• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
58
Miasto
Rzeszów
Z tymi parkingami tak jest u nas. Co z tego, że za darmo się możesz odlać i umyć ręce jak współczesny homo sapiens, jak wchodzisz do środka, a tam, mówiąc wprost, WALI gorzej niż w niesprzątanej oborze. Choć z tym sprzątaniem to też różnie bywa, jak są jakieś mało uczęszczane MOP-y, to chyba dopiero jakby ktoś tam bombą wszystko wysadził, to by się zainteresował. Wstyd wejść czasem.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3041
Miasto
PZ
Jest taki jeden MOP koło Świebodzina ... Jest to duży DARMOWY parking dla między innymi ciężarówek na trasie S3.

Zdjęcia - z prawej i lewej kabiny toalety. Zdjęcia zapachu nie oddadzą. MOP jest codziennie czyszczony rano. Nie mówię, że wszyscy, ale większość to faktycznie bydło, bez krzty kultury.
Przed zrobieniem zdjęcia spuściłem jeszcze wodę... bo pływał tam chamski wielki "klocek" - co i tak nic nie dało... kibel zapchany na amen. Wyświetl załącznik 49482 Wyświetl załącznik 49481
Nie wiem co ma wspólnego jazda osobowym z obsranym kiblem?

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1800
Miasto
Kaczory
To jest huy. Wejdźcie do babskiego kibla. Tam jest dopiero kongo.

nanab

SuperMechanior
Punktów
434
Miasto
Bydgoszcz
Czego się spodziewać po "ludziach" których największym życiowym osiągnięciem było zdobycie prawa jazdy.
Z tymi parkingami tak jest u nas. Co z tego, że za darmo się możesz odlać i umyć ręce jak współczesny homo sapiens, jak wchodzisz do środka, a tam, mówiąc wprost, WALI gorzej niż w niesprzątanej oborze. Choć z tym sprzątaniem to też różnie bywa, jak są jakieś mało uczęszczane MOP-y, to chyba dopiero jakby ktoś tam bombą wszystko wysadził, to by się zainteresował. Wstyd wejść czasem.
Lepiej walić w gacie, mniej będzie śmierdziało niż po wyjściu z takiego kibla :D

Drugi2

SuperMechanior
Porady
3
Punktów
727
Czego się spodziewać po "ludziach" których największym życiowym osiągnięciem było zdobycie prawa jazdy.

Szczególnie ci starsi. Prawo jazdy praktycznie dostawało się w wojsku, nie zdawało. trzeba było być naprawdę wybitnym idiotą, żeby nie zaliczyć wojskowego prawka.

Podobnie jak taksówkarze poprzedniego pokolenia. To, że auto nieświeże, że nie pomógł wsadzić walizek do bagażnika to szczegół. nawet nie wysiadł z kabiny, tylko klapę odbezpieczył. na moją wyraźną prośbę wysiadł i sprawdził i zamknął bagażnik. jak zapinałem pasy to do mnie z pretensjami, że to taksówka, że nie muszę i żeby nie zapinać bo się zużywają. pomijam jazdę na około wokół miasta a nie normalną, krótszą trasą.

1685361658770.png

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1582
Miasto
Koszęcin
Arni jazda samochodem ma dużo wspólnego z kiblem. Pamiętam jak mi na autostradzie przy 50km/h rozerwało oponę. Szurali my jak bobslejem przez 300 metrów. Chłop z.ktorym jechałem po auto dyskretnie ściągnął majty i je wyrzucił

pawcar

SuperMechanior
Punktów
887
Miasto
Manchester
@arni_poznań zazwyczaj w 90% - to po porannej toalecie tirowców tak właśnie wyglądają kible. Zdjęcia zrobione były około 6:30, gdzie ruch osobowych jest marginalny.

rausman

SuperMechanior
Punktów
25
Nie wiem czemu ostatnio jest taki ogromny hejt na kierowców zawodowych. Fakt jest trochę dziczy wśród kierowców, ale to dotyczy głównie kierowców ze wschodu, natomiast nasi drajwerzy dostają za to po głowie. No... też dokładają się do tego kierowcy lokalni, którzy jeżdżą całe życie pod jednym zakładem wokół komina. Ale to nie znaczy, że cała dana grupa społeczna jest odpowiedzialna za całe zło co się dzieje. To co na parkingach z kiblami się dzieje, to kiedyś tego nie było, bo nie było tylu wschodnich kierowców.
Wysuwam wnioski, że ludzie przelewają swoje frustracje życiowe na daną grupę społeczną. Dzisiaj tirowcy, jutro nauczyciele, później drogowcy...

347121124_155878707299786_5333043622846634171_n.jpg

nanab

SuperMechanior
Punktów
434
Miasto
Bydgoszcz
Będą się wyprzedzać nielegalnie, może raz abo dwa, głód przyciśnie po opłaceniu mandatów to spokornieją.
Nie wiem czemu ostatnio jest taki ogromny hejt na kierowców zawodowych.
Tak samo niezrozumiały hejt na pedofili, no są jakieś zwierzęta wśród nich krzywdzące dzieci, ale to przypadki 1 na milion, poza tym nie można się wyżywać na całej grupie przez jakieś swoje życiowe frustracje.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3041
Miasto
PZ
blinking trailer park boys GIF

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1582
Miasto
Koszęcin
W Austrii chyba obowiązuje zakaz wyprzedzania się ciężarówek. Często tam bywam i właśnie to zwróciło moją uwagę. W PL już parę razy goliłem trawę ale to raczej moja wina bo jechałem o 5 km za szybko

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
58
Miasto
Rzeszów
Nie wiem czemu ostatnio jest taki ogromny hejt na kierowców zawodowych
Pewnie dlatego, że spora ich część jeździ, jakby bujali się osobówkami. Jakoś ze dwa tygodnie temu prawie typowi naczepę ściąłem, bo sobie wyjechał z podporządkowanej i toczył się jak wózkiem sklepowym, widząc, że lecę na niego autobusem. Ja po hamplach, palec na klakson, a typ zero reakcji, jak naćpany. I takie sytuacje na drogach generalnie mam właśnie z tirowcami.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
887
Miasto
Manchester
Tak się moje życie potoczyło, że jeździłem teraz 2.5 miesiąca TIREM po tej właśnie drodze w PL, wuja stracił prawo jazdy za punkty, sytuacja dla niego - być albo nie być, więc trzeba było pomóc.

Wiem co piszę, nie mówię, że wszyscy, ale duża część to bydło. A kwestia wyprzedzania Tir tira rozbija się, nie o wyprzedzającego a WYPRZEDZANEGO, który gdyby miał trochę oleju w głowie - naciska hamulec na sekundę, rozłącza tempomat na 10 sekund, daje się wyprzedzić i leci dalej pod odcinkę ... I to ci wyprzedzani to w większości debile.

Tutaj jest pies pogrzebany.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3041
Miasto
PZ
naciska hamulec na
O to to to myślę że oni nauczą się jeździć i myśleć jeden o drugim z czasem bo poprostu inaczej się nie da, wyłapią kilka mandatów i się nauczą, chociaż teraz jak sobie pomyślę o mandatach, które wzrosły kilkukrotnie i to nie powstrzymało debilów na drogach :D ale może z tirowcami będzie inaczej bo to ich źródło zarobku

Burak

SuperMechanior
Punktów
27
Miasto
Wieś
Jeździłem kiedyś dużo Polska Niemcy, za granicą spokojniej się jeździło . W Polsce cebulaki jak by im hamulce puszczały . Prawie wszystkie chore sytuację miałem po naszej stronie granicy.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
3
Punktów
727
W Austrii chyba obowiązuje zakaz wyprzedzania się ciężarówek. Często tam bywam i właśnie to zwróciło moją uwagę. W PL już parę razy goliłem trawę ale to raczej moja wina bo jechałem o 5 km za szybko
w austrii to nawet nie można mieć kamerki w samochodzie

nanab

SuperMechanior
Punktów
434
Miasto
Bydgoszcz
WYPRZEDZANEGO, który gdyby miał trochę oleju w głowie - naciska hamulec na sekundę, rozłącza tempomat na 10 sekund, daje się wyprzedzić i leci dalej pod odcinkę ... I to ci wyprzedzani to w większości debile.
Ale zwalniając traci cenne km/h, te same o które walczy inny tirolot wyprzedzając go przez 10 minut. A jak zwolni chociaż o 1km/h to nie zdąży dojechać do domu.
Pedofilia (stgr. παῖς paîs, dop. παιδός paidós „dziecko”, φιλία philía „miłość”) – rodzaj parafilii: stan, w którym głównym lub wyłącznym sposobem osiągania satysfakcji seksualnej jest kontakt z dziećmi w okresie przedpokwitaniowym lub wczesnej fazie pokwitania.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
887
Miasto
Manchester
@nanab - nie do końca jest tak jak mówisz. Różnica 1-2 km/h na prędkości maksymalnej OK, z tym, że jadąc za wolniejszym tirem - musisz jechać WOLNIEJ od niego i różnica robi się już około 5 km/h - trzeba zachować odstęp przed poprzedzającym pojazdem, chyba, że cie wkurwia to wtedy na zderzaku siedzisz :D , ale to już inna historia.

5km/h x 9 godzin daje dam już 45 km a to jakieś realne 40 minut czasu jazdy z dostępnych 9 godzin w całym dniu.
Jest to już bardzo dużo.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1800
Miasto
Kaczory
Rozwiazani jest jedno. Pościągać kagańce.

Do góry Bottom