• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Astra J 1.6 turbo przewód oleju skrzynia

KaRoL_J

Początkujący
Punktów
0
Astra J 1.6 turbo poszukuję przewodu olejowego od skrzyni automat. Przewód łączy skrzynię z chłodnicą oleju. Nr GM626OM - jest to na wzór tego z linku: https://www.ebay.co.uk/itm/304736324931
Być może ktoś z Państwa ma i mu zalega chętnie przygarnę gdyż u mnie zaczął się pocić.
Pozdrawiam

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1544
oczywiście nie za darmo. W serwisie, cena zwala z nóg.
z ciekawości- ile?

Zastanawiam się czy przerobienie (zakucie od nowa przewodu) zda egzamin.
ja mam niedaleko zaprzyjaźniony "sklep dla rolników" i kilka razy korzystałem z takich usług. w polsce, przy ciężarówkach, wielokrotnie dorabiałem najróżniejsze węże w firmie zajmującej się hydrauliką siłową. jeżeli jest tam kumata osoba to nie ma problemu.

KaRoL_J

Początkujący
Punktów
0
z ciekawości- ile?
Pan z serwisu powiedział że taki mają na zamówienie koszt na dzień dzisiejszy ok. 549,00.
Stanowczo odpada.

Mam jedną firmę w okolicy gdzie zrobią takie zakucie. Koszt ok 70 zł.

Różnica jest .

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1544
550 normalna cena
rzeczywiście, to nie jest najwyższa z możliwych. ale to nie jest normalna cena.

po prostu już się przyzwyczailiśmy, że tak koncerny wyceniają sobie części.
tak, wiem, że logistyka, woreczek, prowadzenie katalogu online kosztuje. ale za "wąż" wykonany z 2 kawałków metalu i gumy to moim zdaniem i tak ciągle sporo.

Devias

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
34
Ale co tu porównywać zakucie kawałka przewodu za 70zł do wykonania całego przewodu, który zakładasz i zapominasz o temacie.
To tak jak porównać butelkę wody w sklepie za 3zł za 1L, a wodę z "kranu" za 0,006 zł za 1L, można zawsze nalać ponownie do butelki, to i to będzie spełniać swoje zadanie.
Woda z kranu będzie ile ? 500 razy tańsza od butelkowanej ?, a przewód ile ? 8 razy ?

Do góry Bottom