1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Audi A4 (B5) gaśnie i nie chce zapalić.

Dyskusja w 'Silniki benzynowe' rozpoczęta przez użytkownika afrikanerhart, 16-01 19.

  1. afrikanerhart

    afrikanerhart Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    20-12 16
    Postów:
    51
    Docenione treści:
    10
    Miasto:
    Warszawa
    Adres strony:
    Skończyły mi się pomysły jak poradzić sobie z Audi A4 (B5) które potrafi czasami na rozgrzanym silniku niespodziewanie zgasnąć.

    Wymieniony czujnik położenia wału.
    Wymieniony rozrząd.
    Wymieniona pompa paliwa.
    Wymienione świece zapłonowe i 2 moduły zapłonowe.


    A to bydle dalej robi co mu się podoba. Najgorsze że potrafi przez kilka dni jeździć bez najmniejszego problemu wręcz idealnie, a potem nagle jak silnik jest gorący gaśnie i nie chce już zapalić.

    Może ktoś spotkał się z takim ciężkim przypadkiem ?
     
  2. Diagbox10

    Diagbox10 -*-*-

    Offline
    Dołączył:
    5-04 18
    Postów:
    4 705
    Docenione treści:
    699
    Miasto:
    trasa lublin siedlce
    Chyba kazdy z nas
     
  3. nieldos

    nieldos Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    3-02 14
    Postów:
    543
    Docenione treści:
    206
    Miasto:
    Zachodniopomorskie
    Czujnik wału jakiej firmy zamontowany? Czy był podpinany pod jakiś tester diagnostyczny? Błędy , parametry rzeczywiste? Sprawdzone czy czujniki po nagrzaniu podają prawidłowe dane?
     
  4. Janusz.garage

    Janusz.garage Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    2-01 19
    Postów:
    179
    Docenione treści:
    51
    Przekaźnik główny silnika wymień.
     
  5. afrikanerhart

    afrikanerhart Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    20-12 16
    Postów:
    51
    Docenione treści:
    10
    Miasto:
    Warszawa
    Adres strony:
    Czujnik położenia wału Delphi.
    Po podłączeniu skanera nie ma żadnych błędów.
     
  6. toomii76

    toomii76 toomi

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    8 008
    Docenione treści:
    4 318
    Miasto:
    turek
    To załóż oryginał i problem zniknie.
     
  7. nieldos

    nieldos Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    3-02 14
    Postów:
    543
    Docenione treści:
    206
    Miasto:
    Zachodniopomorskie
    Idź za radą powyżej...
     
  8. Misiakowski

    Misiakowski Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    1-06 14
    Postów:
    871
    Docenione treści:
    110
    Miasto:
    Gdansk
    Ja mialem przypadek kiedys podobny i umnie był to uszkodony glowny pzekaznik
     
  9. bobsley6

    bobsley6 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    20-02 17
    Postów:
    138
    Docenione treści:
    34
    Miasto:
    Wrocław
    Delphi ..... ?? Naprawde ...... =) juz lepszy jest z Ery lub Facet ......
     
  10. rch11

    rch11 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    7-07 13
    Postów:
    2 569
    Docenione treści:
    612
    Miasto:
    NS
    Przekaźnik sprawdź jak wyżej, jakby był czujnik wału to by był błąd
     
  11. afrikanerhart

    afrikanerhart Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    20-12 16
    Postów:
    51
    Docenione treści:
    10
    Miasto:
    Warszawa
    Adres strony:
    Powiedz mi jeszcze gdzie jest ten przekaźnik i jaki jest jego numer.
    Z elektryka nie mam żadnych problemów ale zasadniczo specjalizuję sie w lpg.
     
  12. rch11

    rch11 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    7-07 13
    Postów:
    2 569
    Docenione treści:
    612
    Miasto:
    NS
    jaki rok i silnik
     
  13. Janusz.garage

    Janusz.garage Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    2-01 19
    Postów:
    179
    Docenione treści:
    51
    Pod deską rozdzielczą, za skrzynką bezpieczników.
     
  14. Misiakowski

    Misiakowski Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    1-06 14
    Postów:
    871
    Docenione treści:
    110
    Miasto:
    Gdansk
    masa,klemy na aku, zacisk na altenatoze to wszystko posprawdzaj
     
  15. Seba.

    Seba. Nowy

    Offline
    Dołączył:
    2-12 18
    Postów:
    25
    Docenione treści:
    3
    Miasto:
    Tarnów
    A czujnik wałka rozrządu ? robiłem w tamtym tyogdniu takie b5 z takimi problemami, winny czujnik wałka nie wału
     
  16. afrikanerhart

    afrikanerhart Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    20-12 16
    Postów:
    51
    Docenione treści:
    10
    Miasto:
    Warszawa
    Adres strony:
    Ale pewnie jak jest uszkodzony czujnik wałka rozrządu to powinien być błąd widoczny przez OBD. A w moim przypadku nie ma żadnych błedów.
     
  17. Marasam93

    Marasam93 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    4-10 16
    Postów:
    34
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Włocławek
    Jesli samochod (czasami) chodzil ladnie na cieplym/zimnym to nie bedzie czujnik walu czy walka. Sprawdz ten przekaznik i zobacz czy odplywy na podszybiu sa drożne