• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A4 B6 nie działa klimatyzacja, POMOCY

Gcienki

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Polska
Od wczoraj nie działa mi klimatyzacja przestała chłodzić, na VAG zero błędów, czynnik jest, ale nie kreci się wentylator klimatyzacji. Zrobiłem testy i przy teście wentylatorów chłodnicy kręcą sie dwa ten od chłodnicy i od klimatyzacji, jak zrobiłem test wiatraka klimatyzacji osuszacza to ten od klimy ani drgnie. Zaobserwowałem że temperatura na liczniku pokazuje +18,5 stopni na zewnątrz jest jakieś 33. Podmieniłem czujnik na sprawy i pokazuje tak samo. Mój sprawdziłem na innym Audi i jest sprawny. Ma ktoś jakieś pomysł co mogło się stać gdzie szukać przyczyny bo już poległem pomysły mi się skończyły. Proszę o pomoc sugestie porady. Dziękuje i pozdrawiam.

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
679
Miasto
NS
Nie patrz na wentylatory tylko na ciśnienie w klimie i na parę innych rzeczy

Gcienki

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Polska
Ciśnienie pokazuje 7 barow o ile to jest ciśnienie gazu w klimie. nie mam pojęcia gdzie szukać już przyczyn. Jeśli wlacze econ to ampery na sprężarce 0 jak wyłączę econ jest pobór prądu.

To tragedia VAG stracił mowę. Udaj się do warsztatu.
super porada dzieki

Ostatnia edycja:

Gcienki

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Polska
Jak mam sprawdzić to sprzęgło żeby mi ręki nie urwalo. A wentylator co z nim na teście wyjścia wentylatora skraplacza nie zakrecil

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Normalnie na wyłączonym silniku podaj plus na cewkę osobno i zobacz czy sprzęgło cyka.

Gcienki

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Polska
Ok nie czaje klimy powiedz gdzie cewka jest i zrobię jak mowisz. Jakaś wtyczka jest przy kompresorze to wtyczka do cewki?

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1751
Miasto
London
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk
http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/audi-a4-b6/bezpieczniki-audi-a4-b6/

Załączniki

• document.pdf
    1,8 MB · Wyświetleń: 29
  • Klima blokowy.jpg
    Klima blokowy.jpg
    626,2 KB · Wyświetleń: 50
Ostatnia edycja:

Gcienki

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Polska
Nie mam szukam po omacku. Wydaje mi się że coś ma wspólnego z tym wszystkim ten niedziałający wentylator chlodnicy klimatyzacji. Wcześniej pamiętam że jak chodziła klima to i on pracował, na krótko działa także jest sprawny. No i bezpieczniki też sprawdziłem są ok

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
642
Miasto
europolonia
Często prąd z bespiecznika śniedzieje i miast 12 masz mniej. Do kompresora dochodzi jeden + i tam trzeba będzie sprawdzić pod obciąrzeniem żarówką H7.

Gcienki

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Polska
Pojawił się bład. Wykasowałem już się nie pojawia klima dalej nie działa + na kompresorze jest.

Załączniki

• IMG_20170603_101932.jpg
    IMG_20170603_101932.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 38

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
642
Miasto
europolonia
Masz problem zprzesyłem danych od klimy . W drugim masz zrobić aktywację. Poszukaj u docka Google tłumaczenia tych kodów. Ja nie grzebie w nim tylko Ty masz go przed nosem.

Do góry Bottom