• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A3 8V 2019r. 2.0 TFSI DHHA

Adam1480

Początkujący
Punktów
10
Witam, problem a autkiem, nie typowo coś.
Silnik 2.0 TFSI KOD DHHA
Wymieniłem FILTR powietrza, oleju i sam olej.

Przejechałem z 15 km, wyskoczył CHECK i błędy P0068 I P2279 .

Usunąłem błedy pojeździłem, błędy sie pojawily a pozniej znowu check. Poczytałem o odmie i zamówiłem, lecz wolę się jeszcze może tu upewnić ?

Dodaj filmik, co się dzieję po odkręceniu korka od oleju

LINK DO FILMIKU

voodo

SuperMechanior
Punktów
201
Odma sama z siebie raczej nie padła, pewnie ciągnie gdzieś lewe powietrze.
Do sprawdzenia obudowa filtra oleju, sprawdź czy jest dokręcona albo czy nie krzywo ją wkręciłeś.

Adam1480

Początkujący
Punktów
10
Odma sama z siebie raczej nie padła, pewnie ciągnie gdzieś lewe powietrze.
Do sprawdzenia obudowa filtra oleju, sprawdź czy jest dokręcona albo czy nie krzywo ją wkręciłeś.
Kolega twierdzi, że jest ok, że jakby krzywo wkręcił, to mówił, że kluczem bym raczej nie dociągnał.
we wtorek podjadę do niego, On jest mechanikiem, zobaczymy razem, a najwyzej odmę wymienię. Ale pierw sprawdze, to co mówisz ! :)
Byłem sprawdzić, odkręciłem osobiście, wszystko jest ok, wszystko gra, dodam, że jak przy włączonymi silniku podnosze bagnet, to zasysa powietrze, a jak odkręce korek od oleju, silnik dostaje wyzszych obrotów.

Wyszukałem na internecie, że dwa błędy takie były właśnie po zajechanej odmie, jutro wymienię i napiszę czy pomogło ! :)

voodo

SuperMechanior
Punktów
201
Oczywiście, może to być odma jak i to co napisałem wyżej.

Do góry Bottom