1. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

MaxiEcu- porada

Dyskusja w 'Diagnostyka' rozpoczęta przez użytkownika Grzegorz_m270, 7-10 16.

  1. bss2

    bss2 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    1-01 17
    Postów:
    31
    Docenione treści:
    5
    Miasto:
    polska
    Witam ja moge z czystem sumieniem odradzić kupiłem to gówno pewnie z rok temu do grupy vag chodziło mi o skode octavie przede wszystkim potem dokupiłem hyundai nie łączył sie z większością modułów wysłałem logi do nich po 4 miesiącach zrobili aktualizacje ale dalej nie można wypalić dpf dokupiłem suzuki po dodłączeniu do suzuki uszkodził się ten ich interfejs odesłałem po miesiącu przysłali z powroten z gwarancją 3 miesiące zarówno suzuki jak i hyundai bardzo ograniczone (dużo lepiej działa ryżowy klon delphi) możliwości diagnostyki to co pisze na stronie na ich stronie połowa jest nieprawda tak jak ktoś pisał jak jest do wszystkiego jest do niczego
     
  2. Misiakowski

    Misiakowski Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    1-06 14
    Postów:
    481
    Docenione treści:
    35
    Miasto:
    Gdansk
    lepiej poczekać uzbierac troche wiecej i kupic cos lepszego ...sporo jest tego jakas uzywka na znanych aukcjach...
     
  3. trebor70

    trebor70 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    13-07 11
    Postów:
    3 203
    Docenione treści:
    363
    Miasto:
    lubelskie
    hyundai to faktycznie masakra nie chce się łączyć a silnik to przez moduł obd2 idzie
     
  4. Marek_S

    Marek_S SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    10-07 12
    Postów:
    15 013
    Docenione treści:
    1 826
    Miasto:
    Sląsk
    Powoli rozwijają pisac do nich o bledach coś co kosztuje 1000 nie bedzie działać jak coś co kosztuje 10 000
     
  5. winetoo

    winetoo Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    18-03 14
    Postów:
    925
    Docenione treści:
    115
    Miasto:
    Radom
    Z tego co wyczytałem na stronie Maxiecu to Sprintera 2.9 z rzeczywistych nic nie widzi, czyli dupa, nawet kodowania wtryskiwaczy w 906 brakuje a to podstawa. Mam maxiecu do peugeota i wtrysków też nie da się przypisać, pozatym nie kasuje błędów trza wejść w moduł obd2 i z jego poziomu dopiero, muszą chłopy jeszcze długo walczyć ze swoim produktem żeby zdobyć więcej klientów.
     
  6. kobra

    kobra Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    9-10 14
    Postów:
    362
    Docenione treści:
    114
    Miasto:
    Bielsko-B
    Ostatnia aktualizacja ,ale nie wiem czy działa bo z tym jest faktycnie różnie.

    Aktualizacja z dnia : 2017-02-15

    Peugeot

    Zwiekszenie predkosci odczytu parametrow biezacych dla silnikow diesla do 2005 r ( Wylacznie interfejs MPM-COM)
    207
    Kodowanie wtryskiwaczy , Test elementow wykonawczych
    9HY,9HZ
    3008
    Test elementow wykonawczych
    9HZ
    Kodowanie wtryskiwaczy , Test elementow wykonawczych
    RHC,RHH
    308
    Kodowanie wtryskiwaczy, test elementow wykonawczych, parametry biezace
    RHR
    407
    Kodowanie wtryskiwaczy, test elementow wykonawczych
    RHR
    Citroen
    DS5
    Kodowanie wtryskiwaczy, test elementow wykonawczych
    RHH
    C8, Jumpy III
    Kodowanie wtryskiwaczy
    RHO
    C4
    Kodowanie wtryskiwaczy
    RHR
    C5
    Kodowanie wtryskiwaczy
    RHL,RHR
    Jumpy
    Kodowanie wtryskiwaczy
    RHK,RHR
    Iveco
    Daily
    - F1A 2,3 , F1C 3,0
    - Regeneracja filtra czastek stalych

    Audi

    - Wsparcie dla modeli po 2010 roku
     
  7. Bartek4x4

    Bartek4x4 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    21-02 16
    Postów:
    1 628
    Docenione treści:
    193
    Miasto:
    Lubliniec
    Tak czy siak ja to kupie 1600 zł za dozywotne ori. A za pare lat okaze sie ze program rozwinął sie na tyle ze ogarnie zetora.
    Kupione jak przyjdzie to zdam relacje mam 2x vwp i 2x c5 na biegu, z różnymi silnikami
     
    Ostatnio edytowano: 8-03 17
  8. kobra

    kobra Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    9-10 14
    Postów:
    362
    Docenione treści:
    114
    Miasto:
    Bielsko-B
    [QUOTE="Bartek4x4, post: 288312, member: za dozywotne ori. [/QUOTE]

    Z tym to bym tak za bardzo nie szalał . Zmienią znowu nazwę i przestaną aktualizować starą wersję i D...a .
     
  9. trebor70

    trebor70 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    13-07 11
    Postów:
    3 203
    Docenione treści:
    363
    Miasto:
    lubelskie
    Wczoraj w insigni 2.0 2015rok tylko połączyłem się z klimatyzacją
     
  10. piohol

    piohol Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    31-10 16
    Postów:
    93
    Docenione treści:
    5
    Miasto:
    Kępno
    To, że kupisz wersję full nic nie znaczy. Nie bądź naiwny za każdą dodatkową markę i tak zapłacisz. Ja myślałem podobnie wersja full to full ale tu tak nie jest. Jak dorzucą markę x to i tak będziesz musiał za jej obsługę dopłacić. Potem zamiast programu maxiecu wprowadzą nowy program xxx i znów zapłacisz za ten wynalazek bo maxiecu już nie będzie rozwijane. Sam program niewiele potrafi więc jedynie dla kontroli masz papier na urządzenie które może diagnozować "wszystkie samochody" a i tak będziesz kupował inne kable aby cokolwiek z furką zrobić. Szkoda pieniędzy na ten badziew. Wydaj je lepiej na kino lub wypad w góry, większy zysk z takiej inwestycji.

    No to zainwestowałeś :)
    Czekamy na relację, bo zwrotów nie uznają.
     
    Ostatnio edytowano: 8-03 17
  11. Bartek4x4

    Bartek4x4 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    21-02 16
    Postów:
    1 628
    Docenione treści:
    193
    Miasto:
    Lubliniec
    Miałem trochę nóż na gardle i za przeproszeniem w D mam czy to cos potrafi za 1.4 tys mam papier ze to ori
     
  12. trebor70

    trebor70 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    13-07 11
    Postów:
    3 203
    Docenione treści:
    363
    Miasto:
    lubelskie
    Tak to prawda cos tam zrobi ale papier jest
     
  13. Bartek4x4

    Bartek4x4 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    21-02 16
    Postów:
    1 628
    Docenione treści:
    193
    Miasto:
    Lubliniec
    Jak narazie problemu nie ma. Bez przeszkód ogarnia bmw, psa, Rover, opel, renault. Trochę kuleje na starych fordach
     
    trebor70 lubi to.
  14. winetoo

    winetoo Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    18-03 14
    Postów:
    925
    Docenione treści:
    115
    Miasto:
    Radom
    A mój po aktualizacji nie widzi rzeczywistych w pedziu 407, wcześniej widział, trochę wolno ale jednak, muszę do nich zadzwonić i zapytać co tam popi****lili.
     
  15. bss2

    bss2 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    1-01 17
    Postów:
    31
    Docenione treści:
    5
    Miasto:
    polska
    Nawet nie dzwon od razu wyślij logi bo i tak nic innego ci nie powie
     
  16. trebor70

    trebor70 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    13-07 11
    Postów:
    3 203
    Docenione treści:
    363
    Miasto:
    lubelskie
    Moze masz schowane po aktualizacji po prawej stronie rzeczywiste. Zlap myszka i przeciąg w lewo
     
  17. winetoo

    winetoo Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    18-03 14
    Postów:
    925
    Docenione treści:
    115
    Miasto:
    Radom
    Dostał podobno kodowanie wtryskiwaczy w 407-ce ale nie odczytuje aktualnych więc nie wiem nawet czy kodować czy jest ok.
     
  18. majcher1983

    majcher1983 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    15-04 17
    Postów:
    3
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Pruszków
    Witam
    Dwa tygodnie temu kupiłem Maxiecu do grupy VW do celów prywatnych no i cóż mogę powiedzieć, co do programu to może niewiele ale jak dotąd kontakt z dystrybutorem i producentem oceniam bardzo dobrze. Mój zakup był uzależniony od tego czy znajdzie się w aktualizacjach mój silnik Seat Cordoba 1998 kod APQ, nie zrobili tego co prawda na drugi dzień tylko za dwa miesiące ale zrobili i wtedy dopiero program kupiłem. Na początku był problem z połączeniem się ze sterownikiem silnika ale po wysłaniu Logów za dwa dni to naprawili.
    Program wiadomo do podglądu błędów, robienia adaptacji itp. wg mnie dla amatora wystarczy, chociaż mój kumpel kupił do warsztatu sprzęt za 15 tyś. zł (nie pamiętam nazwy) do wszystkich modeli ze wszystkimi kablami, który i tak miał mniejsze możliwości od Maxiecu, przynajmniej na przykładzie mojego auta.
    Może firma za rok albo dwa się zwinie z programem ale wg mnie mają dobre podejście do klienta i nie odsyłają go z kwitkiem i to powinno procentować na ich korzyść.
    Ja Maxiecu na dzień dzisiejszy polecam.
     
  19. piohol

    piohol Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    31-10 16
    Postów:
    93
    Docenione treści:
    5
    Miasto:
    Kępno
    Jak za roczek zapłacisz dodatkową kasę za kod aktywacji kolejnej wersji ME to zmienisz zdanie.
     
  20. suse1

    suse1 Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    18-01 15
    Postów:
    864
    Docenione treści:
    160
    Miasto:
    Olkusz
    piczowina i tyle szit dla naiwnych biedaków podobnie jak ryżowe podróby niby to samo a na płycie głównej brakuje połowy elementów a zastosowane to następny szit samo oprogramowanie już na pierwszy rzut oka nie wzbudza zaufania do vw już lepiej VCP+K przynajmniej coś robi a te wynalazki w nieostuganych pudełkach z recyklingu to naciąganie frajerów migające obrazki mydlące oczy nic więcej
     
    Misiakowski lubi to.