąpić stoły pobiercze za kilka tysięcy ..ale trzeba sie trochę wysilić ...
    i czy ta moja zabawka kosztowała 160 czy 500 czy 700 jak to zrobił team od UPA czy 1600 jak to zrobili koledzy z Martecha to problem jest ten sam .. nikt się niczym nie dzieli a każdy by chciał wszystko za free
    Nasz produkt powstał ponad 5 lat temu i kosztował frytki ludzie to kupowali bo tanie i chyba sami nie dowierzali że to działa .. co poniektórzy obudzili się dopiero teraz jeszcze inni wiedzą że analizatory to zło :p dzięki nim łatwo skopiować czyjąś inną pracę .. lepiej nie mówić koledze że to działa ...
    no nic spadam spać

    pisze to o 5 nad ranem .. mam nadzieje ze trafiłem w to co chciałeś ...
    jak ci zależy coś osiągnąć to to zrobisz .. a kolega kupił sobie u nas zabawkę tylko dla tego bo była tania... i a nóż widelec kiedyś się zajmie can-em .. boscha zabawka autoryzacyjna kosztuje kilka tysięcy
    albo pokazał powiedział ze nie łapie o co chodzi bo to mu nie na rękę by ktoś zaczął rozumieć więcej od niego

    Can się kończy .. teraz będzie coś nowego :) pożyjemy zobaczymy

    Pozdrawiam ze słonecznej Norwegii :)
     
    Ostatnio edytowano: 24-08 14
    stasiek81 lubi to.
  13. stasiek81

    stasiek81 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    13-07 12
    Postów:
    51
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Białystok
    Dziękuje za wyczerpującą, wypowiedz. Trafiłeś idealnie w to co chciałem wiedzieć o zasadzie działania i na czym polega. Czyli na własnej inwencji twórczej to właśnie chciałem wiedzieć. A kolegę znam lata i chytrym lisem to raczej nie jest. Po twoim wyjaśnieniu to bardziej obstawiam że się do tego nie przyłożył i innych pesymizmem nastawia.
    Can jeśli się nawet skończy to i tak cała masa samochodów została z nim wyprodukowana i trzeba sobie z nimi radzić. volvo to w ogóle trzecią prędkość wprowadza pomiedzy hi i low speed.

    Dzięki wielkie jeszcze raz za wytłumaczenie co i jak. Pozdrawiam.
     
  14. -=M@RIO=-

    -=M@RIO=- Nowy

    Offline
    Dołączył:
    15-11 14
    Postów:
    2
    Docenione treści:
    0
    Interfejs użytkownika musi być Bardzo prosty ... tak prosty by przeciętny mechanik nie mający pojęcia o elektronice był w stanie w sposób intuicyjny obsłużyć urządzenie :)
     
  15. ZRimaZ

    ZRimaZ Nowy

    Offline
    Dołączył:
    20-11 14
    Postów:
    1
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Kaunas, Litwa
    Adres strony:
    Witam wszytkich

    Czy ja czegoś nie doczytałem, czy naprawdę nie ma już CAN analizatora w szprzedaży?

    Pozdrawiam,

    ZRimaZ
     
  16. killer85

    killer85 Modernsoft

    Offline
    Dołączył:
    2-07 11
    Postów:
    45
    Docenione treści:
    4
    Miasto:
    łódź
    na fb https://www.facebook.com/licznikilodzpl/
    wczoraj dodałem ramki do fiata sedici tak dla hecy ...
    dziś miałem panamere ... ale zegary szły po obd ... a taki klient nie odejdzie od auta :/ więc nie wygrzebałem nie odczytałem ....
    jak by tak każdy się dzielił to program byłby napompowany gotowymi emulacjami

    ostatnio znajomego poprosiłem o scenica 2 by rygiel dał poczytać .. to też każdy zajęty nikt na nic czasu nie ma ..eh

    Pozdrawiam
     
    Ostatnio edytowano: 23-11 15
  17. nickel

    nickel Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    19-02 15
    Postów:
    1 332
    Docenione treści:
    195
    Miasto:
    WLKP
    jest juz dostepne to urządzenie
     
  18. piotrekelektronika

    piotrekelektronika Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    1-06 13
    Postów:
    21
    Docenione treści:
    2
    Miasto:
    MOSZCZENICA
    Adres strony:
    link do programu nie dziala
     
  19. eneuro

    eneuro Nowy

    Offline
    Dołączył:
    29-06 15
    Postów:
    2
    Docenione treści:
    1
    Tyle tylko, że to niepotrzebne nikomu, bo może sobie sam w domu wytrawić lepsze :D

    http://hackaday.com/2013/10/22/can-hacking-the-in-vehicle-network/

    http://hackaday.com/2011/03/08/can-sniffing-for-steering-wheel-button-presses/

    http://www.wire2wire.org/Can_sniffer/Can_sniffer.html

    http://goodfet.sourceforge.net/releases/goodfet31.zip

    Wymaga nieco przeprojektowania płytki, bo komuś może bardziej odpowiadać AVR, no ale tak czy inaczej ten wasz CAN analizator nie ma separacji galvanicznej szyny CAN do której się podłączamy, od laptopa/tabletu, więc można sobie darować takie rozwiązanie.
    Poza tym mój snifer będzie działał na tabletach z androidem i wtedy wyświetlacz jest zbedny.

    BTW: Coś w tym temacie słychać, czy padł smiercia naturalną, bo przeciez płytek THT już prawie nikt nie robi, tylko amatorzy totalni, którzy nie maja pojęcia jak wyprodukować SMD :D
     
    arni_poznań lubi to.
  20. killer85

    killer85 Modernsoft

    Offline
    Dołączył:
    2-07 11
    Postów:
    45
    Docenione treści:
    4
    Miasto:
    łódź
    temat żyje
    do własnych potrzeb mam nowe rozwiązanie, zabawki własnej produkcji z podwójnym can ale po co to komu jak wy macie wszystko za darmo..od kraczonych programów po kraczone urządzenia ... kiedys może ktoś dorośnie i zrozumie że warto ... na wszystko przyjdzie czas

    a tu soft dla posiadaczy ostatniej wersji can analizatora od 2014r

    http://www.modernsoft.pl/upload/setup.zip
     

Użytkownicy odwiedzili tę stronę szukając:

  1. analizator can

    ,
  2. can analizator

    ,
  3. analizatory can