1. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Ford e-TIS 02/2010. Instrukcje techniczne, schematy, instrukcje napraw.

Dyskusja w 'Przybornik mechanika' rozpoczęta przez użytkownika Mechanik, 12-05 11.

  1. Misiek

    Misiek Administrator

    Offline
    Dołączył:
    6-10 10
    Postów:
    4 478
    Docenione treści:
    1 185
    Miasto:
    Szczecin
    Adres strony:
    Foldery, czy pliki to bez roznicy, struktura musi byc zachowana, dostep do internetu dobrze by bylo jakby byl wylaczony ale to nie powinno robic roznicy. Jak nie dziala to odinstalowac i zainstalowac raz jeszcze krok po kroku.
     
  2. niunia211

    niunia211 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    1-08 11
    Postów:
    13
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    PL
    Czy w punkcie 2 instalacji - "wybierz język" w domyśle instalacji, wybrać angielski czy pozostać przy polskim? Może to jest przyczyną.
     
  3. Misiek

    Misiek Administrator

    Offline
    Dołączył:
    6-10 10
    Postów:
    4 478
    Docenione treści:
    1 185
    Miasto:
    Szczecin
    Adres strony:
    Raczej nie ma wplywu
     
  4. niunia211

    niunia211 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    1-08 11
    Postów:
    13
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    PL
    Dzieki. Spróbuję jeszcze raz
     
  5. niunia211

    niunia211 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    1-08 11
    Postów:
    13
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    PL
    Mam jeszcze pytanie. Czy zegar systemowy trzeba ustawić ze wcześniejszą datą?
    Nadal po instalacji mam komunikat o nieodpowiedniej płycie.
     
  6. niunia211

    niunia211 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    1-08 11
    Postów:
    13
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    PL
    Czy wszystkie pliki z folderu crack kopiujemy w to miejsce C:\Program Files (x86)\FordEtis...? Czy wszyskie pliki są podmieniane? Bo po zainstalowaniu programu folder "local" znacznie odbiega swoją zawartością od tego co zostało zainstalowane więc nie ma mowy o podmianie. Czy wy też tak mieliście?
     
  7. Misiek

    Misiek Administrator

    Offline
    Dołączył:
    6-10 10
    Postów:
    4 478
    Docenione treści:
    1 185
    Miasto:
    Szczecin
    Adres strony:
    Tak ale widze ze instalacja jest w zlym miejscu.
    Program powinien byc zainstalowany na c:\program files\ a Ty masz jeszcze (x86). Jezeli instalujesz w innym miejscu to musisz zmienic pliki z folderu crack kierujac instalacje na wlasciwa sciezke.
     
  8. niunia211

    niunia211 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    1-08 11
    Postów:
    13
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    PL
    Właśnie to zauważyłem. Poprawiłem to ale teraz nastepny komunikat

    Ostrzeżenie!
    Nie można uruchomić IDS w systemie FordEtis z następujących powodów:
    Error occurred initialising SBDSessionManager
    co może byc przyczyną? Czy internet w tym momencie powinien być włączony?
     
  9. Misiek

    Misiek Administrator

    Offline
    Dołączył:
    6-10 10
    Postów:
    4 478
    Docenione treści:
    1 185
    Miasto:
    Szczecin
    Adres strony:
    Internet nie ma nic do tego. Zainstalowales ponownie czy co zrobiles?

    Poza tym to wszelakie programy warsztatowe instaluje sie na windowsie XP, jak uzywasz Visty albo nie daj boze 7-mki to potem sie wszystko chrzani.
     
  10. niunia211

    niunia211 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    1-08 11
    Postów:
    13
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    PL
    Ponownie zainstalowałem z poprawną ścieżką C:\program files\... Zamieniłem całe foldery i ruszyło tzn. próbuje połączyć się z netem. Czy to dobrze? Mam włączyć internet? Używam niestety windows 7.
     
  11. Misiek

    Misiek Administrator

    Offline
    Dołączył:
    6-10 10
    Postów:
    4 478
    Docenione treści:
    1 185
    Miasto:
    Szczecin
    Adres strony:
    Jak chcesz zainstalowac aktualizacje to musisz wlaczyc internet.
     
  12. niunia211

    niunia211 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    1-08 11
    Postów:
    13
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    PL
    OK. Stokrotne dzieki za pomoc. Okazuje się, że kilka razy przeinstalowywałem program niepotrzebnie. Mógłbym to robić do tak zwanej ... śmierci bo problem okazał sie w ścieżce instalacji a nie w sposobie podmiany plików. Skumałem się dopiero gdy podejrzałem plik konfiguracyjny. Będzie to nauczką na przyszłość. Jeszcze raz dzięki za pomoc.
    Pozdrawiam
     
  13. nazgules

    nazgules Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    5-12 11
    Postów:
    8
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    zabrze
    zainstalowałem i działa :) ale schemat fiesty 2009 rok tylko on line heh :confused:
     
  14. pantygrys

    pantygrys Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    31-12 11
    Postów:
    2
    Docenione treści:
    0
    Witam.
    Mam problem z połączeniem się ze stroną forda po scrakowaniu programu, przeglądarka wybiera adres http://127.0.0.1:8888/
    jednak bez rezultatu. Strona ładuję się i ładuje jednak załadować nie może:)
    Spotkał się ktoś z takim problemem?
     
  15. kamillo992

    kamillo992 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    19-12 11
    Postów:
    1
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    częstochowa
    Witam. po zainstalowaniu i z crackowaniu wyskakuje błąd. error occurred initialising SBDsessionmanager
     
  16. MACmark

    MACmark Nowy

    Offline
    Dołączył:
    8-01 12
    Postów:
    1
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    WWL
    Witajcie. Pozwólcie, że "odgrzeję kotleta"
    Program zainstalował się poprawnie, wszystko zgrane zgodnie z instrukcją i spokojnie się uruchamia. Problem polega jednak na tym, że faktycznie nie można się połączyć z serwerem forda ponieważ login i hasło są niepoprawne. Ja mechanikiem nie jestem, jedynie co mnie interesuje to możliwość odkodowania kodu lakieru z tabliczki znamionowej Forda. Niestety ten program chyba nie oferuje takich informacji, bynajmniej ja nie wiem jak tego szukać. Czy ktoś z Was drodzy forumowicze jest w stanie mi pomóc? Czy gdzieś on-line lub po zassaniu jest możliwość sprawdzania takich informacji podając nr VIN lub kod lakieru dla danego pojazdu? Z góry dziękuję za odpowiedź.
    Pozdrawiam
     
  17. galaxy-style

    galaxy-style Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    11-01 12
    Postów:
    3
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Kielce
    Potwierdzam "Nie można uzyskać uwierzytelnienia nazwy użytkownika i/lub hasła na serwerze Forda. Prosimy sprawdzić ustawienia sieci, nazwę użytkownika, hasło lub ponowić próbę później."
     
  18. bombel1985

    bombel1985 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    6-06 11
    Postów:
    451
    Docenione treści:
    16
    Miasto:
    Jugosławia :)
    Witam czy komus ten program działa tak z ciekawosci pytam
     
  19. shrek

    shrek Moderator Car Audio Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    6-11 11
    Postów:
    3 263
    Docenione treści:
    1 241
    Miasto:
    Pyrlandia
    Adres strony:
    tak dzała ale wiekszośc on line -:confused:
     
  20. romina

    romina Nowy

    Offline
    Dołączył:
    4-05 12
    Postów:
    3
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Cieszyn
    Witam . Udało mi się zassać komplet ale nie mogę wypakować bo Rar komunikuje o braku pliku Ford_Etis_02_2010.part25 ,w Winrarze pokazuje rozmiar pliku 77 MB zamiast 100 MB a typ pliku PART25 zamiast Archiwum WinRARa.
    Mogę prosić o poprawienie pliku ?

    Pozdrawiam