• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

ABS z Lanosa do Poloneza

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
214
Wracam z pomysłem montażu ABS do Poloneza. Szukam prostego układu, bez ASR i ESP, taki który da się ladwo zamontować w Polonezie. Poradzę sobie z montażem koronek i czujników, to nie problem. Szukam dawcy części. Dziś zerknąłem na schemat ABS z lanosa. Jest prosty, ale ma jedną wadę. Tylna koronka i czujnik jest zintegrowana z piastą.
Pytanie czy jest szansa dobrać inne koronki i czujnki tak aby to działało? Najlepiej by mi pasowało zastosować na tył te same co z Lanosa na przód.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
824
Miasto
Gdańsk
Jeśli koronka nie jest magnertczna to zwykłą można dorobić i tokaza i frezera. Możę jakaś stara bejca z serii e36.

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
474
Miasto
Józefów
Wracam z pomysłem montażu ABS do Poloneza. Szukam prostego układu, bez ASR i ESP, taki który da się ladwo zamontować w Polonezie. Poradzę sobie z montażem koronek i czujników, to nie problem. Szukam dawcy części. Dziś zerknąłem na schemat ABS z lanosa. Jest prosty, ale ma jedną wadę. Tylna koronka i czujnik jest zintegrowana z piastą.
Pytanie czy jest szansa dobrać inne koronki i czujnki tak aby to działało? Najlepiej by mi pasowało zastosować na tył te same co z Lanosa na przód.
Norbert jeśli będziesz potrzebował koronek do ABS to odezwij sie na priv mam znajomego i dam namiar co naprawia/regeneruje przeguby i półosie i ma całe pudełko przeróżnych koronek ;)

Do góry Bottom