• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A4 B5 2.8 ACK+LPG 1997 rok.

KrystianCz

Początkujący
Punktów
0
Witam!
Mam duży problem…
Auto jak jest zimne odpala od strzała. Gdy pojadę do miasta zostawie go i odpalę ponownie samochód długo odpala, szarpie gdy jadę i dodaje gazu na postoju falują obroty na LPG tak samo. Nie wiem już co mam zrobić…
Wymieniłem: cewkę, świece, przewody zapłonowe, przepływomierz, przepustnice, rozrząd (na 100% okej robiony na blokadach) łańcuchy w klawiaturach z obu stron, ślizgi tak samo, czujnik evarp, wszystkie filtry powietrza paliwa oleju nowe. Doradźcie coś bo ja już nie wiem co robić…

Styber

SuperMechanior
Punktów
55
Odłączyć LPG, a następnie pojeździć kilkanaście km/zresetować adaptacje paliwowe i zobaczyć czy problem minie.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
Może się zalewa, zakręcić zawór w zbiorniku gazu i pojeździć na benzynie

KrystianCz

Początkujący
Punktów
0
Jak może go zalać podczas jazdy przy dość wysokich obrotach np 4/5 tys obrotów? Podczas testu jak jadę działa jak kangur. Jedzie jedzie zachłyśnie się i jedzie dalej. Jest to losowe nie regularne. Czasami częściej czasami przejadę cała drogę i jest okej.

KrystianCz

Początkujący
Punktów
0
Ktoś znałby powód dlaczego tak się dzieje? Wymieniłem czujnik wału i pompę paliwa dalej dzieje się to samo

KrystianCz

Początkujący
Punktów
0
Korekty paliwowe w normie?
Tak sprawdzane na kompie. Mapa ok
Automatyczne połączenie postów:

Podczas jazdy przy 3 tysięcy obrotach bez przerwy strzela z wydechu. Podczas ruszania problem szarpie autem raz i jedzie normalnie ale szarpie nim losowo

Do góry Bottom