• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Astra F- alarm SEO, nie odpala

Baniel

SuperMechanior
Punktów
6
Miasto
Olsztyn
Jest taki problem. Podłączałem do radia wzmacniacz, co wiązało się z przeciągnięciem kabli do radia. Po złożeniu radio gra i w tym zakresie jest wszystko w porządku. Problem pojawił się przy próbie odpalenia. Nie odpalił. Wiążę to z przeciąganiem kabli i ruszeniem alarmu.
Co sprawdziłem dotychczas.
-Alarm działa tj. włącza się, uzbraja, zamyka, otwiera, rozbraja. Alarm to SEO, Prawdopodobnie Delhin, bo w tamtych czasach ASO to montowało.
-iskra na aparat jest zarówno na włączonym jak i wyłączonym alarmie, stąd wnoszę, że alarm ewentualnie steruje np. pompą paliwa.
-wstępnie przestrzeliłem przewody od alarmu i nie zauważyłem by się coś rozłączyło.
-komputerem sprawdzony. Immo się rozbraja, błędów nie ma.

Wczoraj o 23 wymiękłem i zostawiłem rozbebeszony samochód, dziś muszę to zrobić.

Wiecie może co fabrycznie odcinał ten alarm, ewentualnie w którym miejscu? Gdzie ewentualnie szukać przyczyny?

Nie wykluczone, że to zbieg okoliczności, że się wysypało przy okazji.

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
679
Miasto
NS
A przy razruchu pracuje pompa?

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Usuń przekaźnik odcinający zasilanie pompy paliwa, za plastikiem przy słupku pasażera.

Baniel

SuperMechanior
Punktów
6
Miasto
Olsztyn
Ogarnąłem temat. Ubity był przekaźnik w alarmie wyłączający pompę. Wlutowany nowy i działa. Trochę na zaś bo kto by się połaszczył na astrę I :)
dzieki za zainteresowanie.

Do góry Bottom