1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

3.0 tdi jakiej firmy rozrząd

Dyskusja w 'Pytanie do mechanika' rozpoczęta przez użytkownika Paweł23, 12-03 19.

  1. Paweł23

    Paweł23 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    27-12 16
    Postów:
    83
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Śliwice
    Witam. Mam do robienia rozrząd w 3.0 tdi i się zastanawiam jakiej firmy kupić części
    Co poleciacie, febi ? Swag czy orginał
     
  2. Misiek

    Misiek Administrator

    Offline
    Dołączył:
    6-10 10
    Postów:
    5 173
    Docenione treści:
    1 696
    Miasto:
    Szczecin
    Adres strony:
    Oryginał.
     
  3. Paweł23

    Paweł23 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    27-12 16
    Postów:
    83
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Śliwice
    A jeśli klient nie chce orginału ? Tylko chce zamiennik febiego, kłaść na życzenie klienta
     
  4. Misiek

    Misiek Administrator

    Offline
    Dołączył:
    6-10 10
    Postów:
    5 173
    Docenione treści:
    1 696
    Miasto:
    Szczecin
    Adres strony:
    To po co pytasz?
     
    gtszudi, Tom_ oraz pawel2406 lubią to.
  5. leon 1.8t

    leon 1.8t Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    745
    Docenione treści:
    130
    Klient nasz pan
     
  6. Paweł23

    Paweł23 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    27-12 16
    Postów:
    83
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Śliwice
    Mam jeszcze jedno pytanie przy demontażu skrzyni został konwerter przy silniku i trochę oleju wyleciało z niego, coś mogło się uszkodzić ?
     
  7. dejot43

    dejot43 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    2-10 15
    Postów:
    3 880
    Docenione treści:
    1 493
    Miasto:
    Olsztyn
    Jak montowaleś skrzynię?
     
  8. XMARIO

    XMARIO SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    25-10 18
    Postów:
    1 609
    Docenione treści:
    2 341
    Miasto:
    Mazowieckie
    Dziwne pytanie, pisz co jest...czyżby wyciek?

    odkręciłeś go przed demontażem...
     
  9. Paweł23

    Paweł23 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    27-12 16
    Postów:
    83
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Śliwice
    Tak został od odkręcony ale nie chciał zejść z skrzynią tylko został, i olej poleciał z konwertera

    Trzeba zalać konwerter olejem ? Przed montażem
     
  10. toomii76

    toomii76 toomi

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    7 388
    Docenione treści:
    4 111
    Miasto:
    turek
    No ale jak się go odkręci to sam wypadnie.
     
  11. Paweł23

    Paweł23 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    27-12 16
    Postów:
    83
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Śliwice
    No wiem bo zawsze wychodzi sam jak się odkręcić a tym razem został, a moglo się coś uszkodzić ? Podjże jest tam zimering to go wymienić ? Żeby zapobiec wycieku oleju, jak pisze oleju trochę wyleciało, jeśli włożę skrzynie uzupełnię olej to powinno chodzić ?
     
  12. toomii76

    toomii76 toomi

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    7 388
    Docenione treści:
    4 111
    Miasto:
    turek
    Powinno.
     
  13. XMARIO

    XMARIO SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    25-10 18
    Postów:
    1 609
    Docenione treści:
    2 341
    Miasto:
    Mazowieckie
    Powinno.
     
  14. leon 1.8t

    leon 1.8t Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    745
    Docenione treści:
    130
    Jak się skrzynie wyciąga pod skosem to czasami zostaje a ile śrub wykreciles bo tam jest chyba 6
     
  15. Paweł23

    Paweł23 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    27-12 16
    Postów:
    83
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Śliwice
    Są 3 śruby jeszcze dokładnie sprawdzałem
     
  16. leon 1.8t

    leon 1.8t Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    745
    Docenione treści:
    130
    To go wyciąg Zalej wymień zimering w skrzyni i wsun będzie git
     
  17. Paweł23

    Paweł23 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    27-12 16
    Postów:
    83
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Śliwice
    Wszytko złożenie jeździ odpala nie słychać rorząd, dodam ze były robione podkładki pod wtryskami i oringi, odpalenie samochodu i słychać klepanie tak jak hydraulika się nie napełniła, ma chwile ze chodzi idealnie a za chwile zaczyna klepać, mogą to robić wtryski czy coś z rozrządem.. dodoam filmik pracy silnika

    Wszytko na blokadach było składane sprawdzałem kilka razy czy wszytko napewno pasuje,

    A mogą to wtryski robić bo takie zacinanie ma nieraz przy odpaleniu robiła tak samo przed rozrządem

    A i dodoam ze kiedyś tam była chyba robina jedna głowica od stracony pasażer
     
    Ostatnio edytowano: 30-03 19
  18. Paweł23

    Paweł23 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    27-12 16
    Postów:
    83
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Śliwice
    Też nie ma mocy takiej jak powinien mieć zero błędu, diagnostykę będę robił w poniedziałek może coś pokaże
     
  19. Paweł23

    Paweł23 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    27-12 16
    Postów:
    83
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Śliwice
    Sprawdziłem wtryski vcds grupa 072,073,074,075,076,077
    072~ -8.0ms ~ 0.0ms ~ -2.0ms
    073~ -4.0 ~ 2.0 ~ 0.0
    074~ -26.0 ~ -4.0 ~ -4.0
    075~ 0.0 ~ 0.0 ~ 0.0
    076~ 18.0 ~ 2.0 ~ 0.0
    077~ 8.0 ~ 4.0 ~ -2.0
    Co myślicie o tych wtryskach ?
     
  20. Paweł23

    Paweł23 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    27-12 16
    Postów:
    83
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Śliwice
    Może pomożecie wyskakuje błąd przepływki
    16485- miernik masy powietrza (g70)
    P0101-001- niewiarygodny sygnał
    Ramka zamrożona
    Obroty silnika 2016/min
    Moment obrotowy 0.0 Nm
    Prędkość 114.2 km/h
    Cykl pracy 50.1%
    Napięcie 13.98 V
    Ciśnienie rzecz. 1122.0 mbar
    Ilość powietrza/obr : 452.2 mg/suw
    Temperatura 9.9*C


    Co może być tego przyczyną ?