• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

A4 B7 2.0 TDI NAGLE GAŚNIE

rudy8801

Początkujący
Punktów
2
Witam wszystkich
Mam problem ze swoim a4 B7 2.0 TDI BRD. Mianowicie kilka razy była już sytuacja że po odpaleniu po kilku sekundach samochód zgasł bez powodu i nie chciał zapalić /zapalił po długim kręceniu lub dopiero z plaka. Potem jest jakiś okres że chodzi dobrze i znowu. Dziś stało się to w trakcie jazdy, stracił moc wiec go zgasiłem i już nie chciał zapalić. Po długim kręceniu w końcu zapalił na dotyk.
Co to moze być ???
DPF OFF, EGR zaślepiony. Jakby cofalo/brakło mu paliwo ? Sam nie wiem. Góry dzięki

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
415
Pewnie filtr paliwa mu już osobiście wymieniłeś? Tec2000 na ostro też pewnie zaaplikowany?
Automatyczne połączenie postów:

I jeszcze powiedz, że jest po "czipie"?

rudy8801

Początkujący
Punktów
2
Pewnie filtr paliwa mu już osobiście wymieniłeś? Tec2000 na ostro też pewnie zaaplikowany?
Automatyczne połączenie postów:

I jeszcze powiedz, że jest po "czipie"?
Filtr paliwa był wymieniany w wakacje więc narazie nie sprawdzałem. Po chipie nie jest i nic nie aplikowałem jeszcze xd Skąd takie przypuszczenia

rudy8801

Początkujący
Punktów
2
Problemem okazał się czujnik położenia wału , może się komuś przyda ta informacja kiedyś. Dzięki za próby pomocy

Do góry Bottom