• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

A4 b8 2.0 tdi caha p0088 wysokie cisnienie, a wysterowania zaworu

Moro8903

Początkujący
Dołączył
5.07.2022
Postów
7
Punktów
0
Wiek
30
Miasto
Katowice
Witajcie! Jestem tutaj nowy ponieważ nigdy nie potrzebowałem waszej pomocy, aż do dzisiaj. Pacjent to A4 B8 2.0tdi caha kod silnika.
Problem tego typu że przy jednostajnej jeździe wywala błąd p0088- zbyt wysokie ciśnienie na szynie. Wymieniony czujnik i regulator, ale dalej to samo. Zaobserwowałem że wywala błąd jak sterownik silnika zwiększy wypełnienie na regulatorze(screen) przez co wskakuje wyższe ciśnienie. Proszę o jakieś porady. Pozdrawiam serdecznie Dawid
 

Załączniki

  • A718E80C-0404-4AA6-BD4E-A780B7075483.jpeg
    A718E80C-0404-4AA6-BD4E-A780B7075483.jpeg
    87,2 KB · Wyświetleń: 17

Moro8903

Początkujący
Dołączył
5.07.2022
Postów
7
Punktów
0
Wiek
30
Miasto
Katowice
Vcds nie pokazuje opcji zrobienia adaptacji. Na ross techu tez cisza. Orientujesz się jak wymusić procedurę adaptacji?
Automatyczne połączenie postów:

Zawór na listwie wymieniony na nowy oem, a na pompie był tylko podmieniony na inny który w innym samochodzie śmigał bez problemu.
 

Moro8903

Początkujący
Dołączył
5.07.2022
Postów
7
Punktów
0
Wiek
30
Miasto
Katowice
O tą opcje chodzi: Adapting injector minimum deviation quantity ?
 

Moro8903

Początkujący
Dołączył
5.07.2022
Postów
7
Punktów
0
Wiek
30
Miasto
Katowice
Niestety nie ma takiej opcji w vcds. Na zdjęciu opcje które mam do wyboru.
 

Załączniki

  • E804AB02-C485-43F3-9009-0A768005EBF4.jpeg
    E804AB02-C485-43F3-9009-0A768005EBF4.jpeg
    4,5 MB · Wyświetleń: 31

Danmar

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
10.04.2015
Postów
477
Porady
1
Punktów
110
Wiek
30
Miasto
Wielkopolska
A co masz napisane u góry po lewej na zdjęciu, które dodałeś?
 

Danmar

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
10.04.2015
Postów
477
Porady
1
Punktów
110
Wiek
30
Miasto
Wielkopolska
No jak nie rozumiesz. Masz zdjęcie, na środku jest VCDS, tak. A w lewym górnym rogu co jest napisane, "Release 18.9.0".
Stary od 3 lat nie aktualizowałeś sprzętu. Zajmij się tym ;)
 

Moro8903

Początkujący
Dołączył
5.07.2022
Postów
7
Punktów
0
Wiek
30
Miasto
Katowice
Masz racje mój błąd! Postaram się mieć jutro aktualną wersję.
 

Moro8903

Początkujący
Dołączył
5.07.2022
Postów
7
Punktów
0
Wiek
30
Miasto
Katowice
Po aktualizacji dalej te same opcje do wyboru. Odis również nie posiada takiej procedury dla tego silnika.
 
Do góry Bottom