• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

2.0TDI CUNA 184KM Seat Leon ustawienie wałków wyrównoważających

filipek93

Nowy
Punktów
0
Cześć, dzień dobry :).

Obdzwoniłem całą polskę i nie znalazłem odpowiedzi. Liczę na Was.
Mam silnik zregenerowany po panewce - 2.0 TDI CUNA z Seata Leona 2015r. 184 KM.
Do osadzenia wału korbowego w bloku silnika potrzebujemy zablokować wałki wyrównoważające znajdujące się po obu stronach wału.
Czy ktoś dysponuje jakąś blokadą tych wałków, która pasuje pod ten kod tego silnika ? Albo jakąś serwisówką?
Uprzedzę, że te wałki nie są na "kasecie" i ta blokada od starszych typów silnika 2.0tdi, tzw. "kość" nie pasuje. Blokadę rozrządu też mamy.

Duże szanse, że ktoś z Was składał już ten silnik. Błagam o pomoc...

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
335
Miasto
Piaseczno
Auto data milczy na ten temat. Podany jest schemat rozrządu i ustawienie kół zębatych na głowicy.

Danmar

Zweryfikowany Mechanik
Porady
3
Punktów
126
Miasto
Wielkopolska
Nie znajdziesz opisu do tego, czy dokumentacji. Ogólnie jest to do zrobienia, natomiast ASO przewiduje zakup nowego bloku silnika ;).

psuja_11

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Łódzkie
Składał składał. Nic nie wywali bo wałki w bloku. tak jak kolega wyżej napisał jest to do zrobienia. Pytanie czy to twój pierwszy silnik z balansami myślę że nie zrób to na zdrowy chłopski rozum.

filipek93

Nowy
Punktów
0
Nie znajdziesz opisu do tego, czy dokumentacji. Ogólnie jest to do zrobienia, natomiast ASO przewiduje zakup nowego bloku silnika ;).
W jaki sposób jest to do zrobienia ?
Automatyczne połączenie postów:

Składał składał. Nic nie wywali bo wałki w bloku. tak jak kolega wyżej napisał jest to do zrobienia. Pytanie czy to twój pierwszy silnik z balansami myślę że nie zrób to na zdrowy chłopski rozum.

Jakaś konkretna podpowiedź ? Wiemy w jakim położeniu były wałki przed wyjęciem wału. Czym je zablokować ?

wuum

Nowy
Punktów
0
Witam . Sa dostępne blokady do wałków balansujacych na allegro , wpisz " Blokada wałków balansujących VW Audi 1.6 2.0 TDI " mam nadzieję, że się przyda

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
335
Miasto
Piaseczno
Przyda się, przyda:) Filipek widzisz? Są blokady
Automatyczne połączenie postów:

Masakra, Filipek chyba oddał auto do mechanika, za długo czekał na odpowiedz:)

Do góry Bottom