1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Audi 8l brak biegów

Dyskusja w 'Pytanie do mechanika' rozpoczęta przez użytkownika CrasY, 9-07 20.

  1. CrasY

    CrasY Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    12-03 19
    Postów:
    40
    Docenione treści:
    2
    Witam.
    Cofałem dzisiaj pod domem i wrzuciłem jedynkę i chciałem ruszyć a tu tak jakby był luz samochód nie reaguje na biegi dodam że nic nie zgrzytło nie było nic słychać żeby to skrzynia...
    Chciałem ruszyć i był wbity trzeci bieg i na tym trzecim biegu dojechałem już domu.
    Ma ktoś jakieś pomysły?
     
  2. Stanisław 1946

    Stanisław 1946 Weteran Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    23-08 13
    Postów:
    5 419
    Docenione treści:
    880
    Miasto:
    Szczecin
    Skrzynia do remontu.
     
  3. CrasY

    CrasY Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    12-03 19
    Postów:
    40
    Docenione treści:
    2
    Lewarek chodzi luźno do przodu i to tyłu wcześniej nigdy nie było żadnych problemów ze skrzynią.
     
  4. Encore

    Encore Uczestnik

    Online
    Dołączył:
    6-03 20
    Postów:
    661
    Docenione treści:
    105
    Miasto:
    Częstochowa
    Otwórz maskę i zobacz czy z cięgna linka od zmiany biegu nie spadła. Ja jechałem kiedyś fiatem brava wrzuciłem 4 i luz. Otwieram maskę a tu linka spadła ( pęknięte gniazdo) a końcówka linki to taka kuleczka. Skleiłem poxipolem ( był to weekend) i jakiś czas jeździłem. Z czasem gniazdo do linki wymieniłem.
     
  5. CrasY

    CrasY Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    12-03 19
    Postów:
    40
    Docenione treści:
    2
    Czyli jak lewarek chodzi do przodu i tyłu i nie ma żadnego wyczuwalnego biegu to jest szansa że to nie skrzynia?
    Dziękuję za radę po południu jak będę w domu to sprawdzę.
     
  6. Encore

    Encore Uczestnik

    Online
    Dołączył:
    6-03 20
    Postów:
    661
    Docenione treści:
    105
    Miasto:
    Częstochowa
    Może a nie musi. Ja ci podpowiadam co u mnie bylo a sam to wykrylem po paru minutach. A objawy identyczne został bieg na 4 i lewarek luzy mial. Skleilem ciegno z linką i jakis czas hulalo potem wymienilem ciegno