1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

A3 8p test wskazówek krótkie kodowanie

Dyskusja w 'Elektronika pojazdowa' rozpoczęta przez użytkownika DarekS4, 15-01 20.

  1. DarekS4

    DarekS4 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    5-02 18
    Postów:
    14
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Cześć. Mam pacjenta A3 8p lift 2008r
    Niestety modół auta ma niaktywnego helpera dla dłógiego kodowania w VCDS
    Czy ktoś pomoże z krókim kodowaniem aby zrobić test wskazówek przy uruchamianiu zapłonu ??
    w A5 robiłem to i tam maiłem aktywny helper.

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. DarekS4

    DarekS4 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    5-02 18
    Postów:
    14
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ok już ogarnąłem temat.

    Jakby ktoś kiedyś próbował to A3 8P ma długie kodowanie od rocznika 2011-2012 i potem 8v

    I w tych rocznikach jest też test wskazówek. Dla starszych roczników S3/RS3
     
  3. Markson43

    Markson43 Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    1 255
    Docenione treści:
    64
    Miasto:
    Rzeszów
    Czyli uruchomiłeś w tym aucie test wreszcie czy nie?
     
  4. DarekS4

    DarekS4 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    5-02 18
    Postów:
    14
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie. Po VCDS da się dopiero od 2012. Napisałem przecież.
    Będę próbowac inaczej. Po edycji EEPROM
    i spróbuje jeszcze rozbudowac to tak jak w RS3 tylko musze taki wsad dorwać.
     
  5. Markson43

    Markson43 Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    1 255
    Docenione treści:
    64
    Miasto:
    Rzeszów
    Ciężko zakumać co napisałem i z tego się pytałem...
    A co do testu licznika po każdym uruchomieniu zapłonu to bardzo szybko się to komuś znudzi:)
     
  6. DarekS4

    DarekS4 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    5-02 18
    Postów:
    14
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie moje auto. Klient prosi klient ma.
     
  7. Markson43

    Markson43 Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    1 255
    Docenione treści:
    64
    Miasto:
    Rzeszów
    Chodzi mi o to co chciałeś zrobić! Ojjjoo
    Dobra ja już wszystko wiem.
     
  8. maciek.k-k

    maciek.k-k SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    29-12 13
    Postów:
    826
    Docenione treści:
    505
    Miasto:
    OPOLSKIE
    A mnie się wydaje ze od roku 2008- 2009 (nie pamietam dokladnie) bo wtedy był wprowadzony geteway 10 bit
     
  9. DarekS4

    DarekS4 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    5-02 18
    Postów:
    14
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Z krótkiej rozpiski jaką mam od kumpla z DE wynika ze był ale tylko dla modeli S3/RS3
    natomiast cała reszta 2011-2012 dopiero 10bit

    W sobotę będę miał RS3 2009r to sprawdzę z ciekawości.
     
  10. maciek.k-k

    maciek.k-k SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    29-12 13
    Postów:
    826
    Docenione treści:
    505
    Miasto:
    OPOLSKIE
    Nie twierdzę ze nie masz racji tylko wspomniało mi się jak przyjechał kolega na usuniecie tego bo go wku.... o , z tym ze to było w q 7 rok 09 lub 10
     
    Markson43 lubi to.