1. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

mazda 2 wpadajacy pedal hamulca

Dyskusja w 'Układ hamulcowy' rozpoczęta przez użytkownika sevooo, 22-09 17.

  1. sevooo

    sevooo Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    1-02 15
    Postów:
    553
    Docenione treści:
    49
    Miasto:
    Bristol
    mazda 2 1.4 dizeleł 2008r problem taki ze pedal wpada w podloge podejzewalem pompe hamulcowa ale problem ten sam odpowietrzana x razy wiec nie zapowietrzone wyciekow tez nie ma klocki oraz tyl e tloczki na miejscu a pedal wpada w podloge mam podejzenie pompy ABS ale za droga zabawa zeby walic w ciemno. ktos cos takiego przerabial?
     
  2. toomii76

    toomii76 Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    629
    Docenione treści:
    112
    Miasto:
    słodków
    a błund jakiś jest od pumpy abs? :)
     
  3. sevooo

    sevooo Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    1-02 15
    Postów:
    553
    Docenione treści:
    49
    Miasto:
    Bristol
    nie ma czysciutko
     
  4. toomii76

    toomii76 Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    629
    Docenione treści:
    112
    Miasto:
    słodków
    a od czego to się zaczeło?
     
  5. sevooo

    sevooo Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    1-02 15
    Postów:
    553
    Docenione treści:
    49
    Miasto:
    Bristol
    klient twierdzi ze od wymiany klockow po cofnieciu tloczkow ale jaka w tym prawda?
     
  6. toomii76

    toomii76 Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    629
    Docenione treści:
    112
    Miasto:
    słodków
    sprawdziles czy pod osłoną tłoczka nie ma płynu? tak się czasami dzieje, że po cofnięciu tłoczka niema hamulca. spróbuj odpowietrzyć ciśnieniowo, jak nic nie da to na odpalonym silniku. a na zgaszonym też pedał miękki?
     
  7. sevooo

    sevooo Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    1-02 15
    Postów:
    553
    Docenione treści:
    49
    Miasto:
    Bristol
    na zgaszonym czy odpalonym guma. na zgaszonym twardzy bo servo nie pracuje ale i tak guma. zastanawia mnie czy zaworki w pompie abs sie nie podparly i idzie do expandera w kondony nie pompuje bo plynu nie ubywa
     
  8. sycylyjczyk

    sycylyjczyk Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    6-07 12
    Postów:
    114
    Docenione treści:
    7
    Miasto:
    mazury
    Programem nie da się uruchomić pompy abs?Ja gdy nie mam połączenia z abs,jadę na trawę,mam teren i hamuję,wten sposób wymuszam jej pracę,i z powrotem odpowietrzam z powodzeniem.
     
  9. sevooo

    sevooo Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    1-02 15
    Postów:
    553
    Docenione treści:
    49
    Miasto:
    Bristol
    nie stety ani launch autel ani delphi czy snap on nie maja inicjacji pompy ;(