• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi a2 przy mocnym skręcie w lewo słychać tarcie.

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Panowie, podpowiedzcie jeśli macie jakiś pomysł, przyjechała Pani i mówi że wjechała w kałuże i po tym skręcając mocno w lewo w prawym kole coś szoruje, audi a2 wsiadam i jadę skręcam i słyszę tę szorowanie (jakby felga obcierała o końcówkę drążka) wracam na podnośnik kręcę kołem i nic, w lewo i w prawo i cisza zdjąłem koło, zacisk na podnośniku na biegu zero dźwięku czyli tylko pod obciążeniem i tylko przy skręconym kole w lewo. Obstawiam łożysko lub przegub choć bardziej wydaje mi się że to może być łożysko, jutro rozbiorę pisate i tak już zamówiłem w hurtowni na jutro nową z łożyskiem, mimo wszystko pewny nie jestem, jakieś sugestie co jeszcze może powodować taki dźwięk? Co jeszcze sprawdzić przy rozbieraniu?

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Nie właśnie, to też sprawdzałem wszystko się ładnie trzyma i zero jakiegokolwiek śladu tarcia i przy max skreconych kołach jeszcze jest sporo luzu

Iredo

SuperMechanior
Punktów
72
Przełóż kola stronami. Może się z felgi owal zrobił.

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Koła wyważyłem odrazu po zdjęciu więc w nich nie ma problemu.

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Już ogarnięte, dziś Piasta zeszła a tam łożysko na złom... Szybka wymiana i działa oraz jeździ cichutko. Mimo wszystko miałem wątpliwości, bo tylko skręcając mocno w lewo było je słychać.

Hubcio15

Nowy
Punktów
0
Cześć mam identyczny problem jak Twoja klientka, przy skręcie w lewo słychać tarcie sprawdzałem i przegub i łożysko i to nie one. Też już nie mam pomysłów co to może być. Może rzucicie jakieś podpowiedzi bo ja to już nie mam pomysłów, cały weekend się męczyłem.

Do góry Bottom