1. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Citroen C4 1.6hdi nie odpala.

Dyskusja w 'Elektronika pojazdowa' rozpoczęta przez użytkownika brzozaayz, 19-03 17.

  1. brzozaayz

    brzozaayz Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    29-08 13
    Postów:
    759
    Docenione treści:
    43
    Pojechałem po auto lawetą w sobotę po południu podłączyłem kompa i tyle obroty widzi ciśnienia nie było ale też nie świeciły kontrolki nie działały szyby po odpięciu aku i podłączeniu deska i szyby ożyły ale dalej nie pali,było już późno więc tyle. Nie wiem czy ma pompę elektryczną. Co jeszcze mogłem zrobić.:)
     
  2. Misiakowski

    Misiakowski Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    1-06 14
    Postów:
    242
    Docenione treści:
    15
    Miasto:
    Gdansk
    jak to mawia jeden z moich klijentow No cos nie tak no posprawdzaj cisnienie czy paliwo dochodzi a moze ktos benz zalal przypadkiem itd.
     
  3. samspec13

    samspec13 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    3-01 14
    Postów:
    3 745
    Docenione treści:
    263
    Miasto:
    Grabów
    Racja kolego Misiakowski, brzozaayz bańka w górę i od podstaw prąd na szprycach sprawdź ciśnienie na listwie. Chyba tobie reszty wymieniać nie muszę?
     
    brzozaayz lubi to.
  4. brzozaayz

    brzozaayz Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    29-08 13
    Postów:
    759
    Docenione treści:
    43
  5. samspec13

    samspec13 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    3-01 14
    Postów:
    3 745
    Docenione treści:
    263
    Miasto:
    Grabów
    We wszystko to nie wierz, ale pewnie Ci wystarczy.
     
  6. Lepper

    Lepper Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    11-09 15
    Postów:
    100
    Docenione treści:
    4
    dobrze myslisz,ale tutaj to nie kluczyk bo inne bledy daly sie wykasowac.Wejdz w parametry i na poczatek sprawdz czy widzi w parametrach jakas reakcje na pedal gazu.Jakie cisnienie paliwa?Sprawdz czy jest faktycznie diesel a nie benzyna w zbiorniku.Blad od swiec zarowych niema tutaj nic do odpalania,ewentualnie mozesz odlaczyc przekaznik swiec zarowych,jest kolo ECU.

    a jaki masz tester?Szkoda na jedno auto kupowac.Masz moze CDIF2?
     
  7. samspec13

    samspec13 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    3-01 14
    Postów:
    3 745
    Docenione treści:
    263
    Miasto:
    Grabów
    Pewnie by próbował

    Gdyby miał.
     
    brzozaayz lubi to.
  8. brzozaayz

    brzozaayz Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    29-08 13
    Postów:
    759
    Docenione treści:
    43
    Na jedno auto? Robię kilka dzienne jak to działa to do soboty się odrobi. A w poniedziałek już będzie zarabiać.:D

    Błędów nie da się skasować. Naprawiał już ktoś BSI opalarką?
     
  9. Mechanika pojazdowa Gorzów

    Mechanika pojazdowa Gorzów Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    31-07 16
    Postów:
    920
    Docenione treści:
    140
    Miasto:
    Gorzów Wielkopolski
    Co do lexii to zastanowil bym sie czy napewno warto pokladac nadzieję w rozwianiu problemu. Do PSA posiadam lexie i pp ale uzywam tego sporadycznie. Wiadomo, ze w gre wchodzi tylko klon a jakosc tych podróbek pozostawia wiele do życzenia. Nie wierz w te super opisy bo to bzdura. Do tego instalacja trwa troche czasu, wymaga 50 gb dysku a zanim sprzet sie odpali to ja mam juz polaczony delphi lub cdif i zczytane bledy. Tak naprawde lezy to i podlaczam tylko w ostatecznosci co nie gwarantuje jednak ,ze jak podlacze to rozwiąże problem. Myślę, ze warto sie skupic na podstawach- paliwo, powietrze, zasilania, sygnaly z czujników.
     
    brzozaayz lubi to.
  10. brzozaayz

    brzozaayz Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    29-08 13
    Postów:
    759
    Docenione treści:
    43
    Wypije kawę i idę walczyć.
     
  11. poła

    poła Nowy

    Offline
    Dołączył:
    17-03 17
    Postów:
    14
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    widawa
    a masy w okolicach aku i silnika sprawdzał?
     
  12. brzozaayz

    brzozaayz Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    29-08 13
    Postów:
    759
    Docenione treści:
    43
    Porozbierałem trochę gratów w komorze silnika przeczyściłem masy poskładałem do kupy i dalej nic. Podpinam tester i widzę komunikat Pozwolenie uruchomienia brak. Po odpięciu klemy i ponownej próbie wkładam drugi kluczyk org. ale bez pilota pozwolenie jest a napis serwis na desce gaśnie po czterech sek. No i cytrynka ożyła wkładam drugi kluczyk i servis świeci cały czas a auto odpala i servis gaśnie. O co kaman?
     
  13. poła

    poła Nowy

    Offline
    Dołączył:
    17-03 17
    Postów:
    14
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    widawa
    To w końcu chodzi czy nie?

    jeśli działa to nie doszukiwałbym się niczego więcej w końcu to żabojad
     
  14. brzozaayz

    brzozaayz Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    29-08 13
    Postów:
    759
    Docenione treści:
    43
    No działa , ale jak odepnę klemę i podłącze to na tym kluczyku w ogóle nie zapala.
     
  15. poła

    poła Nowy

    Offline
    Dołączył:
    17-03 17
    Postów:
    14
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    widawa
    no to wychodzi na to że immo się popierdykało trzeba by pewnikiem od nowa zakodować kluczyk

    A jeszcze jedno odpinasz aku prubujesz odpalić i nieodpala tak? A prubowałeś zamknąć i otworzyć z pilota toż to przecie francuz pojebany je.

    hallooo!!! żyjesz?
     
    Ostatnio edytowano: 20-03 17
  16. Misiakowski

    Misiakowski Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    1-06 14
    Postów:
    242
    Docenione treści:
    15
    Miasto:
    Gdansk
    troche pracowałem przy zabojadach i każdy miał ten sam problem prendzej czy później aż mnie czasem nudzilo i mialem dosyć ich a teraz jak domnie trafia francoz to to zawsze cos nietypowego i tez mam czasem dosyc...
     
  17. samspec13

    samspec13 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    3-01 14
    Postów:
    3 745
    Docenione treści:
    263
    Miasto:
    Grabów
    Brzozaayz tam w skrzynce w budzie jest taki trochę inny bezpiecznik wyjmij na dwie godziny i włóż.
     
    brzozaayz lubi to.
  18. brzozaayz

    brzozaayz Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    29-08 13
    Postów:
    759
    Docenione treści:
    43
    Próbowałem zamykać i otwierać i nic. Jak wkładam bez pilota to pali na strzał.
    W budzie tzn w środku trochę inny, można coś więcej.
     
  19. poła

    poła Nowy

    Offline
    Dołączył:
    17-03 17
    Postów:
    14
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    widawa
    No to mnie chwilowo pomysła brak jak mi coś do głowy przyjdzie to się odezwę.
     
  20. Marek_S

    Marek_S Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    10-07 12
    Postów:
    13 870
    Docenione treści:
    1 755
    Miasto:
    Sląsk
    Jasne tylko szmelcwageny , sprawdz czy BSI widzi kluczyk i czy masz zezwolenie na start , jak czytam co robisz to mi ręce opadają jeszcze może koła dopompuj :D:D:D:D