• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

akumulator po taniości

mathiass

SuperMechanior
Punktów
151
Hej, jakie baterie z najniższej półki polecacie, jeśli klient uprze się że ma być najtanszy? Zazwyczaj brałem "hartowskie" i nie miałem z nimi problemów, może raz reklamacja.... Jak patrze to teraz "cars" ma najlepszej cenie furye, następnie starlinek z elitu....

Ostatnia edycja:

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
941
Miasto
PGS
Furya i cartechnika jesli chodzi o taniość . W innej hurtowni maxgear . Nie mialem reklamacji na zadne z tych marek .

matus1014

SuperMechanior
Punktów
165
Hej, jakie baterie z najniższej półki polecacie, jeśli klient uprze się że ma być najtanszy? Zazwyczaj brałem "hartowskie" i nie miałem z nimi problemów, może raz reklamacja.... Jak patrze to teraz "cars" ma najlepszej cenie furye, następnie starlinek z elitu....
Furye non stop montujemy . Jak klient chce coś lepszego to bierzemy te carsowe niebieskie. Jak klyient premium to yuase ,od niedawna w carsie najwyższa półka

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1307
może nie najtańsze: banner

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3314
Miasto
PZ
Wertteile są ok ale prawdę mówiąc każdy jest dobry jeśli jest świeży, polecam zakupić tester sprawności, ja mam taki mały żółty autool bt 360, każdy jeden akumulator nowy sprawdzam bo zdarzały się leżaki magazynowe mające 50% soh

Alpari

SuperMechanior
Punktów
130
Miasto
Dąbrowa Górnicza
alpari.auto.pl
Bardziej zależy do czego ten akumulator. Jak do czegoś w rodzaju Merca S czy BMW 7 to raczej należy sobie odpuścić dolną półkę. Ale do np. Polo golasa pchać Bannera w najlepszej wersji to rozrzutność.

Dobrze spisują się ukraińskie Megatexy. U nas w hurtowni występują pod marką Viking lub A-mega. Są w bardzo dobrej cenie i jakościowo są ok. A górna półka Banner, Yuasa, Moll.

zdarzały się leżaki magazynowe mające 50% soh
I to jest podstawa. Niestety producenci znaleźli sposób, żeby większość ludzi nie potrafiła określić daty produkcji akumulatora. Na szczęście są tabele kodów i można to odszyfrować.

mathiass

SuperMechanior
Punktów
151
Dziekuje za odpowiedzi. Wiadomo, ze do lepszych nie montuje tanich ale i tak zdarzaja sie tacy, ktorzy maja drogie auto, a chca montowac wszystko co najtansze... A z testowaniem to wiadome, dotalem kilka "smieci" z hurtowni, mam autela bt608 - jak klient dostaje jeszcze wydruj to jest w skowronkach

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3314
Miasto
PZ
Dokładnie amega, mam w swoim pojeździe piątkę, tam są płyty odlewane a nie cięto ciągnione jak zazwyczaj:) warto obejrzeć kanał mr akumulator, chociaż pod jednym z filmów ktoś się wypowiedział na temat mojego egzemplarza że może nie być ich produkcji bo mieli w pewnym okresie problemy związane z wojną na Ukrainie

Do góry Bottom