• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi a4 b6, skrzynia biegów multitronik

Papliksa

Nowy
Punktów
0
Witam,
Chciałabym się dowiedzieć czy wszystko przebiega tak jak powinno.
Wybrałam się do mechanika bo moje auto od czasu do czasu nie jechało do tyłu, kontrolki zamiany biegów znikały i włączył się tryb awaryjny. Powiedział, że jest za mało oleju w skrzyni. Dolał oleju i już gdy miał oddać mi auto zobaczył, że kapie olej. Wyciągnął skrzynie, wymienił filtr, uszczelkę. Odebrałam audi i dalej mi znikały kontrolki ( nie, że się wszystkie świeciły tylko po prostu znikały z ekranu) i po niecałym tygodniu od odbioru auto znowu nie chciało cofać i za kilka dni włączył się tryb awaryjny. Co się może dziać? Mechanik mówi, że może sterownik. Mnie bardziej zastanawia ( totalnie się nie znam) czy mechanik powinien widzieć co się dzieje po przeglądzie auta , czy to jest metoda prób i błędów. Ponieważ zapłaciłam już 1500 euro, auto dalej nie naprawione. Auto 2003 rocznik i jakbym widziała, że może to być jeszcze coś innego to bym w nie tyle nie pakowała Po prostu nie wiem powinnam zmienić warsztat.

Gorzowiak

Gaduła
Punktów
26
Miasto
Gorzów Wlkp
Zamiast pytania na forum sugeruję przejrzeć internet w poszukiwaniu informacji na temat tego typu skrzyni, szczególnie z tych roczników. Ciężko znaleźć jakąś dobrą opinię. Naprawy są kosztowne, usterki ciężkie do diagnozy i mało kto potrafi te skrzynie naprawić.

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
612
Ale przecież on tylko uszczelni mi dolał oleju a nie naprawiał ta skrzynie z tego co zrozumiałem

M hd

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
70
W multitronikach często padały sterowniki.
Każda naprawa i przybliżone koszty jej powinnaś znać przed jej dokonaniem.
Jeżeli nie jesteś pewna możesz podjechać do innego warsztatu na diagnostykę.

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
612
I z gotowa diagnoza znów wrócić aby tamten na życzenie wymienił kolejna rzecz

Do góry Bottom