To znaczy na jakie ?czy można zamienić na "zwykłe"?
np gazowo-olejowe lub gazowe,To znaczy na jakie ?
Jest drogie, dlatego ze trzeba kupic i wymienic caly system, nie ma w oficjalnej sprzedazy poszczegolnych nowych elementow - tak zostalo to zaprojektowane i wymyslone przez firme Yamaha.Witam serdecznie
Czy ktoś z Państwa miał problem z amortyzatorami hydraulicznymi w PEUGEOT 3008? Autko z 2010 roku, czy można zamienić na "zwykłe"? Może ktoś to już robił i pomoże troszeczkę, bo nowe niestety baardzo drogie![]()
Dziękuję bardzo za odpowiedźJest drogie, dlatego ze trzeba kupic i wymienic caly system, nie ma w oficjalnej sprzedazy poszczegolnych nowych elementow - tak zostalo to zaprojektowane i wymyslone przez firme Yamaha.
W takim aucie z silnikiem 2.0 system dynamic roll control (bo tak sie to nazywa) byl montowany zawsze, w autach z silnikami 1.6 - opcjonalnie.
Nie wiem jaki silnik jest w tym aucie ani z jakiego kraju pochodzi oryginalnie ten samochod, ale tak czy inaczej najlepiej jest szukac "zwyklych" zamiennikow jak do wersji 1.6 z silnikiem benzynowym. Oczywiscie system DRC musi zostac zdemontowany, ale plus tego jest taki ze nie ma tam zadnej elektroniki, wiec samochod i tak tego nie rozpozna.
Niestety w moim autku muszą być amortyzatory oryginalne, więc niestety "płać i płacz" :-(Witam serdecznie
Czy ktoś z Państwa miał problem z amortyzatorami hydraulicznymi w PEUGEOT 3008? Autko z 2010 roku, czy można zamienić na "zwykłe"? Może ktoś to już robił i pomoże troszeczkę, bo nowe niestety baardzo drogie![]()
Witam, czy wystarczy wymienic tylko amortyzatory, czy równiez belkę, mocowania , sprężyny itd, taką opinię dostałamWymieniaj na zwykłe. Nie czuć różnicy.
Pytam, bo taką informację dostałam, ze jeśli chce wymienić amortyzatory hydrauliczne na 'zwykłe" musze wszystko wymienic, zwłaszcza, że mam dach panoramicznyZależy czy na belce są wyrechane tuleje to można by było wymienić ale cała belkę? Chyba nie było by potrzeby .. co do amorów jak już komplet to komplet ..
Czy w peugocie 3008 też? Jeśli tak to na jakie? Na co zwrócić uwage bo juz normalnie zgłupiałamWymień na zwykłe. Robiłem to nie raz stałym klientom i nie zauważyli różnicy poza tą w portfelu.
No niestety i dlatego szukam rozwiązania, tylko większosc speców zaleca wymianę na oryginały , nawet szukając po numerze vin nie ma zamiennikówW tych p.#####ch czasach ,różnica w portfelu bardzo się liczy ...
Jestem totalnym laikiem i dlatego szukam pomocy3008, 2.0HDi kyb 345085 albo sachs 315 853. Tu nie ma za bardzo nad czym filozofować.
Pytałam kilku i nawet speca od peugotów i wszyscy zgodnie chórem - oryginałyZaprowadź jakiemuś mechanikowi ( wystarczy średnio ogarnięty) i do południa Ci ogarnie.
Pytałam kilku i nawet speca od peugotów i wszyscy zgodnie chórem - oryginały![]()