1. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

rozrusznik nie kreci z stacyjki golf III 1.8 75km

Dyskusja w 'Alternatory i rozruszniki' rozpoczęta przez użytkownika malpiszon19051997, 12-01 17.

  1. malpiszon19051997

    malpiszon19051997 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    12-01 17
    Postów:
    1
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    białystok
    Witam. Mam problem gdy przekrece kluczyk brak reakcji z strony rozrusznika . Ale gdy zapale go na krótko nagle rozrusznik się włącza. Gdzie leży problem ?
     
  2. brzozaayz

    brzozaayz Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    29-08 13
    Postów:
    894
    Docenione treści:
    65
    A w którym to miejscu palisz na krótko?
     
  3. nickel

    nickel Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    19-02 15
    Postów:
    1 295
    Docenione treści:
    192
    Miasto:
    WLKP
    Według mnie problem lezy między stacyjką a rozrusznikiem i muisz ten problem rozwiazac co jest popsute.
     
  4. brzozaayz

    brzozaayz Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    29-08 13
    Postów:
    894
    Docenione treści:
    65
    Jak Gólf to na 99.9 kostka stacyjki ew.sama stacyjka.
     
  5. komar200

    komar200 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-01 16
    Postów:
    592
    Docenione treści:
    40
    Miasto:
    grudziadz
    dokladnie na 100% kostka.
     
  6. darek_999

    darek_999 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    19-07 16
    Postów:
    1
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    świecie
    kostka stacyjki
     
  7. sevooo

    sevooo Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    1-02 15
    Postów:
    547
    Docenione treści:
    49
    Miasto:
    Bristol
    Albo palec wsadu ukręcony
     
  8. Moriss

    Moriss Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    18-09 13
    Postów:
    186
    Docenione treści:
    7
    Miasto:
    Lublin
    Zobacz czy jest dioda przy dzyndzlu od zamka jak tak za nawiew między drzwiami a zegarem jest fabryczny alarm jak rozbierzesz znajdziesz usterke
     
  9. TOOLS-TECH

    TOOLS-TECH Nowy

    Offline
    Dołączył:
    4-07 16
    Postów:
    7
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    Adres strony:
    Znajomy miał podobnie - kostka stacyjki do wymiany :)
     
  10. david2291

    david2291 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    1-07 11
    Postów:
    581
    Docenione treści:
    34
    Jak to w golfinie kostke trafiło
     
  11. blystek

    blystek Nowy

    Offline
    Dołączył:
    23-01 17
    Postów:
    4
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    katowice
    Żeby sprawdzić czy napewno jest to kostka stacyjki to na kostce stacyjki są przewody podaj prąd na przewód jak dobrze pamiętam gruby czerwony z czarnym paskiem ale najpierw sprawdź czy nic na nim nie ma
     
  12. Szumek72

    Szumek72 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    17-01 16
    Postów:
    2 592
    Docenione treści:
    368
    Miasto:
    Pałac Kultury
    wczoraj przerobiłem taki sam temat w VW T4, kostka stacyjki w ciemno wymieniaj:D
    Padają jak złe.
    Sama stacyjka jest metalowa, a kostka plastikowa i wyciera się jopelek w który wchodzi element metalowy stacyjki.
    Swoją rozebrałem na proszek, takie skrzywienie zawodowe i ciekawość i nawet nie były styki poprzypalane tylko ten jopel był wytarty plastikowy bo porównałem z nowym. Jak wkładasz kluczyk to bolczyk metalowy wciska ten plastikowy i powoduje zamknięcie jednego obiegu, potem przekręcasz i zamyka pozostałe obwody. Co z tego jak pewnie nie zamyka ci tego pierwszego obwodu...:D
    zworę zrób na przewodach przy kostce przy stacyjce czy odpali...
     
  13. eltechsam

    eltechsam Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    21-01 15
    Postów:
    4 930
    Docenione treści:
    1 174
    Miasto:
    Wysoka
    szkoda się produkować bo autor napisał temat i już go więcej nie widzieli...
    (ostatnio widziany 12.01.17) :D
     
  14. Szumek72

    Szumek72 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    17-01 16
    Postów:
    2 592
    Docenione treści:
    368
    Miasto:
    Pałac Kultury
    Bihorku, co poradzisz? Tacy ludzie...
    odpalił i pojechał, tylko zapomniał kompa zabrać...:D