1. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Golf IV 1.4 2000 gaśnie czasami

Dyskusja w 'Silniki benzynowe' rozpoczęta przez użytkownika amatormechanik, 12-10 17.

  1. amatormechanik

    amatormechanik Nowy

    Offline
    Dołączył:
    12-10 17
    Postów:
    20
    Docenione treści:
    2
    Miasto:
    Rzeszów
    Witam!
    Znajomy posiada golfa 1.4 benzyna z 2000 roku. Od pewnego czasu gaśnie mu bez powodu podczas jazdy lub na jałowym ale nie w jakichś określonych sytuacjach tylko jak mu sie widzi. Ponadto ma problemy z odpalaniem(również czasem za którymś razem) a szczególnie jeśli postoi pod górke. Podłaczalem go do vaga, wystąpił tylko błąd przekaźnika pompy paliwa. Przekaźnik został wymieniony natomiast auto dalej to samo. Zaznacze ze cos mu sie porobilo i od pewnego czasu nawet do kompa nie idzie go podlaczyc-brak komunikacji. Sprawdzane u 3 mechanikow. Mniejsza z tym, w kazdym razie bez danych musze cos kombinowac. Pompa sprawdzona napiecie jest, cisnienie na listwie 2.8 caly czas na chodzacym silniku. Myślałem jeszcze o czujniku wału ale dostać sie do niego to masakra..... pomożcie co to może jeszcze być. Zaznacze ze swiece kable nowka, przepustnica czyszczona, egr czyszczony
     
  2. wyderka

    wyderka Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    26-03 15
    Postów:
    31
    Docenione treści:
    2
    sam sobie odpowiedziałeś, po mojemu do sprawdzenia wiązki i komp
     
  3. amatormechanik

    amatormechanik Nowy

    Offline
    Dołączył:
    12-10 17
    Postów:
    20
    Docenione treści:
    2
    Miasto:
    Rzeszów
    Ok. tylko teraz tak sprawdzac czujnik czy od razu wymieniac? Jutro przelece elektryke
     
  4. WOODOO

    WOODOO Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    25-08 14
    Postów:
    460
    Docenione treści:
    107
    Miasto:
    WWA
    Och ty zberezniku...:p:D
     
    voodo lubi to.
  5. amatormechanik

    amatormechanik Nowy

    Offline
    Dołączył:
    12-10 17
    Postów:
    20
    Docenione treści:
    2
    Miasto:
    Rzeszów
    hehe tak mi sie napisalo... a propos elektryki podlaczajac vaga sprawdzalem napiecie w zlaczu diagnostycznym do podlaczenia kabla i bylo masa rowniez. wiec dlaczego nie chce mi sie laczyc?
     
  6. amatormechanik

    amatormechanik Nowy

    Offline
    Dołączył:
    12-10 17
    Postów:
    20
    Docenione treści:
    2
    Miasto:
    Rzeszów
    No wiec poszperalem troszke i okazalo sie ze kolega podlaczajac radio i tube zlaczyl szaro bialy przewod za radiem z niebiesko bialym przez co nie bylo polaczenia z ecu. Po podlaczeniu vaga ewidentnie wskazuje na czujnik walu... wystepuje blad czekam na dostawe nowego czujnika
     
  7. B.A.S.

    B.A.S. Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    3-02 17
    Postów:
    71
    Docenione treści:
    19
    Miasto:
    LKR
    A patrzyles czy widzi obroty podczas kręcenia? Często jest tak że na zgaszonym silniku jest błąd czujnika a na zapalonym już go nie ma.
     
  8. amatormechanik

    amatormechanik Nowy

    Offline
    Dołączył:
    12-10 17
    Postów:
    20
    Docenione treści:
    2
    Miasto:
    Rzeszów
    nie patrzyłem, zapomniałem o tym.... czujnik juz i tak zamowiony przyjdzie w przyszlym tygodniu takze dam znac co po wymianie
     
  9. mordeto

    mordeto Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-04 13
    Postów:
    82
    Docenione treści:
    8
    Miasto:
    Sosnowiec
    a jaki był ten błąd który "ewidentnie" wskazywał na czujnik wału
    Nieprawidłowy sygnał, przerwa w obwodzie ?
     
  10. amatormechanik

    amatormechanik Nowy

    Offline
    Dołączył:
    12-10 17
    Postów:
    20
    Docenione treści:
    2
    Miasto:
    Rzeszów
    00281 brak sygnalu. auto przerywa, gaśnie, ma trudności z zapaleniem i tak w kólko. Chetnie bym go sprawdził "na stole" ale niestety raz ze nie mam auta pod reką dwa tam jest ciezko sie do niego dostac.... wole zamowic i nawet jesli nie bedzie to to to bedzie wyeliminowane tym bardziej ze nie jest tak drogi jak inne czesci
     
    Ostatnio edytowano: 13-10 17
  11. mordeto

    mordeto Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-04 13
    Postów:
    82
    Docenione treści:
    8
    Miasto:
    Sosnowiec
    jaki kod silnika?
     
  12. amatormechanik

    amatormechanik Nowy

    Offline
    Dołączył:
    12-10 17
    Postów:
    20
    Docenione treści:
    2
    Miasto:
    Rzeszów
  13. toomii76

    toomii76 Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    629
    Docenione treści:
    112
    Miasto:
    słodków
    AHW, AKQ, APE, AXP, BCA wszystkie to jeden chu...
     
    komar200 lubi to.
  14. amatormechanik

    amatormechanik Nowy

    Offline
    Dołączył:
    12-10 17
    Postów:
    20
    Docenione treści:
    2
    Miasto:
    Rzeszów
    tez tak myslalem ale przy zamawianiu choćby tego czujnika pan sprzedawca powiedzial ze jest do tych silnikow pare czujnikow ktore sie roznia i dopiero po vinie dobral, nie wiem co oni maja w tych komputerach:)
     
  15. mordeto

    mordeto Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-04 13
    Postów:
    82
    Docenione treści:
    8
    Miasto:
    Sosnowiec
    tomi ja mam pacjenta z dołem od h*** wie czego i górą od AKQ i to nie chodzi xD czemu?
     
  16. amatormechanik

    amatormechanik Nowy

    Offline
    Dołączył:
    12-10 17
    Postów:
    20
    Docenione treści:
    2
    Miasto:
    Rzeszów
    z tego widac ze jednak sie roznia
     
  17. mordeto

    mordeto Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-04 13
    Postów:
    82
    Docenione treści:
    8
    Miasto:
    Sosnowiec
    wracając do tematu zmierz napięcie miedzy pin 1 a 3 na wtyczce od czujnika walu
     
  18. komar200

    komar200 Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    25-01 16
    Postów:
    924
    Docenione treści:
    107
    Miasto:
    grudziadz
    może więcej info.
     
  19. toomii76

    toomii76 Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    629
    Docenione treści:
    112
    Miasto:
    słodków
    a takiego kodu to nie znam. :) jak ktoś zrobił sobie frankensteina, to nie dziwne, że nie działa. "trza mu pieruna" :cool:
     
  20. amatormechanik

    amatormechanik Nowy

    Offline
    Dołączył:
    12-10 17
    Postów:
    20
    Docenione treści:
    2
    Miasto:
    Rzeszów
    z tego co znalazlem w ksiazce powinno byc 4,5-5,5 czy tyle co z aku bo sie juz pogubilem?