1. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Vas 5054a

Dyskusja w 'Narzędzia i sprzęt warsztatowy' rozpoczęta przez użytkownika DamianK, 13-04 12.

  1. Marek_S

    Marek_S SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    10-07 12
    Postów:
    15 013
    Docenione treści:
    1 826
    Miasto:
    Sląsk
    A nie wiem na jakim pinie czyta po zapłonie , trzeba poszukać w dokumentacjach VW, ja sie nie złoszcze bo i po co ? Ktoryś z wolnych bo na reszcie są rezerwowane linie komunikacji
     
  2. Noxi

    Noxi Nowy

    Offline
    Dołączył:
    29-09 15
    Postów:
    15
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Terespol
    VW nie przewidział takiego pinu w autach, które widziałem dotychczas, a więc w latach do mniej więcej 2004 roku.
    Bardziej przydatna byłaby informacja, na którym pinie interfejs VAS, omawiany tutaj powinien otrzymać sygnał +12V
    Pozdrawiam
     
  3. arni_poznań

    arni_poznań Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    29-11 10
    Postów:
    9 458
    Docenione treści:
    1 509
    Miasto:
    PZ
    Nie ma takiej potrzeby, dla przykładu w moim audi są 3 kabelki, stały plus, minus i k-line, VAS dziala bez zarzutu
     
  4. Noxi

    Noxi Nowy

    Offline
    Dołączył:
    29-09 15
    Postów:
    15
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Terespol
    Dzięki Arni_poznań. Użytkownicy tutaj próbowali przekonać mnie, że jest inaczej. Jeszcze raz dzięki. Ulga, że ktoś popiera moją teorię, bo już byłbym w stanie uwierzyć, że kilka aut, które obserwowałem mają najwidoczniej "spapraną" elektrykę:)
     
  5. Marek_S

    Marek_S SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    10-07 12
    Postów:
    15 013
    Docenione treści:
    1 826
    Miasto:
    Sląsk
    A pokazuje ze rozpoznał zapłon ?
     
  6. rysiek81

    rysiek81 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    25-09 15
    Postów:
    8
    Docenione treści:
    0
    w moim sharanie 2005r nadal nie rozpoznaje zapłonu, natomiast w passacie b6 2005 widzi zaołon.podłączyłem sharana pod inny program diagnostyczny i normalnie się łączy. do diagnozy używam ODIS-a
     
  7. rysiek81

    rysiek81 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    25-09 15
    Postów:
    8
    Docenione treści:
    0
    koledzy potrzebuję crack do mojego ODIS-a 2.0.0, mój prawdopodobnie nie obsługuje sharana 2005r
     
  8. rch11

    rch11 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    7-07 13
    Postów:
    2 217
    Docenione treści:
    512
    Miasto:
    NS
    to nie możliwe, odis jest po 2012
     
  9. rysiek81

    rysiek81 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    25-09 15
    Postów:
    8
    Docenione treści:
    0
    tak wiem że odis jest po 2012r, ale tym samym odisem łączę sie z passatem 2005r i wszystko jest OK a u mnie jest problem, dlatego myśle że może to być wina crack-a.
     
  10. rysiek81

    rysiek81 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    25-09 15
    Postów:
    8
    Docenione treści:
    0
    jeśli by ktoś potrzebował mam do udostępnienia VAS-a i ODIS-a, oczywiście PL
     
  11. kufel93

    kufel93 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    20-03 14
    Postów:
    23
    Docenione treści:
    1
    Witam
    Mam pytanie do ludzi troszke obeznanych z instalacja VAS 18pl. Postawiłem nowy system mianowicie Win7. Poprzednio mialem xp i wszystko fajnie smigało. Po instalacji odpalam vas i wyskakuje czarne okienko i error, okienko znika i tyle, co może być przyczyna? instalka jest dobra gdyz juz jej uzywalem
    Pozdrawiam
     
  12. rch11

    rch11 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    7-07 13
    Postów:
    2 217
    Docenione treści:
    512
    Miasto:
    NS
    Vas chodzi tylko na XP
     
  13. Noxi

    Noxi Nowy

    Offline
    Dołączył:
    29-09 15
    Postów:
    15
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Terespol
    U mnie na xp nawet nie chce działać. Odis nie widzi statusu zapłonu, a VAS nie może odczytać numeru głowicy w żaden sposób.
    Niestety tak to jest z podróbkami...
     
  14. kufel93

    kufel93 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    20-03 14
    Postów:
    23
    Docenione treści:
    1
    Oj to nie fajnie wtedy hmm nie.można tego obejść jakoś? próbowałem uruchomić z trybem zgodności ale to samo

    ok sprobowalem na laptopie z xp wersje 17 oraz 18 jednakowy blad, instalki probowane na win 7 odpalaj i instaluja ale nie dziala jak juz wczesniej pisalem za to za XP blad jest juz przy kliknieciu instaluj wstawiam screen
    Pozdrawiam
     

    Załączone pliki:

  15. rysiek81

    rysiek81 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    25-09 15
    Postów:
    8
    Docenione treści:
    0
    czy instalowałeś na XP SP3 ?
     
  16. Marek_S

    Marek_S SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    10-07 12
    Postów:
    15 013
    Docenione treści:
    1 826
    Miasto:
    Sląsk
    pewnie framework albo VB jakiegoś skladnika brakuje
     
    arni_poznań lubi to.
  17. kufel93

    kufel93 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    20-03 14
    Postów:
    23
    Docenione treści:
    1
    Xp sp3 dziś wieczorem pogrzebie możliwe ze jakiś składnik bo win świeżo wgrywany, dam znać co wyszło
     
  18. marx232

    marx232 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    7-01 13
    Postów:
    52
    Docenione treści:
    5
    Vas 18 19- java to podstawa i crack
    Musi działać
     
  19. Noxi

    Noxi Nowy

    Offline
    Dołączył:
    29-09 15
    Postów:
    15
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Terespol
    Java jest, crack jest, win XP, wszystko jest, ale VAS 19.01.01 nie potrafi odczytać numeru seryjnego głowicy przez kabelek oczywiście, żeby mieć pewność
     
  20. Marek_S

    Marek_S SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    10-07 12
    Postów:
    15 013
    Docenione treści:
    1 826
    Miasto:
    Sląsk
    a sterowniki ?