• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Alarm steeli men ht-100

Grzes76

Początkujący
Punktów
3
Witam
W moim sharanie zamontowany jest auto alarm Steeli men HT-100 z pilotem czteroprzymiotnikowym (znalazłem podobny na allegro.. http://allegro.pl/alarm-samochodowy-caly-zestaw-czujnik-syrena-fv-i2320020344.html ), centralka działa i tylko w sumie tyle , chciałbym podpiąć jeszcze do niego jeszcze syrene czujnik wstrząsowy i oczywiście czujniki drzwi i klapy. Moja prośba czy jest do tego jakaś instrukcja montażu żeby czegoś nie skopać.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3314
Miasto
PZ
jesli kupiles nowy alarm to masz do niego schemat a jesli potrzebujesz schemat kabli sharana to podaj więcej info o silniku, roczniku itp

Grzes76

Początkujący
Punktów
3
właśnie że kupiłem niedawno to autko z zamontowanym takim alarmem i chciałbym wykorzystać w pełni jego możliwości. Jakiś opis przewodów do podobnego alarmu znalazłem na necie może miernikiem jakoś to da się rozpracować ale instalacja w tym aucie to naprawdę czarna magia. A jak możesz jakiś schemat instalacji podać byłbym baaaaardzo wdzięczny. Moje autko to sharan 95r 2,0 benzyna 8v 115km , 6el szyb, klimatronik.

Grzes76

Początkujący
Punktów
3
wracając do tematu tego alarmu steeli men czy da się jakoś zmienić czas wystawienia sygnału przez to urządzenie na krótszy bo z domykaniem okien to fajny bajer ale jak otwieram pilotem auto otwierają się przy okazji wszystkie okna, wpiąłem się pod A24 i A8 patrząc na schemat.

Do góry Bottom