1. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Seat Toledo 2 Potencjometr w V71-G113 przerwa lub zwarcie do plusa

Dyskusja w 'Elektronika pojazdowa' rozpoczęta przez użytkownika Michal691, 12-03 17.

  1. Michal691

    Michal691 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    12-02 17
    Postów:
    12
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Łomża
    Witam w Seacie Toledo cały czas chodzą wentylatory chłodnicy w klimatyzacji występuje błąd Potencjometr w V71-G113 przerwa lub zwarcie do plusa. Co może być przyczyną ??
     
  2. fructon

    fructon Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    26-04 12
    Postów:
    1 617
    Docenione treści:
    530
    Miasto:
    Kraków
    Adres strony:
    Układ silniczka z potencjometrem znajduje się pod schowkiem pasażera, przy samych drzwiach, trudny dostęp, ale wątpie żeby to była przyczyna pracujących wentylatorów.
     
  3. Michal691

    Michal691 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    12-02 17
    Postów:
    12
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Łomża
    Tylko taki błąd był. A jaka może być przyczyna ? Czujnik temperatury raczej nie bo chodził by tylko jeden. Dodam jeszcze że ten błąd był sprawdzany gdy wentylatory były odpiete
     
  4. Auto Elektronik Lubin

    Auto Elektronik Lubin Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    31-07 15
    Postów:
    358
    Docenione treści:
    69
    Miasto:
    Lubin Dolny Śląsk.
    Adres strony:
    A przekażniki wentylatora?
     
  5. Marek_S

    Marek_S SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    10-07 12
    Postów:
    15 013
    Docenione treści:
    1 826
    Miasto:
    Sląsk
    A nie sterownik ? auto pracuje ?
     
  6. Michal691

    Michal691 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    12-02 17
    Postów:
    12
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Łomża
    Auto normalnie pracuje
     
  7. brzozaayz

    brzozaayz Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    29-08 13
    Postów:
    1 100
    Docenione treści:
    151
    A odpinałeś czujnik na chłodnicy ?
     
  8. Michal691

    Michal691 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    12-02 17
    Postów:
    12
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Łomża
    Nie odpinalem
     
  9. brzozaayz

    brzozaayz Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    29-08 13
    Postów:
    1 100
    Docenione treści:
    151
    No to spróbuj odpiąć.
     
  10. samspec13

    samspec13 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    3-01 14
    Postów:
    5 136
    Docenione treści:
    403
    Miasto:
    europolonia
    Echh to zwarcie w wiązce, lub wysokie ciśnienie.
     
  11. Michal691

    Michal691 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    12-02 17
    Postów:
    12
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Łomża
    A może być zwarcie w wiatraku ?
     
  12. samspec13

    samspec13 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    3-01 14
    Postów:
    5 136
    Docenione treści:
    403
    Miasto:
    europolonia
    Wszystko może być.