• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

1.8 t bfb audi wycie

wojtis94

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
172
Miasto
Warminsko maz.
Witam mam prpblem z audi 1.8 t oznaczenie bfb. Silnik wyje jakby był zbyt mocno naciągnięty rozrząd, demontaz osłon i faktycznie bylo wodac ze napinacz hydrauliczny byl wysunięty zbyt duzo, wymiana całego rozrządu z napinaczem nowszego typu i silnik niestety dalej wyje, odpalam go bez pasków osprzętu i te wycie słychać z rozrządu bardziej jakby z dołu. Miał ktos taki przypadek? Obstawiam pompe oleju no bo nic wiecej w sumie nie moze wyć.
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=RXkeN7sw5iA
Tutaj daje link z bardzo podobnym wyciem.

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
469
Miasto
PLE
Pompa wody zmieniona? Kojarzy się że też idzie po rozrządzie.

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
469
Miasto
PLE
Przerabiałem coś takiego w focusie tam się dzwięk nasilał wraz ze wzrostem temperatury. Skuteczna naprawą było zdjęcie miski tam nam się ukazał filtr wstępny oleju (smok) problem polegał na tym że rurka smoka była połączona z pompą przez wcisk na oring po zdemontowaniu było widać że to łączenie się lyrało było wyrobione. Zamontowaliśmy nowy oring poprawiliśmy mocowanie smoka co było tu problemem i wycie znikło. Nie wiem jak tu jest to skonstruowane ale jest to pewien trop.

wojtis94

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
172
Miasto
Warminsko maz.
Miska zwalona, smok mial syfu troche jakis sylikon plis do tego rysy w samej pompie więc to chyba będzie . Wymieniam caly komplet pompa łańcuch i napinacz.

Do góry Bottom