1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Adaptacja zawieszenia Audi A6 C6

Dyskusja w 'Elektronika pojazdowa' rozpoczęta przez użytkownika Maceek16, 22-10 20.

  1. Maceek16

    Maceek16 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    3-04 19
    Postów:
    46
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Podedwórze
    Witam wszystkich. Widziałem, już podobne tematy do mojego ale nie znalazłem z nich odpowiedzi na moje pytanie.

    Do rzeczy: Pacjent to A6 C6 2.7 TDI, zawieszenie poneumatyczne. Wymieniałem miech prawy tył gdyż był nieszczelny i auto potrafiło opadać po kilku dniach, dodatkowo wymieniłem pierścień w kompresorze i uszczelki. Złożyłem wszystko, kompresor ładnie pompował auto zaczęło się podnosić po chwili usłyszałem stuk, stwierdziłem, że miech się ułożył kompresor jeszcze chwile pompował po czym wyskoczył błąd Błąd 02646 - Plausibility of level control system.
    Chciałem przeprowadzić adaptacje, kasuje błąd, zaczynam adaptacje w kanale 1, kompresor się nie załącza i po chwili przerywa adaptacje jednocześnie wywalając znowu ten sam błąd.

    Teoretycznie wszystko jest szczelne, czujniki sprawne bo widzą prawie idealne wartości. Kompresor podczas testu elementów się załącza.
    Ma ktoś jakiś pomysł?
     
  2. Romuald-f

    Romuald-f Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    6-05 16
    Postów:
    543
    Docenione treści:
    253
  3. Maceek16

    Maceek16 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    3-04 19
    Postów:
    46
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Podedwórze
    Dokładnie tak robię. Już przy kanale 1 po 10-15 sekundach przerywa adaptacje. Nie raz robiłem adaptacje w audi i nigdy nie było z tym problemu nawet gdy jest nieszczelność niewielka w układzie to i tak przechodzi adaptacje.
     
  4. Mengog

    Mengog Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    9-09 15
    Postów:
    368
    Docenione treści:
    24
    Miasto:
    Jelenia Góra
    masz oryginalnego vcds'a? bo jak ryż to tak bywa
     
  5. Maceek16

    Maceek16 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    3-04 19
    Postów:
    46
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Podedwórze
    No właśnie ryż :/ ale wcześnie ładnie szło na nim. Próbowałem tez launchem i ta sama sytuacja.
     
  6. ostry957123

    ostry957123 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    17-10 14
    Postów:
    231
    Docenione treści:
    4
    Miasto:
    Kalisz
    Witam. Podepnę się do postu ten sam samochód ktoś wymienił moduł wabcoo i nie można zrobić adaptacji. Auto się podnosi a w vcds cały czas pokazuje Czekaj i nie ma możliwości wpisania wysokości. Czujniki poziomu ok. Zapisana jest w każdym kole wartości 0. W pamięci zapisane brak nastaw podstawowych. Vcds robione i vpecker w obu to samo.
     
  7. Maceek16

    Maceek16 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    3-04 19
    Postów:
    46
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Podedwórze
    No to u mnie identyczne sytuacja bo w adaptacji tez w wartościach widzi 0
     
  8. ostry957123

    ostry957123 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    17-10 14
    Postów:
    231
    Docenione treści:
    4
    Miasto:
    Kalisz
    Gadałem wczoraj z znajomym i mówił mi że moduł wabcoo do wymiany. Też miał taki przypadek. Ja będę dziś zamawiał
     
  9. Maceek16

    Maceek16 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    3-04 19
    Postów:
    46
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Podedwórze
    Myślisz ze padł by podczas wymiany kompresora?
     
  10. ostry957123

    ostry957123 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    17-10 14
    Postów:
    231
    Docenione treści:
    4
    Miasto:
    Kalisz
    Nie raczej nie wydaje mi się. A podczas adaptacji nie przegrzewa ci się kompresor. Jak się przegrzewa to zatrzymuje adaptacje i wywala błąd w pamięci od temperatury.
     
  11. Maceek16

    Maceek16 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    3-04 19
    Postów:
    46
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Podedwórze
    No właśnie teraz nawet się kompresor nie załącza podczas adaptacji.
     
  12. ostry957123

    ostry957123 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    17-10 14
    Postów:
    231
    Docenione treści:
    4
    Miasto:
    Kalisz
    Sprawdź bezpiecznik 40a znajduje się w skrzynce na podszybiu od pasażera strony
     
  13. Maceek16

    Maceek16 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    3-04 19
    Postów:
    46
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Podedwórze
    Sprawdzę, ale kompresor w teście z kompa się załącza.
     

Użytkownicy odwiedzili tę stronę szukając:

  1. a6 c6 adaptacja zawieszenia