1. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opisy usterek, kody błędów, schematy, instrukcje do mercedesa

Dyskusja w 'Diagnostyka' rozpoczęta przez użytkownika łukaszmechanik, 14-04 12.

  1. bob09876

    bob09876 Początkujący

    Dołączył:
    19-09 12
    Postów:
    10
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    jersey uk
    Dzièki kolego lecz gdzie mogè znaleźc opis wsystkich błèdôw C podwozia?

    Witaj czy masz może jakieś pomysły na te moje błèdy w mercedesie proszè o pomoc
     
    Edytowano przez moderatora: 23-11 13
  2. shrek

    shrek Moderator Car Audio Grupa Wsparcia Technicznego

    Dołączył:
    6-11 11
    Postów:
    2 516
    Docenione treści:
    819
    Miasto:
    Pyrlandia
    Adres strony:
    Jeden masz zdiagnozowany na liście
     
  3. bob09876

    bob09876 Początkujący

    Dołączył:
    19-09 12
    Postów:
    10
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    jersey uk
    T
    tak dzièki ale co oznaczajà te kody po nawiasie ?
     
  4. rafałbia

    rafałbia Nowy

    Dołączył:
    10-02 14
    Postów:
    10
    Docenione treści:
    0


    jezeli masz pompe hamulcowa SBC ktora była montowana w e 211 do 2005 roku musisz niestety zrobic serwis wymiany płynu poniewaz sterownik zapamietuje to wszystko inne serwisy kasujesz z kierownicy


    hej witam kolege widze ze pracujesz w bertlu ja tez dłubie merca w jessheim pzd.
     
  5. mateusek

    mateusek Grupa Wsparcia Technicznego

    Dołączył:
    12-02 12
    Postów:
    1 438
    Docenione treści:
    118
    Miasto:
    Dublin -Kraków
    a nie czasem w sterowniku tej pompy trzeba coś zrobić ?
     
  6. rafałbia

    rafałbia Nowy

    Dołączył:
    10-02 14
    Postów:
    10
    Docenione treści:
    0
    zalezy sterownic sbc pamieta serwisy i ingerencje star diagnostic do serwisu hamulcowego mozna tez zaprogramowac taki sterownik jeszce raz niestety mało kto posiada taki programator ( przez OBD tego nie zrobisz ) jezeli lampka hamulcy nie pali sie na czerwono to ok znajdz warsztat gdzie za pomoca komputera i maszyny do odpowietrzania hamulcow Tobie to zrobia. Niestety wiekszosc warsztatow nie stac na stara i działaja odlaczajac kostke od pompy sbc przepompowoja plyn ale to nie na tym rzecz polega sterownik pompy musi wiedziec ze ten serwis byl zrobiony co dwa lata nalezy robic takie cos :)
     
  7. shirocco1979

    shirocco1979 Nowy

    Dołączył:
    11-02 14
    Postów:
    1
    Docenione treści:
    1
    po obd tez sie da

     
    mateusek lubi to.
  8. rafałbia

    rafałbia Nowy

    Dołączył:
    10-02 14
    Postów:
    10
    Docenione treści:
    0
    a jakim sprzetem to robisz ??
    bo nie chodzi mi tutaj o serwis pompy tylko programowanie
     
  9. reewerd

    reewerd Nowy

    Dołączył:
    12-02 14
    Postów:
    9
    Docenione treści:
    2
    Adres strony:
    Witam. W razie czego moge pomóc,ale tylko na wyjętej pompie.
    Przez OBD podobno tez można,ale kto,co gdzie i za ile to nie wiem.
    Pewne jest,ze Mercedes nie bez powodu zaprojektował wyświetla ten błąd!!
    SBC ma przewidzianą konkreta liczbe nacisniec pedału hamulca po której nalezy skontrolowac układ hamulcowy a dopiero potem czyscic pamięc.

    Troche przy mercedesach robie ,mam Star diagnosis i dostep do EPC Germany Online bo jestem partnerem handlowym i uwazam,ze rozwiązania tej marki (szczegolnie diagnostyczne) sa naprawde rozbudowane i przemyślane!!!
     
  10. fructon

    fructon Grupa Wsparcia Technicznego

    Dołączył:
    26-04 12
    Postów:
    838
    Docenione treści:
    238
    Miasto:
    Kraków
    Adres strony:
    Można to zrobić w stardiagnosis w xentry ale w wersji niemieckiej
     
  11. art234

    art234 Nowy

    Dołączył:
    17-05 14
    Postów:
    5
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Chorzów
    Witam wszystkich. Potrzebuję pomocy przy abs w mercedesie E270 cdi 2004r. wywala mi ciągle błąd C1479 , dodam jeszcze że pierścienie magnetyczne były wymienione wszystkie 3 miesiące temu i działało wszystko ok do wczorajszego dnia , wczoraj wymieniłem łożysko koła LT i abs świeci.
    Pozdrawiam i proszę o pomoc z tym błędem bo nie mam skąd wziąć tłumaczenia tego błędu
     
  12. reewerd

    reewerd Nowy

    Dołączył:
    12-02 14
    Postów:
    9
    Docenione treści:
    2
    Adres strony:
    Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie! Ten kod oznacza problem z sygnałem abs tylnego lewego koła! Krótko mówiąc ,cos poszło nie tak przy tej zmianie łożyska.
     
    edek85 lubi to.
  13. art234

    art234 Nowy

    Dołączył:
    17-05 14
    Postów:
    5
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Chorzów
    Kolego reewerd dziękuję za szybką odpowiedź , jutro pójdę do pracy to sprawdzę , profilaktycznie zamówiłem nowy czujnik założę go i zobaczymy dam znać jak poszło .
    Pozdrawiam
     
  14. art234

    art234 Nowy

    Dołączył:
    17-05 14
    Postów:
    5
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Chorzów
    Witam.
    dziś został wymieniony czujnik na nowy i lampka abs zgasła , dziękuję koledze reewerd jeszcze raz .
     
  15. Misiakowski

    Misiakowski Nowy

    Dołączył:
    1-06 14
    Postów:
    9
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Pomorze
    koledzy mam pytanko wiem jestem tu nowy ale też posiadam Mb w 211 2,7 cdi 2004 rok i pomozcie jakim interfacem go podłączyć bo na SD mnie nie stać ani na kts może ktśs podpowie czym moge ewentualnie parametry podejrzeć? Pozdrawiam.
     
  16. Auto-Port

    Auto-Port Grupa Wsparcia Technicznego

    Dołączył:
    3-02 12
    Postów:
    1 492
    Docenione treści:
    303
    Miasto:
    KALISZ
    Polecam autocom lub Delphi bez problemu się polaczysz a nawet wiecej
     
  17. Misiakowski

    Misiakowski Nowy

    Dołączył:
    1-06 14
    Postów:
    9
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Pomorze
    a czy tym interfacem DS 150 E+ PONOĆ TAKI SAM JAK AUTO COM I DELPHI.??? BO MAM ZAMIAR KUPIC COS TAKIEGO.
     
  18. Auto-Port

    Auto-Port Grupa Wsparcia Technicznego

    Dołączył:
    3-02 12
    Postów:
    1 492
    Docenione treści:
    303
    Miasto:
    KALISZ
    Ds to jest Delphi
     
    Misiakowski lubi to.
  19. Dawidek126

    Dawidek126 Początkujący

    Dołączył:
    12-05 14
    Postów:
    85
    Docenione treści:
    5
    Miasto:
    Piaseczno
    witam mój problem to błąd p1105 w mercu 220cdi z 2004 roku. błąd to czujnik cisnienia atmosferycznego błędny sygnał czy to prawda że czujnik jest w sterowniku?? czy cos innego moze spowodowac ten błąd? dodam że auto jezdzi 100 kilometrów miesięczne.....
     
  20. Misiakowski

    Misiakowski Nowy

    Dołączył:
    1-06 14
    Postów:
    9
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Pomorze
    kolego jakiego interface użyłeś do diagnozy...?
     
.

Użytkownicy odwiedzili tę stronę szukając:

  1. delphi kody błędów

    ,
  2. schematy star diagnosis

    ,
  3. schemat odpowietrzania hamulcy w211