• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A3 2002 brak kierunkow,dlugich,mijania i nawiewu.

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty
P

PogotowieSamochodoweUK

Witam, mam pacjeta jak wyzej.

Po poczuciu zapachu spalenizny zniknely swiatla dlugie (da sie mignac jedynie) kierunki (ale awaryjne dzialaja) mijania (ale kontrolka i zegary swieca) oraz nie dziala nadmuch (ale na climatroniku wszystko dziala niby).

Bezpieczniki cale, kabli popalonych brak, vag nawet jednego beledu nie pokazuje.....

I z tad zagadka:confused:

Czy mam dobre wrazenie ze nie obejdzie sie bez drapania deski?

GregorLen

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Małopolska
Obejrzyj płytę z przekaźnikami i bezpiecznikami, może być nadpalony konektor z przewodu prądowego w chodzący w płytę, trudno to zauważyć a tester nic nie pokaże. Miałem kiedyś podobny problem ale w Reno

P

PogotowieSamochodoweUK

Jutro bede drapal glebiej moze cos znajde.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
wychodzi na to że brakuje zasilania 30 na przekaźniki świateł i nawiewu, tylko nie mam schematu, może ktoś wrzuci z ELS-y

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
dla proby zmien zarowki :) zobacz czy są swiatla krotkie mialem dziwny przypadek w pasacie b5 do dzis nie wiem co spalilo na raz wentylator nawiewu swiatła krótkie a do tego przekaznik od kierunkow przekaznik byl razem z wlacznikiem awaryjnych one działały wtedy czasem a kierunki nie.

P

PogotowieSamochodoweUK

Rozwiazanie zagadki:

Upalila sie stacyjka, a dokladniej kabel pinu 7 o ile sie nie myle i caly styk ruchomy wewnatrz tej bialej puszeczki rozdzielajacej.

Po wymianie czesci kabli, kostki i tej puszki stacyjki wszystko zadzialalo wlacznie z centralnym z pilota ktory wczesniej przestal dzialac zanim zgasly swiatla i nawiewator.

Znalazlem to przez czysty przypadek robiac sobie miejsce na ogladanie wiazki pod deska rozdzielcza.

Do góry Bottom