• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

AUDI A4 Avant Sport 2,0 TDI 150 PS. Szarpie przy ruszaniu.

Załuski Kamil

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lubaczów
Witam wszystkich. Jest od kilku dni w posiadaniu Audi A4 Avant B8. 02/2016r.
Samochód ma przejechane 102,500 kilometrów. Samochód podczas ruszania na pierwszym biegu lekko pod szarpuje gdy pedał jest już prawie przy samej górze. Po dłuższej jeździe gdy silnik i skrzynia są nagrzane szarpanie jest mocniejsze niż na zimnym silniku. W serwisie Audi nic nie znaleźli i twierdzą że sprzęgło jest w dobrym stanie. Po jeździe próbnej mechanik widział że samochód podszarpuje, ale powiedział że to nic poważnego;/ Normalnie gdy Wszystko jest sprawne to nie ma prawa szarpać.

Załuski Kamil

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lubaczów
Witam. Sprostuję trochę problem 1000 km jazdy. Zauważyłem że samochód szarpie tylko wtedy gdy jest włączony tryb jazdy dynamiczny. Na innych trybach szarpania nie ma. Najbardziej jest to odczuwalne na trybie dynamicznym.

Załuski Kamil

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lubaczów
Witam wszystkich. Problem szarpania się nie rozwiązał. Oddałem samochód do serwisu, wymienili cały środek w skrzyni biegów. Co najlepsze po naprawie nic się nie zmieniło.
Po przejechaniu 1500 kilometrów mam kolejny problem...
Mianowicie, na zimnym silniku słychać bardzo wyraźny stukot,rechotanie ze skrzyni biegów, po wciśnięciu sprzęgła rechotanie zanika,na ciepłym silniku tego nie słychać. Sprzęgło pracuje dobrze,nie ślizga. Miał ktoś z kolegów taki problem....?

Do góry Bottom