1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Audi 80b4 kręci ale nie chce odpalić na benzynie silnik 2.0 115

Dyskusja w 'Pytanie do mechanika' rozpoczęta przez użytkownika Audi babcia 80b4, 8-01 19.

?

Audi 80 b4 2.0 115km nie chce odpalać na benzynie gdy jest zimy silnik odpalam awaryjnie na gazi

Ankieta zostanie zamknięta dnia 20-01 19 o 9:19.
  1. Kocham to autko i potrzebuję pomocy

    1 głos(ów)
    50,0%
  2. Kocham to autko i potrzebuję pomocy

    2 głos(ów)
    100,0%
Możesz zaznaczyć kilka odpowiedzi.
  1. Audi babcia 80b4

    Audi babcia 80b4 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    8-01 19
    Postów:
    4
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Konin
    Odpala awaryjnie na gazie
     
  2. bobsley6

    bobsley6 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    20-02 17
    Postów:
    63
    Docenione treści:
    12
    Miasto:
    Wrocław
    Podstawa swiece , kopułka , palec i przeowdy WN . Dalej idac tym tropem to czujnik temperatury , dalej idac to eliminacja nieszczelnosci w układzie dolotowym , kontrola cisnienia w układzie paliwawowym , kontrola działąnia przepływomierza (pomiary) , weryfikacja wszystkich czujników ......... itp ........
    A teraz co zostało zrobione ??
     
  3. Jarzi

    Jarzi SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    21-04 17
    Postów:
    2 397
    Docenione treści:
    588
    Miasto:
    Kaczory
    Skoro na gazie chodzi to układ zapłonowy bym na razie odpuścił.
    Paliwo dochodzi?

    Te stare trychiny dużo nie potrzebują żeby odpalić :D
     
    Giemza lubi to.
  4. motorynka

    motorynka Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    22-05 16
    Postów:
    109
    Docenione treści:
    24
    Miasto:
    Mława
    pierwszy pomiar to ciśnienie paliwa od tego bym zaczął
     
  5. XMARIO

    XMARIO Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    25-10 18
    Postów:
    638
    Docenione treści:
    641
    Miasto:
    Mazowieckie
    Oglądał ktoś przepływke?
     
    logan124 lubi to.
  6. Jarzi

    Jarzi SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    21-04 17
    Postów:
    2 397
    Docenione treści:
    588
    Miasto:
    Kaczory
    Bez przeplywki też będzie chodził. No chyba że info z kosmosu podaję.
     
  7. XMARIO

    XMARIO Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    25-10 18
    Postów:
    638
    Docenione treści:
    641
    Miasto:
    Mazowieckie
    Z wyłamaną klapą przepływki nie będzie odpalał na benzynie.
     
    logan124 lubi to.
  8. Jarzi

    Jarzi SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    21-04 17
    Postów:
    2 397
    Docenione treści:
    588
    Miasto:
    Kaczory
    Czekaj, czekaj, tam jest KE-jet czy mpi?
     
  9. XMARIO

    XMARIO Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    25-10 18
    Postów:
    638
    Docenione treści:
    641
    Miasto:
    Mazowieckie
    Tam jest niedostępny obecnie przepływomierz Bosch, który po strzale z gazu ulega uszkodzeniom mechanicznym
    W używkach toto kosztuje 3/4stówki. Na gazie będzie chodził i bez tego, a na benzynie nie.
     
    logan124 lubi to.
  10. Jarzi

    Jarzi SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    21-04 17
    Postów:
    2 397
    Docenione treści:
    588
    Miasto:
    Kaczory
    To już wiem co tam siedzi.
     
  11. komar200

    komar200 SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    25-01 16
    Postów:
    1 938
    Docenione treści:
    701
    Miasto:
    grudziadz
    Możliwe że pompa paliwa się skończyła .
     
  12. Audi babcia 80b4

    Audi babcia 80b4 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    8-01 19
    Postów:
    4
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Konin
    Screenshot_20181211-005843_Samsung Internet.jpg 20181213_130136.jpg Screenshot_20181211-005843_Samsung Internet.jpg 20181213_130136.jpg Screenshot_20181211-005843_Samsung Internet.jpg Screenshot_20181211-005843_Samsung Internet.jpg
    Właśnie o to chodzi że to nie jest pompa
     
  13. Jarzi

    Jarzi SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    21-04 17
    Postów:
    2 397
    Docenione treści:
    588
    Miasto:
    Kaczory
    To napisz co jest sprawdzone i ustalone. Diagnostykę też idzie tam jakaś zrobić.
     
  14. Diagbox10

    Diagbox10 SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    5-04 18
    Postów:
    4 091
    Docenione treści:
    502
    Miasto:
    trasa lublin siedlce
    Hehe polacz sie z nim

    swiece i kopulka i caly uklad zaplonowy przy odpalaniu awaryjnym na gazie?
    hehe

    Odlacz gaz i sprobuj odpalic.
     
  15. Jarzi

    Jarzi SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    21-04 17
    Postów:
    2 397
    Docenione treści:
    588
    Miasto:
    Kaczory
    Gdzieś jeszcze mam przejściówkę że starych 2u pinowych 2uch wtyczek na obd2
     
  16. komar200

    komar200 SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    25-01 16
    Postów:
    1 938
    Docenione treści:
    701
    Miasto:
    grudziadz
    Ja mam gniazdo obd2 dorobione z przewodami na końcu z wsówkami ,na wypadek ,,w.
     
  17. Diagbox10

    Diagbox10 SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    5-04 18
    Postów:
    4 091
    Docenione treści:
    502
    Miasto:
    trasa lublin siedlce
    A ja mam obd z kablami ktore wtykam gdzieś
     
  18. XMARIO

    XMARIO Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    25-10 18
    Postów:
    638
    Docenione treści:
    641
    Miasto:
    Mazowieckie
    Przecież tam nie ma kopułki ani palca. Też mam przejściówkę i co z tego, jak hooy z tego wynika.
    Takie starocie trza niestety diagnozować manualnie, tak jak Edison żarówkę.

    Hooy tam z Audi. Ciekawe co ma we łbie koleś który wali se foty z tym Audi.
     
    Ostatnio edytowano: 8-01 19
    WOODOO i logan124 lubią to.
  19. komar200

    komar200 SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    25-01 16
    Postów:
    1 938
    Docenione treści:
    701
    Miasto:
    grudziadz
    Niech ściągnie klemy z aku ,chyba ster potrzebuje reset , jak odpali to do gazownika.
     
  20. WOODOO

    WOODOO SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    25-08 14
    Postów:
    2 352
    Docenione treści:
    1 073
    Miasto:
    WWA
    Gość ma wyj...ne na jakieś wasze diagnostyki...:meh:
    Jemu się po prostu poj....ły strony w necie i zamiast na ,,mordoksiążkę,, to się tu zalogował...:D
    Chce się po prostu pochwalić, co to on nie ma... pewnie se co wieczór chodzi na nią popatrzeć, a potem przed snem 31012012223257-1009daffy.gif ...:p:D

    A i nie zapomnijcie wypełnić ankiety- jest na górze temat(to coś w stylu lajków:D):facepalm:
     
    arni_poznań i XMARIO lubią to.