1. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Rozładowuje akumulator Passat B5 1.9 Tdi AHU 90KM

Dyskusja w 'Elektronika pojazdowa' rozpoczęta przez użytkownika Artur1989, 19-04 17.

  1. Artur1989

    Artur1989 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    19-04 17
    Postów:
    8
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Grajewo
    Po sprawdzeniu miernikiem pobór prądu to 0.48 A. Odłączałem moduł komfortu ale bez zmian, sprawdzilem instalacje ale nic nie zauważyłem, pobór produ spada dopiero po odłaczeniu sterownika silnika wtedy jest 0.01A. Odlączałem tez kazdy przekaźnik ale tez zadnej zmiany. Może ktoś mógłby pomóc
    błedy to 7978- modul sterujacy zablokowany
    7971- nastawnik dawki paliwadolna wartosc koncowa
    7762 nastawnik dawki paliwa czujnik polozenia
    8047 czujnik 1/2 pedalu gazu nieprawidlowa funkcja
     
    Ostatnio edytowano: 19-04 17
  2. MTM

    MTM Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    11-08 14
    Postów:
    2 549
    Docenione treści:
    379
    Miasto:
    Gdzieś niedaleko
    Odłączałeś alternator?
     
  3. Artur1989

    Artur1989 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    19-04 17
    Postów:
    8
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Grajewo
    tak. bez zmian
     
  4. lukkiwlkp

    lukkiwlkp Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    19-12 15
    Postów:
    652
    Docenione treści:
    66
    Miasto:
    Pogorzela
    Inny ster podkladaj...
     
  5. Artur1989

    Artur1989 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    19-04 17
    Postów:
    8
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Grajewo
    a na innmym sterowniku odpali?nie bedzie problemu z imo?
    ?
     
  6. Tom_

    Tom_ Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    1-10 14
    Postów:
    541
    Docenione treści:
    40
    Miasto:
    Szczytno
    Będzie blokował ale będziesz wiedział czy pobiera prad
     
  7. Artur1989

    Artur1989 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    19-04 17
    Postów:
    8
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Grajewo
    w takim razie musze szukac takiego samego sterownika
     
  8. lukkiwlkp

    lukkiwlkp Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    19-12 15
    Postów:
    652
    Docenione treści:
    66
    Miasto:
    Pogorzela
    Na pw ci powiem co zrobić żeby odpalił...
     
  9. MTM

    MTM Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    11-08 14
    Postów:
    2 549
    Docenione treści:
    379
    Miasto:
    Gdzieś niedaleko
    Do 1.9 TDI jak stera nie znajdziesz to w razie W mam... :D
    Choć ja bym tu nie winił samego w sobie ECU...
     
    scyzoryk lubi to.
  10. Artur1989

    Artur1989 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    19-04 17
    Postów:
    8
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Grajewo
    Dzieki, a jeszcze mam pytanie....sterownik musi miec identyczne oznaczenie?
     
  11. lukkiwlkp

    lukkiwlkp Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    19-12 15
    Postów:
    652
    Docenione treści:
    66
    Miasto:
    Pogorzela
    Wstaw numer tamtego
     
  12. Artur1989

    Artur1989 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    19-04 17
    Postów:
    8
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Grajewo
    038906018 FQ
     
  13. MTM

    MTM Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    11-08 14
    Postów:
    2 549
    Docenione treści:
    379
    Miasto:
    Gdzieś niedaleko
    Założy inny na podmianke i też będzie widział czy wcina prąd. EDC15 to EDC15. Bez jaj...
     
  14. lukkiwlkp

    lukkiwlkp Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    19-12 15
    Postów:
    652
    Docenione treści:
    66
    Miasto:
    Pogorzela
    Sprawdzę jutro czy mam podobny i ci dam znać. Rano się przypomnij .
     
  15. scyzoryk

    scyzoryk Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    26-10 14
    Postów:
    279
    Docenione treści:
    40
    Miasto:
    Grajewo
    I jak zadowolony? Teraz masz chociaż punkt zaczepienia.
     
  16. Artur1989

    Artur1989 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    19-04 17
    Postów:
    8
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Grajewo
    Mialem punkt zaczepienia ... podlaczylem inny sterownik pobor pradu nadal duzy 0.41A
     
  17. Artur1989

    Artur1989 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    19-04 17
    Postów:
    8
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Grajewo
    Wymienilem czujnik swiatla stop tak jak radzil scyzoryk :)...narazie pobor prądu 0.01 A
     
  18. Markson43

    Markson43 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    325
    Docenione treści:
    9
    Miasto:
    Rzeszów
    Jak to.....piszesz że ci pomógł :scyzoryk:,nie wal postów z PW,bo nikt nie jest tobą !!
     
  19. scyzoryk

    scyzoryk Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    26-10 14
    Postów:
    279
    Docenione treści:
    40
    Miasto:
    Grajewo
    Znamy się. Namówiła go żeby przedstawił tą sytuację z amochodem na forum. A między czasie sam szukałem no i się udało.
    Sam MTM sugerowal, ze to nie jest bezpośrednio sterownik.