1. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Seat altea 2.0tdi 2004 nie dzialaja spryskiwacze przod tyl oraz wycieraczka tył

Dyskusja w 'Elektronika pojazdowa' rozpoczęta przez użytkownika piotrek7j87, 8-11 17.

  1. piotrek7j87

    piotrek7j87 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-06 16
    Postów:
    47
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    TM
    Witam mam problem z seatem altea z 2004 r a mianowicie nie dzialaja mi spryskiwacze z przodu nie dochodzi napiecie do pompki oraz nie dochodzi napiecie do przekaznikow tych 404 co sa pod deska po podlaczeniu kompa i wejsciu w elektronike centralna wywala blad terminal 75x oraz usterka pompki spryskiwacza i wycieraczki tyl. Na krotko jak podaje napiecie do pompki dziala . Bezpieczniki pod maska sprawdzone i pod deska tez. A do tych dwoch przekaznikow napiecie nie dochodzii nie slychac aby cykaly. Czy moze mnie ktos naprowadzic co tam jest?
     
  2. mechanik.k

    mechanik.k Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    3-02 15
    Postów:
    3 184
    Docenione treści:
    865
    Miasto:
    London Tottenham
    Adres strony:

    Załączone pliki:

    Stanisław 1946 lubi to.
  3. piotrek7j87

    piotrek7j87 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-06 16
    Postów:
    47
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    TM
    W tych skrzynkach bezpieczniki sprawdzone
     
  4. Stanisław 1946

    Stanisław 1946 Weteran Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    23-08 13
    Postów:
    3 427
    Docenione treści:
    455
    Miasto:
    Szczecin
    Microswitch od zamkniętej maski, sprawdź.
     
  5. piotrek7j87

    piotrek7j87 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-06 16
    Postów:
    47
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    TM
    Jak maska otwarta to wycieraczki z przodu nie dzialaja jak zamkne to dzialaja wiec microswitch jest ok ale

    Ale pompka spryskiwaczy nie dziala i wycieraczka tyl
     
  6. Stanisław 1946

    Stanisław 1946 Weteran Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    23-08 13
    Postów:
    3 427
    Docenione treści:
    455
    Miasto:
    Szczecin
    Jedź do elektryka.
     
  7. piotrek7j87

    piotrek7j87 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-06 16
    Postów:
    47
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    TM
    Bylem i mi powiedzial ze modul komfortu moze byc padniety
     
  8. Stanisław 1946

    Stanisław 1946 Weteran Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    23-08 13
    Postów:
    3 427
    Docenione treści:
    455
    Miasto:
    Szczecin
    Przekaźniki wewnątrz nr 7 i 8 kolega mechanik.k nie chciało mi się otwierać.:bored:.
     
  9. Masakra

    Masakra Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    14-01 14
    Postów:
    202
    Docenione treści:
    16
    Miałem podobnie w golf v i bordnetz był walnięty pamiętaj po wymianie kodowanie :)