• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

A3 8p test wskazówek krótkie kodowanie

DarekS4

SuperMechanior
Dołączył
5.02.2018
Postów
141
Punktów
2
Miasto
Bielsko-Biała
Cześć. Mam pacjenta A3 8p lift 2008r
Niestety modół auta ma niaktywnego helpera dla dłógiego kodowania w VCDS
Czy ktoś pomoże z krókim kodowaniem aby zrobić test wskazówek przy uruchamianiu zapłonu ??
w A5 robiłem to i tam maiłem aktywny helper.



 

DarekS4

SuperMechanior
Dołączył
5.02.2018
Postów
141
Punktów
2
Miasto
Bielsko-Biała
Ok już ogarnąłem temat.

Jakby ktoś kiedyś próbował to A3 8P ma długie kodowanie od rocznika 2011-2012 i potem 8v

I w tych rocznikach jest też test wskazówek. Dla starszych roczników S3/RS3
 

DarekS4

SuperMechanior
Dołączył
5.02.2018
Postów
141
Punktów
2
Miasto
Bielsko-Biała
Nie. Po VCDS da się dopiero od 2012. Napisałem przecież.
Będę próbowac inaczej. Po edycji EEPROM
i spróbuje jeszcze rozbudowac to tak jak w RS3 tylko musze taki wsad dorwać.
 

Markson43

SuperMechanior
Dołączył
25.05.2014
Postów
1703
Punktów
104
Wiek
46
Miasto
Rzeszów
Ciężko zakumać co napisałem i z tego się pytałem...
A co do testu licznika po każdym uruchomieniu zapłonu to bardzo szybko się to komuś znudzi:)
 

Markson43

SuperMechanior
Dołączył
25.05.2014
Postów
1703
Punktów
104
Wiek
46
Miasto
Rzeszów
Chodzi mi o to co chciałeś zrobić! Ojjjoo
Dobra ja już wszystko wiem.
 

DarekS4

SuperMechanior
Dołączył
5.02.2018
Postów
141
Punktów
2
Miasto
Bielsko-Biała
Z krótkiej rozpiski jaką mam od kumpla z DE wynika ze był ale tylko dla modeli S3/RS3
natomiast cała reszta 2011-2012 dopiero 10bit

W sobotę będę miał RS3 2009r to sprawdzę z ciekawości.
 

maciek.k-k

SuperMechanior
Dołączył
29.12.2013
Postów
1000
Punktów
606
Miasto
OPOLSKIE
Z krótkiej rozpiski jaką mam od kumpla z DE wynika ze był ale tylko dla modeli S3/RS3
natomiast cała reszta 2011-2012 dopiero 10bit

W sobotę będę miał RS3 2009r to sprawdzę z ciekawości.
Nie twierdzę ze nie masz racji tylko wspomniało mi się jak przyjechał kolega na usuniecie tego bo go wku.... o , z tym ze to było w q 7 rok 09 lub 10
 
Do góry Bottom