• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

adapter kasera do radia phillips z renault megane

Shady23

Nowy
Punktów
0
Cześć, kupiłem adapter kasete do mojego radia phillips w renault megane z 1997 roku http://obrazki.elektroda.net/36_1231147539.jpg
Podłaczyłem telefon do adaptera. Włozyłem kasete. Cały czas było przewijanie kasety, non stop i nie grało .
Dopiero gdy wcisnąłem przypadkowo oba przyciski przewijania naraz (te po prawej od kasety) muzyka z mojej komórki zaczeła grac na głosnikach.
Czy ktoś ma jakis pomysł co zrobić aby to działało bez wciśnięcia tych przycisków przewijania ?
Nie wiem zabardzo jak działa takie radio i ten adapter, aczkolwiek chodziłem do technikum elektronicznego i ewentualnie mogłbym sprobować rozebrac to radio i cos tam zrobić. Ale sam nie jestem w stanie wymyślić co : D
Jesil ktoś ma pomysł to bardzo proszę : D

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Adapter ma wbudowaną głowice identyczną jak ta do odtwarzania taśmy magnetofonowej

Po włożeniu kasety adaptera magnetofon ma po prostu zacząć odtwarzać kasetę

Sprawdź czy działa poprawnie na zwykłej kasecie i zwróć uwagę czy przewód z adaptera nie powoduje uniesienie kasety w napędzie ( ma swobodnie opaść na rolki ) i rozpocznie się normalna praca magnetofonu czyli odtwarzanie (mankamentem jest ciągłą praca rolek magnetofonu i jakość nie powala)

Do góry Bottom