• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A6 C5 Bose, zmiana radia na Kenwood

turbokrzychu

SuperMechanior
Punktów
112
Witam. Otóż zakupiłem niedawno Audi A6 C5 z 99r. Posiada ona nagłośnienie BOSE, jednak z radiem są jakieś dziwne trzaski, wyłącza się itp. Jest to jak się nie mylę Concert 1. Myślałem o naprawie radia, ale z drugiej strony radio to nie ma nawet wejścia na CD, ani zmieniarki. A posiadam z starego auta radio Kenwooda z USB które niedawno kupiłem. Myślałem dlatego o montażu tego właśnie radia, tylko nie wiem co jest konkretnie potrzebne do wymiany. Wymontowałem stare radio i mam coś takiego jak na zdjęciu. I teraz mnie ciekawi czy będę potrzebował jakiś adapter, czy może jakoś da się podłączyć inaczej te kostki. Co powiecie? WP_20150121_003[1].jpg

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
199
Miasto
Nowy Sącz
Ja miałem podobny problem,w Okularze był radiomagnetofon SCOTT pożal się boże,kupiłem Kenwooda,bo jak wiadomo żaden inny producent nie oferuje sprzętu tej jakości w cenie budżetowej,okazało się,że wystarczyło tylko wypiąć stary sprzęt i wpiąć nowy,gdyż są uniwersalne kostki EURO .

Maesc

SuperMechanior
Punktów
2
Kenwood ma inna wtyczke wiec musisz adapter.

smyku28

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
stolica Bieszczad
raczej na 99% wtyczki te same podepniesz
czarna wtyczka zasilanie stewrowanie i pamięć
czerwona głośniki
hyba ze masz subwoofer w bagażniku to nie będzie grał i tylne głośniki nie będą grać

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Oj ludziska nie piszcie bajek …:cool:

Jeśli nabędziesz radio dedykowane do Audi ( nie mówię o fabrycznym) tylko o takim które jest dedykowane do Audi w komplecie otrzymasz ramkę maskującą oraz kostkę adapter ISO
I wszystko będzie grać zarówno tył jak i reszta ;)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3340
Miasto
PZ
Oj ludziska nie piszcie bajek …:cool:

Jeśli nabędziesz radio dedykowane do Audi ( nie mówię o fabrycznym) tylko o takim które jest dedykowane do Audi w komplecie otrzymasz ramkę maskującą oraz kostkę adapter ISO
I wszystko będzie grać zarówno tył jak i reszta ;)
Te kolorowe kostki to t.zw. mini iso bodajże żółta kostka jest odpowiedzialna za tył, najlepiej mieć radio blaupunkta :) one mają takie wtyki, ale można też się pobawić lutownicą i "zrób to sam" :), w tym temacie jest wszystko opisane: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1516609.html

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
dokładnie .. ale jeśli kolega poszuka, to są odbiorniki w których otrzyma gotową przejściówkę wraz z ramka maskującą bo radio ma inny rozmiar ..
1.JPG

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Prawie w kazdym sklepie z car audio taka przrjsciowke i ramke dostaniesz jesli nie na dzis to za dzien dwa etc koszt smiesznie mały szczególnie że z lutownica sie nasiedzisz a jesli jestes mało pojety w tych sprawach mozesz cos spierniczyc. Albo oddaj do mechanika on ogarnie to w kilka h za niewielkie pln.

Do góry Bottom