Witam jak uporałem się dzięki waszej pomocy z sondom lambdom pojeździłem tydzień było ok.. i pewnego dnia po ciemku nie zauważyłem dziury i BUM wpadłem w nia (przy 5 osobach na pokładzie ) ..... Następnie zauważyłem że zaczęło mi buczeć przy skręcie itp ale okazało sie że poszło łożysko PRAWEGO PRZEDNIEGO KOŁA --wymieniłem nic nie buczy elegancko ale nagle pojawił się problem który tak naprawde trudno zdaniem opisac więc dam przykłady od kresek
-Auto pływa
-Kierownica nie wraca do położenia "na wprost " po skręcie
-Przy maksymalnym skręcie odbija z przerwami tak "klatkuje" "przerwya niepłynnie" no i nie wraca do położenia "na wprost" przez co samochód ściąga raz na prawo raz na lewo (w zaleznoście gdzie skręcam )
- Tył nie BUCZY nic nie strzela przód tez (jedynie tył głośniej chodzi szumi tak jakby ) ...
- Przy większych prędkościach i przy mniejszych kierownica drży jest wyczuwalny luz
- działa z opóźnieniem
- Jak skrecam w prawo to wystarczy lekko kierownica auto sie klei drogi jest O.K
A W lewo juz coś "slizga" kierownice no i TRZEBA WIĘCEJ JĄ SKRĘCIC w porównaniu z prawą ... JAK KRECE NA SUCHO NIC NIE SKRZYPI NIE TRZESZCZY NIE STUKA I PODCZAS JAZDY TEZ
Ps.. wyczuwam tez drgania jak stoje na jałowym pod nogami nie zbyt równe ... generalnie podczas jazdy czuje każda nierówność pedały drżą ...
>>>>>>>>>>>>CO ZROBIŁEM<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
-USTAWIŁEM ZBIERZNOŚC
-BALANS ,GEOMETRIE
-ZMIENIŁEM OPONY TYLNIE
- PRZEŁOZYŁEM "PRZÓD NA TYŁ"
-DOLAŁEM PŁYN DO WSPOMAGANIA
>>>NIC NIE POMAGA <<<
Pomocy od czego mam zacząć ?? chce jechać na badanie zawieszenie przód na tył "trzepaki" itp ... może komputerowa zabierznośc itp jeszcze raz komputerowa ...:/...
-
-Auto pływa
-Kierownica nie wraca do położenia "na wprost " po skręcie
-Przy maksymalnym skręcie odbija z przerwami tak "klatkuje" "przerwya niepłynnie" no i nie wraca do położenia "na wprost" przez co samochód ściąga raz na prawo raz na lewo (w zaleznoście gdzie skręcam )
- Tył nie BUCZY nic nie strzela przód tez (jedynie tył głośniej chodzi szumi tak jakby ) ...
- Przy większych prędkościach i przy mniejszych kierownica drży jest wyczuwalny luz
- działa z opóźnieniem
- Jak skrecam w prawo to wystarczy lekko kierownica auto sie klei drogi jest O.K
A W lewo juz coś "slizga" kierownice no i TRZEBA WIĘCEJ JĄ SKRĘCIC w porównaniu z prawą ... JAK KRECE NA SUCHO NIC NIE SKRZYPI NIE TRZESZCZY NIE STUKA I PODCZAS JAZDY TEZ
Ps.. wyczuwam tez drgania jak stoje na jałowym pod nogami nie zbyt równe ... generalnie podczas jazdy czuje każda nierówność pedały drżą ...
>>>>>>>>>>>>CO ZROBIŁEM<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
-USTAWIŁEM ZBIERZNOŚC
-BALANS ,GEOMETRIE
-ZMIENIŁEM OPONY TYLNIE
- PRZEŁOZYŁEM "PRZÓD NA TYŁ"
-DOLAŁEM PŁYN DO WSPOMAGANIA
>>>NIC NIE POMAGA <<<
Pomocy od czego mam zacząć ?? chce jechać na badanie zawieszenie przód na tył "trzepaki" itp ... może komputerowa zabierznośc itp jeszcze raz komputerowa ...:/...
-