• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Alternator renault modus

grzegorz321

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Poznań
Witam wszystkich
Potrzebuję pomocy odnośnie alternatora do Renault Modus 1.2 benzyna
Renault Modus 1.2 - Czy wymiana regulatora napięcia w alternatorze pomoże?

Mam problem tego typu i już rozsypał mi się fizycznie łożysko i komutator zamówiłem po regeneracji inny egzemplarz, okazało się, że, błędnie przysłali mi o innych numerach i po założeniu nie kontaktuje się z komputerem, nie ma komunikacji, problem jest taki, że napięcie jest 13.4 ,13 .5 zamiast 14,4 tak jak było poprzednio czy mogę do tego zamówionego przełożyć regulator napięcia od sztuki, która się rozpadła oryginalnej czy zadziała mi to prawidłowo i będzie kontaktowało się z komputerem, proszę o pomoc ten alternator, który przesłano to
Renault Modus 1.2 - Czy wymiana regulatora napięcia w alternatorze pomoże?
AI: Czy możesz podać numery części oryginalnego alternatora i tego, który zamówiłeś?
TG9B042
2543509B.
Valeo.
To orginalny z mojego auta,
Zakupiony to:
TG15C128
2605121A
Valeo
Gość od którego kupiłem nie chce zwrotu twierdzi ,że coś popsułem i zwrotów nie ma na elektronikę.
Dlatego pruba desperacji zamiany
Proszę o pomoc
Komunikat o brak komunikacji z komputerem

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1263
błędnie przysłali mi o innych numerach
Gość od którego kupiłem nie chce zwrotu twierdzi ,że coś popsułem i zwrotów nie ma na elektronikę.
jesteś fajnym klientem...
otrzymałeś inny towar niż zamówiłeś i zapłaciłeś a gościu mówi ci, że nie bo nie

Dlatego pruba desperacji zamiany
no to dopiero będziesz miał problem ze zwrotem, bo rozebrałeś.

grzegorz321

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Poznań
Byś zrobił na moim miejscu kupiłbyś nowy alternator czy próbował zrobić z tego co już masz żeby działał......

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1263
Byś zrobił na moim miejscu kupiłbyś nowy alternator czy próbował zrobić z tego co już masz żeby działał......
po pierwsze zwróciłbym alternator który masz. jeżeli otrzymałeś inną część niż zamówiłeś to nie opierałbym się o jakąś gwarancję tylko zastosowałbym niezgodność towaru z umową. i miałbym naprawdę głęboko co twierdzi sprzedawca.

dwa: do najbliższej hurtowni i kup nowy lub regenerowany alternator po numerze VIN lub po numerze wyciągniętej części

grzegorz321

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Poznań
Okej napisałem że właśnie tak zakupiłem podałem numery WIN podałem numer części podałem zdjęcie z alternatora i taki alternator mi przysłano i gość stwierdził tenco regeneruje że ,nie ma zwrotów bo nie wiadomo co ja z tym Alternatorem robiłem pisałem dzwoniłem i nic nawet zablokował mój numer

Do góry Bottom