1. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

DDT 2000 /KONFIGURACJA/UŻYTKOWANIE ORAZ CO I JAK

Dyskusja w 'Sprzęt diagnostyczny' rozpoczęta przez użytkownika sylvocompany, 26-01 11.

  1. trebor70

    trebor70 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    13-07 11
    Postów:
    3 134
    Docenione treści:
    344
    Miasto:
    lubelskie
    jedno auto kiedyś sam ile pamiętam 1.9 dci, to w programie ddt jakoś się robiło. a diagnozowałem z tego co pamitam ddt light taka chyba zakładka była bo w tych oknach też nic nie miałem.
     
  2. buncolek

    buncolek Nowy

    Offline
    Dołączył:
    26-05 13
    Postów:
    1
    Docenione treści:
    0
    Witam posiadam interfejs OBDLink SX Scan Tool STN1110 USB niestety po zainstalowaniu DDT v2.5.0.0 nie łączy mi się z komputerem w samochodzie MEGANE II 2006 r. wersja privilage grandtour. Może coś nie tak jest skonfigurowane ? Mam okrojoną wersję prog. OBDwiz i tam kabel się łączy z komputerem.


    Proszę o pomoc.
     

    Załączone pliki:

    • 1.jpg
      1.jpg
      Rozmiar pliku:
      232,5 KB
      Wyświetleń:
      38
    • 2.jpg
      2.jpg
      Rozmiar pliku:
      240,8 KB
      Wyświetleń:
      38
  3. Marek_S

    Marek_S Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    10-07 12
    Postów:
    13 731
    Docenione treści:
    1 740
    Miasto:
    Sląsk
    nic dziwnego jak pamiętam tam był potrzebny vag KKL
     
  4. koksiu621

    koksiu621 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    21-08 12
    Postów:
    2 142
    Docenione treści:
    250
    Miasto:
    Kudowa-Zdrój
    Ma ktoś DDT2000 po polsku ?
     
  5. Marek_S

    Marek_S Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    10-07 12
    Postów:
    13 731
    Docenione treści:
    1 740
    Miasto:
    Sląsk
    były gdzies polskie wersje chyba miałem do daci , mozesz tlumaczyć to w HTML ;)
     
  6. cichykat

    cichykat Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    25-07 12
    Postów:
    17
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Grudziadz
    Witam mam problem z ddt2000,otóż wszystko jest prawie ok rejestracja dziala baza posiada 670 mb ale po załączeniu programu w spisie aut nie mam zadnego modelu
     
  7. raf2

    raf2 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    19-07 13
    Postów:
    1
    Docenione treści:
    0
    Witam Mechaników:)
    Mam proste pytanie, posiadam elm327 czy połączę się nim z ddt2000 do megane 2006 rok?
    Dziękuję i pozdrawiam!
     
  8. trebor70

    trebor70 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    13-07 11
    Postów:
    3 134
    Docenione treści:
    344
    Miasto:
    lubelskie
    nie
     
  9. Marek_S

    Marek_S Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    10-07 12
    Postów:
    13 731
    Docenione treści:
    1 740
    Miasto:
    Sląsk
    Mentalność mam kabelek i czy on zrobi wszystkie auta ??
     
  10. koksiu621

    koksiu621 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    21-08 12
    Postów:
    2 142
    Docenione treści:
    250
    Miasto:
    Kudowa-Zdrój
    auta a do tego ciągniki, przyczepy itp :)
     
  11. trebor70

    trebor70 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    13-07 11
    Postów:
    3 134
    Docenione treści:
    344
    Miasto:
    lubelskie
    łodzie i motocykle
     
  12. Marek_S

    Marek_S Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    10-07 12
    Postów:
    13 731
    Docenione treści:
    1 740
    Miasto:
    Sląsk
    nie mowiac o sprzecie bojowym jak czolg
     
  13. vipszybki

    vipszybki Nowy

    Offline
    Dołączył:
    11-11 12
    Postów:
    5
    Docenione treści:
    0
    Mam pytanko, w Renault Megane I z 2001 roku zaczyna szfankować ABS. Załącza się samoczynnie czasami przy delikatnym hamowaniu. Podejrzewam któryś z czujników prędkości koła ABSu. Czy dzięki DDT2000 da się podejrzeć wartości odczytywane z poszczególnych czujników w czasie jazdy ? Bo jak narazie żadnego błędu z czujnika zapisanego nie mam w sterowniku.
     
  14. Marek_S

    Marek_S Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    10-07 12
    Postów:
    13 731
    Docenione treści:
    1 740
    Miasto:
    Sląsk
    I bledow nie bedzie . mialem takiego rovera co przy dojezdzaniu do skrzyzowania uuchamial ABS
     
  15. ludo44

    ludo44 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-11 11
    Postów:
    2 373
    Docenione treści:
    306
    Samochód do góry i ktoś niech kręci po kolei kołami a ktoś niech obserwuje parametry na kompie. Jedno z kół zaczyna liczyć z opóźnieniem i stąd nie ma błędu a abs włącza się przy końcu delikatnego nawet hamowania.
     
  16. vipszybki

    vipszybki Nowy

    Offline
    Dołączył:
    11-11 12
    Postów:
    5
    Docenione treści:
    0
    No wlaśnie tutaj taka sama sytuacja, jak auto się już tylko toczy i naciskam na hamulec uruchamia się ABS. Jakby wlaśnie byl podgląd z czujników "live data" to by w czasie jazdy kiedy się załącza zobaczył który to czujnik pokazuje głupoty. Albo czekać trzeba będzie, aż się czujnik skopie na dobre i wywali błąd...

    Tak tez chce zrobić, tylko czy w DDT2000 jest możliwość podglądu wartości z czujników "live data" ??? Bo w tym programie znaleść cokolwiek to jest poprostu masakra....
     
    Edytowano przez moderatora: 14-10 13
  17. ludo44

    ludo44 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-11 11
    Postów:
    2 373
    Docenione treści:
    306
    Nie wiem czy ma podgląd parametrów, ja używam clipa.
     
  18. Marek_S

    Marek_S Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    10-07 12
    Postów:
    13 731
    Docenione treści:
    1 740
    Miasto:
    Sląsk
    cdp powinien pokazac i clip ale dawno nie uzywalem DDT i nie pamietam .
     
  19. rado084

    rado084 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    30-11 13
    Postów:
    20
    Docenione treści:
    3
    Miasto:
    Ostrołęka
    W DDT2000 jest mozliwosc podgladu parametrow wszystkich urzadzen elektronicznych jakie sa w aucie. Wejdz w wykresy i masz tam liste. Najlepiej spolszczyc sobie ddt to bedzie pol sukcesu bo po francusku ciezko...
     
  20. Marek_S

    Marek_S Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    10-07 12
    Postów:
    13 731
    Docenione treści:
    1 740
    Miasto:
    Sląsk
    A ktoś ma spolszczona wersje ? jestem zainteresowany