1. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Jaki tester diagnostyczny kupic????

Dyskusja w 'Sprzęt diagnostyczny' rozpoczęta przez użytkownika BPbartek, 17-02 14.

  1. Marek_S

    Marek_S Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    10-07 12
    Postów:
    13 869
    Docenione treści:
    1 755
    Miasto:
    Sląsk
    niestety nie da się ogarnąć wszystkiego jednym i zależy co się chce ogarnąć
     
    brzozaayz lubi to.
  2. Kris-07

    Kris-07 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    6-01 17
    Postów:
    12
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Jarocin
    ja mam na wszytskie europejskie marki serwisówki . nie chodzi mi o kase bo na inwestycje jestem nastawiony . chce wydac 10 kola na cos co za ta kase zrobi robote . za ta kase kupie najnowszego launcha zreszta pisalem ze jestem nim zainteresowany ale tak troche mi odradzono launcha
     
  3. Dżodżo

    Dżodżo Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    18-10 15
    Postów:
    285
    Docenione treści:
    18
    Miasto:
    Shannon/Ennis/Limerick
    Adres strony:
    A ja mam takie pytanko. Czy majac cdif3 warto do kupki dokupic launcha zeby sie troche uzupelnialo czy nie warto?
     
  4. brzozaayz

    brzozaayz Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    29-08 13
    Postów:
    758
    Docenione treści:
    43
    Jest jeszcze Gutmann.
     
  5. lordleon

    lordleon Nowy

    Offline
    Dołączył:
    9-01 17
    Postów:
    2
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Olkusz
    Witam,
    Posiadam flotę samochodową składająca się z Mercedesów (Vito/Sprinter 2003-2016) i VW(caddy/transporter 2013-2016) i sam je serwisuję. Poszukuje interfejsu do obsługi tych pojazdów. Proszę o jakieś propozycje.
    Pozdrawiam
     
  6. Kris-07

    Kris-07 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    6-01 17
    Postów:
    12
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Jarocin
    g scan jednak kosztuje wiecej . najtanszy 12300 brutto
     
  7. Adam Gmail

    Adam Gmail Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    27-10 13
    Postów:
    178
    Docenione treści:
    12
    Misiek napisał :
    Wiec jednak się zdecydowałeś. Z oscyloskopem czy bez zakupiłeś ? Jakie pierwsze wrażenia ? Ja zauważyłem, że zaczęli też dodawać ostatnio sporo w europie np. kasowanie crash daty w Focusie czy kodowanie ecu airbaga w Loganie.
     
  8. Misiek

    Misiek Administrator

    Online
    Dołączył:
    6-10 10
    Postów:
    4 037
    Docenione treści:
    1 010
    Miasto:
    Szczecin
    Adres strony:
    Ja kupiłem wersję full z oscyloskopem i kablami.
     
  9. Adam autoscan

    Adam autoscan Nowy

    Offline
    Dołączył:
    9-01 17
    Postów:
    7
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Konskie
    Fast box to jest st 6000 z najnowsza aktualozacja cena 3000zl i wszystko ci zrobi

    Fast box to jest st 6000 z najnowsza aktualozacja cena 3000zl i wszystko ci zrobi
     
  10. romsped

    romsped Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    6-10 14
    Postów:
    34
    Docenione treści:
    0
    Handlowiec z IC zrobił mi znacznie lepszą cenę na gscana więc jak z nimi współpracujesz to zapytaj. Jak się ma obrót to da się go spłacić roczną umową i to wcale źle nie wychodzi (o ile chcesz się skazać na jedną hurtownie..).
     
  11. Adam autoscan

    Adam autoscan Nowy

    Offline
    Dołączył:
    9-01 17
    Postów:
    7
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Konskie
    Jak ktos chce info na temat testera to moze dzwonic 698498052 mam 3 do sprzedania
     
  12. Marek_S

    Marek_S Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    10-07 12
    Postów:
    13 869
    Docenione treści:
    1 755
    Miasto:
    Sląsk
    którego konkretnie ?
     
  13. Adam autoscan

    Adam autoscan Nowy

    Offline
    Dołączył:
    9-01 17
    Postów:
    7
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Konskie
    St 6000 i fast boxa to jest to samo tylko pod laptopa ogarnia bardzo duzo
     
  14. Marek_S

    Marek_S Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    10-07 12
    Postów:
    13 869
    Docenione treści:
    1 755
    Miasto:
    Sląsk
    fast box pod lapka juz nie wspierają
     
  15. tranzbet

    tranzbet Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    30-05 13
    Postów:
    9
    Docenione treści:
    0
    Do "Marek_S"
    Kupiłem Vpeckera okazyjnie za 400zł, nowy raz użyty. Powiem szczerze PORAŻKA.
    W stosunku do MaxiEcu to zabawka. Renault Scenic 2002 rok benzyna nie odczytał niczego kompletnie, Clio 3 odczytał ale zero innych opcji. MaxiEcu to jest narzędzie naprawdę na wysokim poziomie. Vpecker mam nadzieję że będzie robił lepiej japończyki i robi auta od 2003 roku starszych nie ma szans. dobrze że wydałem tylko 400zł bo załamka. Zostawię go i sprawdzę jak japońskie robi. Fakt, że jechałem na wersji 8.7. Polski jest skandaliczny, lepiej chyba po angielsku. Ogólnie nie polecam 1000 razy lepszy legal MaxiEcu, gwarancja w Polsce odbierają telefony, zawsze można wymienić interfejs jak się zepsuje, koszt 200zł. Aktualizacje posiadanych już marek są darmowe cały czas. Za nowe marki trzeba dopłacać 100-200zł, ale można nim zrobić dużo więcej niż tym vpeckerem. 400zł nie żałuje zawsze się przyda ale 800zł to już porażka lepiej dołożyć 500 i kupić full MaxiEcu też legal.
     
  16. Marek_S

    Marek_S Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    10-07 12
    Postów:
    13 869
    Docenione treści:
    1 755
    Miasto:
    Sląsk
    Dziwne ja ostatnio robiłem diagnostykę merola 203 i wszystko zrobił , pewnie baze masz źle zainstalowaną a co do polskiego wiekszość tlumaczen z chin jest do kitu np. x431pro za ok 9 kzł itp. A w sumie masz az 3 posty i 3 reklamują maxiecu , którego nie mam i nie będę miał , mówisz ze np. 800 zł to za dużo , w miarę porządny tester to ok 8-12 000 zł a za 400 to go odkupie od ciebie :p:D:D:D
     
    Ostatnio edytowano: 12-01 17
  17. tranzbet

    tranzbet Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    30-05 13
    Postów:
    9
    Docenione treści:
    0
    800zł to za dużo konkretnie za vpeckera, a nie ogólnie za tester. Porównuję go do maxiecu, dlatego, że maxiecu mam, więc nie będę porównywał do czegoś czego nie mam. Omawiamy tanie testery legalne, nie ma ich za dużo na rynku, które obsługują wiele marek. Dla porządku, nie twierdzę, że maxiecu jest najlepszy. Zestawiam go z vpeckerem i do tego zestawienia się odnoszę. Maxi też ma swoje fanaberie, ale dzwonię wyjaśniam i czekam na poprawkę.
    Na początku narzekałem na MaxiEcu, ale teraz widzę , że jednak wiele potrafi w stosunku do podobnej klasy cenowej produktu jakim jest Vpecker. Porównujmy produkty w tej samej klasie cenowej.
     
  18. Marek_S

    Marek_S Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    10-07 12
    Postów:
    13 869
    Docenione treści:
    1 755
    Miasto:
    Sląsk
    Jak pisałem pozytywnie mnie czasem zaskoczył , moją C5 robi idealnie tyle ze w citroenie nie ma silnika 3V6 ale ma w pugu i tez robi bez problemu , jak go traktuje jako sprzęt szybkiej akcji a nie narzędzie diagnostyczne zaawansowane. Czy renaulta robi to nie wiem bo nie robiłem. Mnie się ciągle wydaje że źródło oprogramowania jest wspólne z ucandas ale kto to wie co mieszają Chińczycy ? A jężeli ktoś się spodziewa że bedzie to sprzet klasy np. autokoma czy czy innych to jest naiwny . Maxiecu może kiedyś się rozwinie ze będzie na poziomie cdif ( tez nie używam to nie wiem )
     
  19. selim

    selim Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    1-01 14
    Postów:
    423
    Docenione treści:
    16
    Miasto:
    Sląsk
    Ma ktoś Magneti marelli ?
     
  20. Marek_S

    Marek_S Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    10-07 12
    Postów:
    13 869
    Docenione treści:
    1 755
    Miasto:
    Sląsk
    Nie , ale słyszłem ze kiepskawy jest