1. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Iveco Daily 35S13 problem z silnikiem

Dyskusja w 'Diagnostyka' rozpoczęta przez użytkownika Bożydar, 2-02 17.

  1. Bożydar

    Bożydar Nowy

    Offline
    Dołączył:
    2-02 17
    Postów:
    16
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    K. Opola
    Witam.

    Mam problem z Iveco. Po podlaczeniu do kompa wysypaly sie takie bledy:

    AUTOCOM lub DELPHI

    1C4 - Komunikat bledu CAN TSC1-AE
    - powyzej maksymalnej wartosci

    1C1 - Napięcie zbyt niskie w zasilaniu pokładowym (końcówka 30) patrz MAN standard M33331/ spadek napiecia przy rozruchu

    386 - przepływomierz powietrza: blad czujnika
    - brak sygnalu

    21B - Komunikat CAN: przekroczenie limitu casu VDC (sterowania dynamika pojazdu)
    - brak sygnalu

    486 - przeplywomierz powietrza
    - brak sygnalu

    Dodam bledy pojawily sie wszystkie razem po porannym uruchomieniu silnika. Wczesiej wszystko funkcjonowalo idealnie. Mozektos sie juz spotkal z takim problemem.

    pozdrawiam
     
  2. samspec13

    samspec13 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    3-01 14
    Postów:
    4 855
    Docenione treści:
    375
    Miasto:
    europolonia
    Po pierwsze to nie sprzęt do tego auta . Dwa skasuj co da się skasować i przeczytaj znów . Potem przejedz parametry . Co do błędów naładuj aku i sprawdz przepływkę oscyloskopem , lub podmianka , ale to na koniec podmianka .
     
  3. Bożydar

    Bożydar Nowy

    Offline
    Dołączył:
    2-02 17
    Postów:
    16
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    K. Opola
    Akumulator naładowany.
    Tez myślałem o przepływce, jutro będę miał na podmianę. (Z oscyloskopem będzie troszkę gorzej).
    Inne błędy już skasowane to jest to co zostało.
    Jeszcze przyszło mi na myśl szukać uszkodzenia wiązki.
    A program myślę że do podstawowej diagnozy wystarczy. A swoją droga co proponujesz do Iveco?
     
  4. samspec13

    samspec13 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    3-01 14
    Postów:
    4 855
    Docenione treści:
    375
    Miasto:
    europolonia
    Co bym nie zaproponował , to na 1-den raz i tak drogo . Może MTM , albo Marek _S coś tu doradzą . Popatrz jeszcze po parametrach .Może tam coś obczaisz z tą przepływką ?
     
  5. Mechanika pojazdowa Gorzów

    Mechanika pojazdowa Gorzów Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    31-07 16
    Postów:
    1 176
    Docenione treści:
    176
    Miasto:
    Gorzów Wielkopolski
    Adres strony:
    C1c- jak nie usuniesz tego problemu to reszta napewno nie zniknie. Aku naladowane ale czy test rozruchu robiony?
     
  6. samspec13

    samspec13 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    3-01 14
    Postów:
    4 855
    Docenione treści:
    375
    Miasto:
    europolonia
    Niech klemę wyczyści.
     
  7. Bożydar

    Bożydar Nowy

    Offline
    Dołączył:
    2-02 17
    Postów:
    16
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    K. Opola
    Koledzy wszystko poczyszczone, aku naładowany, auto odpala ale na kompie sypie błędami (zresztą na wyświetlaczu w aucie też). Podłączyłem u kolegi jeszcze raz to Iveco, zamieszczam w pliku listę błędów (podmianka przepływki też nic nie dała).
    tmp_22133-IMG_20170201_160006-1383416445.jpg tmp_22133-IMG_20170201_160003-1116650672.jpg tmp_22133-IMG_20170201_1600001728253967.jpg tmp_22133-IMG_20170201_155957240721776.jpg tmp_22133-IMG_20170201_1559521280944837.jpg tmp_22133-IMG_20170201_155949-374885286.jpg
     

    Załączone pliki:

  8. Bożydar

    Bożydar Nowy

    Offline
    Dołączył:
    2-02 17
    Postów:
    16
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    K. Opola
    Nikt niema pomysłu na to Iveco?
     
  9. Misiakowski

    Misiakowski Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    1-06 14
    Postów:
    477
    Docenione treści:
    34
    Miasto:
    Gdansk
    sprobuj zrobic reset modow ale przed psiknim elektrosprayem na poloczenia miedzy ecm przeczysc wszystkie kasy I jak bedziesz skanowal to powykanczaj w aucie zbedne odbiorniki typu radio,nawiew.,klima,itd
     
  10. Bożydar

    Bożydar Nowy

    Offline
    Dołączył:
    2-02 17
    Postów:
    16
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    K. Opola
    Na głównym ECU tak zrobiłem ale bez rezultatu. Kasowalem już mody i testowałem co się dało bez rezultatu. Co do odbiorników to zawsze wyłączam co się tylko da przy takich operacjach.
    Może jeszcze ktoś podpowie gdzie Iveco ma kompa od ABS, kontroli trakcji?
     
  11. trebor70

    trebor70 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    13-07 11
    Postów:
    3 203
    Docenione treści:
    363
    Miasto:
    lubelskie
    Ja Iveco ogarniam Maxi Ecu
     
  12. Misiakowski

    Misiakowski Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    1-06 14
    Postów:
    477
    Docenione treści:
    34
    Miasto:
    Gdansk
    sprawdź przewody od kostki haku i sprubuj podłączyć na inym testerze może ma ktoś w pobliżu magneti mareli albo cos innego niż cdp ds150.
     
  13. Majster941

    Majster941 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    21-02 17
    Postów:
    9
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Mikołów
    Instalacje sprawdzałeś z przepływki, parametry na komputerze ? Dobrze jak byś kogoś znalazł z testerem do Iveco Easy, co dokładnie Ci się dzieje z absem ?
     
  14. Bożydar

    Bożydar Nowy

    Offline
    Dołączył:
    2-02 17
    Postów:
    16
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    K. Opola
    ABS i kontrola trakcji zupełnie padły. Błędy zgłaszają jak w załączonym pliku. Instalacja z przepływu wydaje się być dobra.
     
  15. Majster941

    Majster941 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    21-02 17
    Postów:
    9
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Mikołów
    Najlepiej podpiąć Easego i wtedy coś działać bo tak to słabo na pewno serwisy Iveco maja ew jakiś warsztat. W Kobiórze woj Śląskie jest warsztat co specjalizuje się w iveco, jak byś chciał namiary na pw mogę podesłać.
     
  16. Lenart

    Lenart Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    7-02 17
    Postów:
    47
    Docenione treści:
    4
    Miasto:
    Złotów
    Kts-em też ogarniesz to auto.