• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

1,8T ~200 koni czy warto lać Millers Oils EE LONGLIFE 5W40?

Kidawa

Nowy
Punktów
2
Witajcie,
mam pytanie czy stosował ktoś kiedyś olej z serii Millers Oils EE LONGLIFE 5W40 lub Millers Oils XF LONGLIFE 5W40 ?

Posiadam Audi A3 8L 1,8T porobiony pod 200 koni, rocznik 99 czyli praktycznie 20 letnie auto.
Wlewam Valvoline MaxLife 5W40, ale zastanawiam się nad zmianą właśnie na któryś z tych?
Warto czy to chwyt marketingowy?
Czy po prostu lać świeży olej i tyle, co 10 tys lub co rok i dać sobie spokój?
Chodzi mi o to czy te oleje są faktycznie takie "premium" oh, ah? Czy tylko płaci sie za markę?

i czy warto do 20 letniego ale zadbanego 1,8T lać takie wynalazki?
Bo rozumiem że Valvoline MaxLife 5W40 albo motul 8100 x-cess 5w40 lub Millers ale Trident to są wszystko te same oleje - ta sama klasa? Ale te wyżej to coś bardziej ambitnego?

Kidawa

Nowy
Punktów
2
To jest silnik AGU przepustnica na lince, Motronic 3.8.3, jedna sonda itd.. i ze 150 jest zrobiony pod 200 m.in turbo K03-052 z wersji 180 konnej, downpipe itd..strojenie.
a Bex to chyba we wzdłużnych tylko występował? typu A4?
chodzi mi o to czy on coś "więcej" da niż zwykłe Valvoline albo ten motul 8100 x-cess ?
Ponoć jakieś technologie nano ma czy coś? taki Millers? Wydłuży żywotność czy to nie o to chodzi?

Do góry Bottom