1. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Vivaro- zasilanie sprężarki klimatyzacji

Dyskusja w 'Ogrzewanie/klimatyzacja' rozpoczęta przez użytkownika Zasadi6, 20-08 16.

  1. Zasadi6

    Zasadi6 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    14-05 16
    Postów:
    52
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Poznań
    Witam, jest to mój pierwszy post na forum (wcześniej próbowałem znaleźć odpowiedzieć na moje pytanie ale nie znalazłem, być może robiłem to nieudolnie :)
    Mamy problem z klimatyzacją w Vivaro 08r. 2.0 84kw:
    -chłodnica klimatyzacji nowa,
    -czynnik jest,
    -czujnik ciśnienia nowy,
    a klimatyzacja nadal nie działa na kompie pokasuje wszystko ok w sensie ciśnienie widzi, zezwolenie na start sprężarki itd niby wszystko ok a nadal niema zasilania na sprzęgło (jak podamy na krótko zasilanie to działa) moje pytanie jest takie czy ktoś zna temat bo widziałem że dużo osób pisze o tym że ma podobny problem ale nikt nie podaje rozwiązania. wiązka wydaje się być ok. Pozdrawiam i liczę na pomoc :)
     
  2. Szumek72

    Szumek72 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    17-01 16
    Postów:
    2 562
    Docenione treści:
    365
    Miasto:
    Pałac Kultury
    zacznij szukać zasilania na przewodzie do sprężarki, cudów nie ma!
    zezwolenie masz, na krótko sprężarka chodzi, więc jedziesz po wiązce sprężarki i szukasz gdzie brak napięcia.
    na początek bezpiecznik i przekaźnik AC. zobaczymy co dalej...

    IMG_20160820_202237.jpg IMG_20160820_202037.jpg IMG_20160820_201745.jpg IMG_20160820_201934.jpg
     
    Ostatnio edytowano: 20-08 16
  3. N.O.R.

    N.O.R. Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    6-01 16
    Postów:
    82
    Docenione treści:
    4
    Miasto:
    Suwałki
    Vivaro :dead: ma baaaardzo dużo słabych punktów, m/i elektryka, dosłownie i w przenośni cała, przewody nawet zaizolowane, zabezpieczone, dotykając jakiejś części, nawet plastikowej potrafią się utlenić a nawet wypalić dziurę w plastiku, szukaj trzech przewodów od czujnika przy lewej lampie, od strony kierowcy, a właściwie przy puszce z przekaźnikami, ewentualnie przewdzwoń wszystkie od czujnika .
     
  4. Zasadi6

    Zasadi6 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    14-05 16
    Postów:
    52
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Poznań
    Dziękuje Panowie za pomoc! Bezpieczniki wraz z przekaźnikiem itd wszystko było ok, problemem był załamany przewód w okolicach skrzynki elektrycznej pod maską (pod zbiorniczkiem wyrównawczym).
     
  5. Szumek72

    Szumek72 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    17-01 16
    Postów:
    2 562
    Docenione treści:
    365
    Miasto:
    Pałac Kultury
    Przydały się zdjęcia z opisami skrzynek?
     
  6. Zasadi6

    Zasadi6 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    14-05 16
    Postów:
    52
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Poznań
    Tak, jeszcze raz dzięki :) a zdradź mi tajemnice co to za program z którego masz te schematy
     
  7. Szumek72

    Szumek72 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    17-01 16
    Postów:
    2 562
    Docenione treści:
    365
    Miasto:
    Pałac Kultury
    Nie wiem czy mogę, czy Moder mnie nie ukarze za coś takiego.
    zawsze możesz napisać co potrzebujesz, tu są ludzie co pomagają i nie zgadują.
    Większość to mechanicy lub właściciele warsztatów tak jak ja i diagności, a także cudaki od elektroniki i kodów- radiowych też.
    Jest tu na forum link do AutoDaty jak cię interesuje, wpisz w wyszukiwarkę.
    Jak by link nie działał to poproś autora o udostępnienie
    Ja oczywiście nie używam auto-daty, mam lepszy. Kupiłem na alledrogo.
     
    Ostatnio edytowano: 25-08 16