• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi a4 b8 2.0tfsi silnik zgasł podczas jazdy

MAŁPA

Początkujący
Punktów
0
Miasto
kluczbork
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów
Mianowicie problem dotyczy audi a4 b8 2.0tfsi silnik zgasł podczas jazdy żadnych wcześniejszych objawów nic nie stukało nie pukało zero spadku mocy jak zgasł zapalił się różne kontrolki stacyjka zablokowana po chwili kontrolki i stacyjka wróciły do normy podczas próby uruchomienia zero reakcji rozrusznika po podpienciu pod komputer brak błędów

Po moim wcześniejszy. Diagnozowaniu mogę powiedzieć że rozrząd jest ok i resztą łańcuchów również, kabel rozrusznika spalony ,natomiast mechanicznie korbowód mogę obrócić Max 45°
Dlatego zwracam się o pomoc zanim rozpołowie silnik być może ta usterka jest spowodowana czymś innym niż usterka mechaniczna w silniku z góry dzięki za odp

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Mianowicie problem dotyczy audi a4 b8 2.0tfsi silnik zgasł podczas jazdy żadnych wcześniejszych objawów nic nie stukało nie pukało zero spadku mocy jak zgasł zapalił się różne kontrolki stacyjka zablokowana po chwili kontrolki i stacyjka wróciły do normy podczas próby uruchomienia zero reakcji rozrusznika po podpienciu pod komputer brak błędów

Po moim wcześniejszy. Diagnozowaniu mogę powiedzieć że rozrząd jest ok i resztą łańcuchów również, kabel rozrusznika spalony ,natomiast mechanicznie korbowód mogę obrócić Max 45°
Dlatego zwracam się o pomoc zanim rozpołowie silnik być może ta usterka jest spowodowana czymś innym niż usterka mechaniczna w silniku z góry dzięki za odp
Po pierwsze to naucz się pisać poprawnie...bo nie idzie zrozumieć tej paplaniny...:)
Po drugie wnioskuję, że skoro nie jesteś w stanie poprawnie i gramatycznie złożyć zdania, to i nie będziesz w stanie naprawić auta, bo do tego potrzeba znacznie większej wiedzy...:)
Więc jedyna rada - auto do mechanika...:)

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
433

Z Twojego opisu wynika ..że nie możesz obrócić wałem korbowym silnika o wartość większą niż 45 " ...(więc coś jest przyczyną tej blokady ). Może rozsypał się rozrusznik ..więc masz to co masz !

MAŁPA

Początkujący
Punktów
0
Miasto
kluczbork
Z Twojego opisu wynika ..że nie możesz obrócić wałem korbowym silnika o wartość większą niż 45 " ...(więc coś jest przyczyną tej blokady ). Może rozsypał się rozrusznik ..więc masz to co masz !
Automatyczne połączenie postów:

Dzięki za odpowiedź jutro sprawdzę by być pewnym na 100% że to rozrusznik( ale raczej jest zepsuty gdyż wcześniej były z nim małe problemy ) jeszcze raz dzięki dam znać czy to winowajca całego zamieszania

GenGustaw

Nowy
Punktów
0
Automatyczne połączenie postów:

Dzięki za odpowiedź jutro sprawdzę by być pewnym na 100% że to rozrusznik( ale raczej jest zepsuty gdyż wcześniej były z nim małe problemy ) jeszcze raz dzięki dam znać czy to winowajca całego zamieszania
Mam podobny problem, czy to był rozrusznik czy jednak coś innego?

MAŁPA

Początkujący
Punktów
0
Miasto
kluczbork
Tak rozrusznik spalił się , natomiast spowodowało to koło dwumasowe które zblokowało silnik
Witam sory ze tak długo ci nie odpisywałem mianowicie problemem całej usterki był wałek wyrównowarzajacy rozsypało się sitko na kanale olejowym i resztki pociągnęło pod zębatkę która się zapiekła na amen

Do góry Bottom