• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

a4 b7 multitronic Nie ma połączenia z wieloma modułami

rusbog

Początkujący
Punktów
1
Witam. a4 b7 multitronic Nie ma połączenia z wieloma modułami. Brak połączenie z silnikiem, skrzynią, modułem komfortu itd. Łączy sie z hamulcami, poduszkami i ze światłami. Auto jeździ po placu, migają biegi skrzyni,
Gniazdo OBD2 sprawdzone masy, zasilanie, na can po 2,5
Po odpięciu zegarów radia też się nie łączy, wtyczka od skrzyni wizualnie ok, pod siedzeniem kierowcy wody nie ma.
Ktoś coś podpowie co można sprawdzić?

Rys00

Boss regionalny
Punktów
94
Po 2.5 V na Can L i Can H to już jest wada, gdzieś masz zwarcie

rusbog

Początkujący
Punktów
1
Z tego co poczytałem w necie to na 6 i 14 pinie w gnieździe obd po zapłonie ma być po 2,5 v. Sprawdziłem w inny aucie i tak jest. U mnie dokładnie jest 2,37 i 2,63v. Czy tu może być problem.
Po 2.5 V na Can L i Can H to już jest wada, gdzieś masz zwarcie
na 6 i 14 pinie po zapłonie chyba tak ma być

zahyr

Bywalec
Punktów
14
Także nie 2.5V a 2,37 i 2,63v. High będzie trochę powyżej 2.5v a low ponizej. Jest ok. Z tego co pamiętam w a4 B7 niema can gateway. Tam jest przekombinowane - Część auta np. airbag, abs leci po can i jest podłączone pod 6 i 14 pin obd. Can napędu natomiast spina silnik, skrzynie itd, a diagnostyka jest wyprowadzona z ECU na pin 7 obd po kline.

rusbog

Początkujący
Punktów
1
Także nie 2.5V a 2,37 i 2,63v. High będzie trochę powyżej 2.5v a low ponizej. Jest ok. Z tego co pamiętam w a4 B7 niema can gateway. Tam jest przekombinowane - Część auta np. airbag, abs leci po can i jest podłączone pod 6 i 14 pin obd. Can napędu natomiast spina silnik, skrzynie itd, a diagnostyka jest wyprowadzona z ECU na pin 7 obd po kline.
Dzięki za informację. Faktycznie na 7 pinie nie ma nic a powinno chyba być 10-11V.

Do góry Bottom